ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ <<ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>>

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική σχολή ‘’Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ’’
Advertisements

Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Άγιος Παύλος ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Υπεύθυνη Καθηγήτρια:Σ.Μαυρομματάκι.
Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
Λειτουργικό Σύστημα ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ENOTHTA B.1.3 (1)
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ-ΠΑΥΛΟΣ
Τεχνολογίας Εργασία στο μάθημα της :
Σχολικό Έτος Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Άγιος Παύλος» Υπεύθυνη καθηγήτρια : Σταυρούλα Μαυρομματάκη.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο''ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ''
ΤΑΞΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασικές Έννοιες Επανάληψη (1).
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Η Ιστορία των υπολογιστών
Το υλικό του Υπολογιστή
ΥΛΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το Υλικό του Υπολογιστή
To υπολογιστικό σύστημα
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
Γνωριμία με το Λογισμικό του Η/Υ
Δεδομένα, Πληροφορίες και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ ΕΝΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Άγιος Παύλος
Α’ Γυμνασίου Βιβλίο «Σημειώσεις» σελίδες Α2
Στο μάθημα αυτό θα περιγραφεί η βασική εσωτερική δομή ενός συστήματος υπολογιστή και ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά και η λειτουργία της Κεντρικής Μονάδας.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Saint Paul
ΓνωριμΙα με το ΛογισμικΟ του ΥπολογιστΗ
Κεφάλαιο 2 Το Εσωτερικό του υπολογιστή
Το Υλικό του Υπολογιστή
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Αγιος Παύλος»
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: To λογισμικό του υπολογιστή
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Λογισμικό Υπολογιστή Για να μπορεί το Υλικό μέρος του Υπολογιστή να εκτελεί και τη πιο απλή επεξεργασία δεδομένων χρειάζεται ένα σύνολο εντολών.Οι οδηγίες.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: Γνωριμία με το Λογισμικό
ΓΕΝΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι κατασκεύαζαν μηχανές για να επεξεργάζονται πληροφορίες. Άβακας (2000π.Χ, Μηχανισμός Αντικυθήρων 80μ.Χ.)Μετά.
ΦΩΤΟΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙΑΚΗΣ ΥΛΗΣ. Φωτοαναπαραγωγή είναι η διαδικασία δημιουργίας αντίγραφων των διαφόρων εγγράφων. Τα κύρια στοιχεία που.
Κρυφή μνήμη (cache memory) (1/2) Εισαγωγή στην Πληροφορκή1 Η κρυφή μνήμη είναι μία πολύ γρήγορη μνήμη – πιο γρήγορη από την κύρια μνήμη – αλλά πιο αργή.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ-ΠΑΥΛΟΣ ● Εργασία στο τζετ σκι ● Εργασία στο μάθημα Τεχνολογίας ● ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ :ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ.
Κύρια Μνήμη Διάφοροι τύποι μνήμης RAM Από πάνω προς τα κάτω, DIP, SIPP, SIMM (30-pin), SIMM (72-pin), DIMM (168-pin), DDR DIMM (184-pin). Μνήμη RΟM.
LOGO Προγραμματισμός Η/Υ β’ εξάμηνο – εργαστήριο ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών Α.Π.Θ. Msc Τηλεπικοινωνίες Πολυτεχνική.
Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Από τον μαθητή: Δημήτρη Βασιλόπουλο Από τον μαθητή: Δημήτρη Βασιλόπουλο.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας. Σχολικό Έτος Υπεύθυνη Καθηγήτρια Στ. Μαυρομματάκη.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ " ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ " Εξέταση στο μάθημα της τεχνολογίας Σχολικό έτος Υπεύθυνη καθηγήτρια : κ. Μαυροματάκη.
Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά ο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Γνωριμία με το Λογισμικό του Υπολογιστή
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Ο αΓΙΟσ ΠΑΥΛΟσ
Σχολικο ετοσ : 2ο υπευθυνη καθηγητρια : ΣΤ. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΑΚΗ
Σχολικό Έτος 2015/16 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : κυρία Μαυρομματάκη
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΕλληνογαλλικΗ ΣχολΗ ΠειραιΑ ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ
ΕλληνογαλλικΗ σχολΗ ΠειραιΑ « ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ "
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Έμυ Χ. Τμήμα: ΣΤ2 25o Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου
ελληνογαλλικη σχολη πειραια ο αγιοσ παυλοσ
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Άγιος Παύλος»
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Εικόνα 4.2: Από το ρόπαλο στο ποντίκι: χρόνια διαφορά
Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά ‘Ο Άγιος Παύλος’
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το Υλικό του Υπολογιστή
Με τι ασχολείται η πληροφορική; Η πληροφορική μελετά με επιστημονικό τρόπο: 1.Τον αποτελεσματικό τρόπο επεξεργασίας των πληροφοριών με τη βοήθεια του υπολογιστή.
Ελληνογαλλική Σχολή Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Ελληνογγαλική Σχολή Πειραιά Ο Άγιος Παύλος
Στο μάθημα αυτό θα περιγραφεί η βασική εσωτερική δομή ενός συστήματος υπολογιστή και ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά και η λειτουργία της Κεντρικής Μονάδας.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ <<ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>> ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ <<ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>> ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ …. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια : κ. Μαυροματάκη Σχολικό έτος:2015-2016

ΘΕΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ! ΑΠ΄ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΥΒΕΛΛΟΥ

ΟΡΙΣΜΟΣ Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι ένα μηχάνημα το οποίο σίγουρα όλοι το χρησιμοποιούμε συχνά. Αυτό το μηχάνημα επεξεργάζεται τα δεδομένα που θα του δώσουμε και μας έχει έτοιμες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Αποτελείται από ηλεκτρονικά κυκλώματα, ηλεκτρικά και μηχανικά συστήματα.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ! Οι υπολογιστές σήμερα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων. Πως ξεκίνησαν όμως όλα;

500πΧ παρουσιάζεται ο πρώτος άβακας. Γύρω στα μισά του 2ου αιώνα εμφανίζεται ο μηχανισμός των Αντικυθήρων. 1645 η πρώτη αριθμομηχανή από τον Pascal. 1η γενιά υπολογιστών, τα μηχανικά μέρη χρησιμοποιούν ηλεκτρικές λυχνίες. 2η γενιά υπολογιστών, χαρακτηρίζεται από μικρότερο όγκο και πολύ βελτιωμένες ταχύτητες ενώ τα τρανζίστορ αντικαθιστούν τις λυχνίες. Οι σημερινοί υπολογιστές δεν έχουν καμία σχέση με τους προηγούμενους και τεχνολογικά αλλά και σαν μέγεθος!!!

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Όλοι οι υπολογιστές λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Αυτό που αλλάζει κάθε φορά είναι ο τρόπος διαχείρισης της πληροφορίας. Παρακάτω θα δούμε τις κύριες εργασίες του υπολογιστή…

Επεξεργασία πληροφορίας(υπολογισμός): Υπολογισμός, σημαίνει αλλαγή της πληροφορίας από τη μία μορφή στην άλλη. Ο υπολογιστής ξοδεύει ένα ελάχιστο ποσοστό από το χρόνο του κάνοντας ακριβώς αυτό: εκτέλεση μαθηματικών υπολογισμών (αλλάζοντας αριθμούς σε άλλους αριθμούς), και μεταφράζοντας πληροφορία από τη μία μορφή στην άλλη (για παράδειγμα όταν ένα παιχνίδι καθορίζει τι θα δείξει στην οθόνη για να δούμε εμείς). 

Αποθήκευση πληροφορίας: Ο υπολογιστής αποθηκεύει διαφορετικούς τύπου πληροφορίας με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το τι είναι αυτή η πληροφορία, πόσο αποθηκευτικό χώρο απαιτεί και πόσο γρήγορα πρέπει να διαβαστεί. Αυτή η πληροφορία αποθηκεύεται στη δική της "βραχυχρόνια" και "μακροχρόνια" μνήμη. Η κύρια μνήμη RAM κρατά την πληροφορία την οποία εμείς ή ο υπολογιστής δουλεύουμε αυτή τη στιγμή. 

Μεταφορά πληροφορίας και επικoινωνία Ο υπολογιστής επίσης ελέγχει τη μετακίνηση της πληροφορίας από το ένα μέρος στο άλλο. Διαβάζει την πληροφορία που πληκτρολογούμε στο πληκτρολόγιο, την μεταφέρει στην κύρια μνήμη και τέλος την εμφανίζει στην οθόνη και την αποθηκεύει σε ένα αρχείο. Αυτή η μεταφορά ονομάζεται Είσοδος/Έξοδος. Η μεταφορά πληροφορίας μεταξύ υπολογιστών είναι επίσης μία σημαντική λειτουργία των σύγχρονων υπολογιστών. Ο υπολογιστής χρησιμοποιεί συσκευές δικτύωσης, καλώδια και modems, για να επιτρέπει την επικοινωνία με άλλες μηχανές.

ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ!

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ Οι μελλοντικοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα αποκτήσουν ''ανθρώπινες'' αισθήσεις!!! Η εταιρεία, ΙΒΜ, πιστεύει ότι μέσα σε πέντε χρόνια οι άνθρωποι θα μπορούν να αγγίζουν και να αισθάνονται πράγματα, ασύρματα, μέσω της συσκευής smartphone που θα διαθέτουν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!