Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Σοφία Κ. Τμήμα: ΣΤ1 25ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

2 Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής είναι μια συσκευή η οποία μας επιτρέπει να αποθηκεύουμε και να επεξεργαζόμαστε πληροφορίες. Ένας υπολογιστής αποτελείται από Υλικό και Λογισμικό.

3 Υλικό είναι όλα τα μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη του υπολογιστή, που μπορούμε να δούμε ή να αγγίξουμε, όπως ο εκτυπωτής, το πληκτρολόγιο, ο σαρωτής, η οθόνη, το ποντίκι, το μικρόφωνο, τα ηχεία, τα ακουστικά, η κάμερα, η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή κλπ.

4 Λογισμικό είναι όλα τα προγράμματα τα οποία χρειάζονται για να λειτουργήσει το Υλικό όπως τα Windows, το Word, το Excel, το PowerPoint, το Mozilla, το Tuxpaint, τα παιχνίδια κλπ.

5 Κεντρική Μονάδα: Μέσα στην Κεντρική Μονάδα ή πύργο υπάρχουν τα εξής εξαρτήματα: Τροφοδοτικό, Μητρική κάρτα, Επεξεργαστής, Κύρια Μνήμη (Μνήμη RAM και Μνήμη ROM), Σκληρός Δίσκος, Οδηγός Δισκέτας, Οδηγός CD, Οδηγός DVD και Κάρτες επέκτασης (Κάρτα γραφικών ,κάρτα ήχου, κάρτα δικτύου κλπ.)

6 Μονάδες Εισόδου είναι οι συσκευές που τις χρησιμοποιούμε για την εισαγωγή των δεδομένων στον υπολογιστή όπως οθόνη, εκτυπωτής, ηχεία, ακουστικά, κλπ.

7 Μονάδες Εξόδου είναι οι συσκευές που χρησιμοποιούνται για την έξοδο των πληροφοριών από τον υπολογιστή όπως οθόνη, εκτυπωτής, ηχεία, ακουστικά κλπ.

8 Όταν μία συσκευή μπορεί να στέλνει και να δέχεται δεδομένα από τον υπολογιστή, τότε ονομάζεται μονάδα εισόδου-εξόδου. Η οθόνη αφής είναι μια μονάδα εισόδου και εξόδου.

9 Κεντρική Μονάδα Ποντίκι Πληκτρολόγιο Μικρόφωνο Οθόνη

10 Ακουστικά Ηχεία Σαρωτής Εκτυπωτής Webcam


Κατέβασμα ppt "Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google