Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ Ά ΛΥΚΕΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ Ά ΛΥΚΕΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ Ά ΛΥΚΕΙΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ Ά ΛΥΚΕΙΟΥ

2 Απαιτούμενες Δεξιότητες
Από Καλή σωματική υγεία και αντοχή αποφασιστικότητα και ψυχραιμία Σεβασμός στη νομιμότητα, στο κράτος και στα δικαιώματα των πολιτών Ευστροφία Παρατηρητικότητα Ικανότητα λήψης πρωτοβουλιών και γρήγορων αποφάσεων Ευσυνειδησία και ακεραιότητα.

3 Επιλογή Κατεύθυνσης Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως τις θεωρητικές Σχολές, όπως φιλολογικές, νομικές, κοινωνιολογικές κ.λ.π. Θετικών Επιστημών, το οποίο περιλαμβάνει Σχολές Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας κ.λ.π. Επιστημών Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει τις Ιατρικές, Οδοντιατρικές, Φαρμακευτικές κ.λ.π. Σχολές Τεχνολογικών Επιστημών, το οποίο περιλαμβάνει τις Αρχιτεκτονικές, Πολυτεχνικές κ.λ.π. Σχολές Επιστημών Οικονομίας και ∆ιοίκησης, το οποίο περιλαμβάνει τις Οικονομικές, Χρηματοοικονομικές κ.λ.π. Σχολές.

4 Αστυνομικά Οχήματα

5 Γενικές υποχρεώσεις ενός Αστυνομικού
α. Υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό και εκτελεί τα καθήκοντά του, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. β. Υποχρεούται να σέβεται την αξία του ανθρώπου και να μεριμνά για την προστασία των δικαιωμάτων του ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου. γ. Ενεργεί πάντοτε με σκοπό την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας,την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και τη διαφύλαξη των νομίμων συμφερόντων των πολιτών. δ. Ενεργεί κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων του, με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της αναλογικότητας, της επιείκειας, της χρηστής διοίκησης, της ίσης μεταχείρισης και του σεβασμού της διαφορετικότητας των ατόμων.

6

7 Απαιτούμενη Εκπαίδευση
Για να γίνει κάποιος Αστυνομικός πρέπει να φοιτήσει στη Σχολή Αστυφυλάκων στην οποία η διάρκεια φοίτησης είναι πέντε εξάμηνα ή στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας που εδρεύει στην Αττική στην οποία η διάρκεια φοίτησης είναι οχτώ εξάμηνα. Οι απόφοιτοι της Σχολής Αστυφυλάκων και της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας δεν αρκεί να έχουν απολυτήριο λυκείου

8 Ο χρόνος φοίτησης θεωρείται χρόνος εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας
Ο χρόνος φοίτησης θεωρείται χρόνος εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας. Οι φοιτητές της Σχολής Αξιωματικών λαμβάνουν τις αποδοχές αστυφύλακα που δεν έχει εκπληρώσει τη στρατιωτική θητεία. Δικαίωμα εισαγωγής στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας με εξετάσεις έχουν και οι ήδη υπηρετούντες κατώτεροι αστυνομικοί.

9 Το ωράριό του δεν είναι συνεχόμενο, αλλά εργάζεται σε βάρδιες, μέρα και νύχτα, όλες τις μέρες της εβδομάδας. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης εργάζεται πολλές ώρες ακόμη και σε αργίες ή γιορτές. Επιπλέον και ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας αλλάζει χώρο και τόπο εργασίας, πράγμα που επηρεάζει τον ίδιο αλλά και την οικογένειά του.

10 Θα πρέπει επίσης να μην είναι πάνω από 26 χρόνων και το ύψος για μεν τους άντρες να είναι τουλάχιστον 1,70 μ., για δε τις γυναίκες τουλάχιστον 1,65 μ. και βεβαίως το ποινικό μητρώο να είναι καθαρό. Επίσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να περάσουν και από τις λεγόμενες προκαταρκτικές εξετάσεις (υγειονομική εξέταση, αθλητικές δοκιμασίες και ψυχοτεχνική δοκιμασία). Υποψήφιοι που έχουν περάσει με επιτυχία τις προκαταρκτικές εξετάσεις για τις στρατιωτικές σχολές κρίνονται ικανοί και για τις αστυνομικές σχολές.

11

12 Εργασιακές Συνθήκες και Περιβάλλον
Τις πιο πολλές φορές οι συνθήκες είναι δύσκολες και επικίνδυνες, κυρίως όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που παρατηρείται αύξηση της εγκληματικότητας στην ελληνική κοινωνία και εμφάνιση νέων μορφών οργανωμένου εγκλήματος. Αυτό έχει ως συνέπεια να γίνεται πιο επικίνδυνο και δύσκολο το έργο του Αστυνομικού και να κινδυνεύει συχνά η ίδια του η ζωή.


Κατέβασμα ppt "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ Ά ΛΥΚΕΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google