Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

T Επιμέλεια: Σπύρος Αντωνέλλος ΕΜΕ. Περιεχόμενα Το βιβλίο των Νέων της Ευρώπης περιέχει σύντομα κείμενα με πολλές πληροφορίες που ενθαρρύνουν τους νέους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "T Επιμέλεια: Σπύρος Αντωνέλλος ΕΜΕ. Περιεχόμενα Το βιβλίο των Νέων της Ευρώπης περιέχει σύντομα κείμενα με πολλές πληροφορίες που ενθαρρύνουν τους νέους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 T Επιμέλεια: Σπύρος Αντωνέλλος ΕΜΕ

2 Περιεχόμενα Το βιβλίο των Νέων της Ευρώπης περιέχει σύντομα κείμενα με πολλές πληροφορίες που ενθαρρύνουν τους νέους να προβληματιστούν για ένα εύρος θεμάτων που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κείμενα χωρίζονται σε έξι θεματικές ενότητες: Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση: βασικές πληροφορίες για το τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς λειτουργεί. Οι σπουδές μου, το μέλλον μου: άμεσες επιδράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε νέους, μεταξύ άλλων σε θέματα που αφορούν τα πολιτικά τους δικαιώματα, την εκπαίδευση και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Το περιβάλλον μου: ένα εύρος κειμένων για διαφορετικούς τομείς που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, από την ενέργεια μέχρι τη γεωργία. Τα δικαιώματά μου, οι επιλογές μου: τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των Ευρωπαίων καταναλωτών, είτε αγοράζουν από κατάστημα είτε ηλεκτρονικά, στην πατρίδα τους ή στο εξωτερικό. Η υγεία μου, η ασφάλειά μου: αναφέρεται σε ένα εύρος θεμάτων για τα οποία δε γνωρίζουμε πολλά, όπως η μόλυνση του αέρα μέσα στο σπίτι, οι απομιμήσεις προϊόντων, οι ετικέτες προϊόντων και άλλα. Πέρα από τα σύνορά μας: οι διεθνείς σχέσεις, η αναπτυξιακή βοήθεια και το διεθνές εμπόριο σχετίζονται μεταξύ τους

3 Πώς χρησιμοποιείται το βιβλίο; Οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν το βιβλίο: -ως συμπληρωματική πηγή για δραστηριότητες στην τάξη - σε συνδυασμό με το Βοήθημα του Καθηγητή ως αφετηρία για σχολικά προγράμματα -σε τάξεις συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού - μερικές φορές ως πρωταρχική πηγή για μια δραστηριότητα στην τάξη.

4 Προσφέρει το βιβλίο κάποιο πρόσθετο όφελος και, εάν ναι, ποιο είναι αυτό; Προσφέρει οφέλη και ειδικότερα τα εξής: -Επίκαιρες και σύγχρονες πληροφορίες -Καθοδήγηση σε τεστ -Χρήσιμο σε δραστηριότητες εντός και εκτός αναλυτικού προγράμματος -Σύνθεση πληροφοριών -Υποστήριξη του αναλυτικού προγράμματος -Παραπομπές σε περαιτέρω πληροφορίες στον διαδίκτυο -Ενδιαφέροντα θέματα για τάξεις συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού -Χρήσιμο ως αφετηρία για διάφορες δραστηριότητες εκτός αναλυτικού προγράμματος.

5 Ψηφιακό βιβλίο: OI εκπαιδευτικοί μπορούν να μεταφορτώσουν το βιβλίο και το βοήθημα του καθηγητή από την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.europadiary.eu/?page_id=1227&lang=el


Κατέβασμα ppt "T Επιμέλεια: Σπύρος Αντωνέλλος ΕΜΕ. Περιεχόμενα Το βιβλίο των Νέων της Ευρώπης περιέχει σύντομα κείμενα με πολλές πληροφορίες που ενθαρρύνουν τους νέους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google