Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά ο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά ο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά ο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά ο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» Εργασία για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Σχολικό έτος Καθηγήτρια: Σ. Μαυροματάκη

2 Μαθήτρια: Δανάη Ηλία Θέμα: DRONE

3 ορισμοσ Τα drones είναι συσκευές οι οποίες κατευθύνονται από απόσταση από κάποιον χειριστή. Υπάρχουν σε πολλά διαφορετικά είδη και μοντέλα με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Έχουν τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών & βίντεο και χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς αλλά και από ερασιτέχνες για ψυχαγωγία.

4

5 Ιστορικη εξελιξη Τα drones πρωτοεμφανίστηκαν το 1990 με το όνομα «μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα». Το 1996 έγιναν γνωστά ως «αεροσκάφη χωρίς πιλότο». Βασικό τους χαρακτηριστικό ήταν η τηλεκατεύθυνση (δηλ. τηλεχειρισμός από απόσταση) και χρησιμοποιήθηκαν για στρατιωτικούς λόγους. Σήμερα χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες και η χρήση τους έχει αρχίσει να διέπεται από ειδική νομοθεσία.

6

7 Τροποσ λειτουργιασ και βασικα μερη
Η εμβέλειά των drones εξαρτάται από την ισχύ της μπαταρίας τους, της μηχανής τους και του βάρους τους Διαθέτουν ελαφρύ σκελετό με φτερά και ειδική υποδοχή για την μπαταρία τους. Τα περισσότερα μοντέλα σήμερα διαθέτουν GPS, κάμερα, Bluetooth ενώ τα πιο εξελιγμένα μπορούν και ανεφοδιάζουν την μπαταρία τους εν’ πτήση. Μπορούν να μεταφέρουν φορτίο βάρους από μισό κιλό έως αρκετά κιλά.

8

9 Μελλοντικεσ προεκτασεισ
Οι χρήσεις των drones είναι όλο και περισσότερες και βρίσκουν ήδη πολλές εφαρμογές (ψυχαγωγία, έρευνα κλπ) Στο μέλλον αναμένεται μεγαλύτερη διάδοση σε εμπορικές μεταφορές, εναέριες αλλά και υποθαλάσσιες έρευνες και επικίνδυνες αποστολές σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Σχεδιάζονται νέα drones με διάφορα σχήματα, μεγέθη, πολύπλοκο σχεδιασμό και ενισχυμένα χαρακτηριστικά. Η χρήση τους από ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες αναμένεται να αυξηθεί καθώς η τεχνολογία τους ολοένα και βελτιώνεται.

10

11 ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ: http://dronewars.net/
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ,ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ:

12 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ


Κατέβασμα ppt "Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά ο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google