Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Άγιος Παύλος»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Άγιος Παύλος»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Άγιος Παύλος»
Εργασια στο μαθημα τησ Τεχνολογιασ Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σταυρούλα Μαυροματάκη

2 Μαθητής: Μάνος Δραγούτας
Θεμα: RPG

3 Ορισμός Το RPG είναι ένα μακρινής απόστασης στρατιωτικό όπλο ρίψης ρουκετών που χρησιμοποιήται από πεζοναύτες, ειδικούς, κυρίως σε εμπόλεμες καταστάσεις. Μπορεί να φαίνεται πολύ τέλειο για εμάς , αλλά για τους χρήστες μάλλον επικίνδυνο θα το έλεγα! Η ονομασία στα ελληνικά είναι αντιαρματικό ρουκετοβόλο. Τα αντιαρματικά ρουκετοβόλα είναι κυρίως σοβιετικής και ρωσικής προελεύσεως.

4 Το πρώτο RPG που δημιουργήθηκε
Χρονική Εξέληξη Τα πρώτα μοντέλα αντιαρματικών ρουκετοβόλων εμφανίστηκαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με μοντέλα όπως το αμερικανικό Μπαζούκα το βρετανικό Piat και τα γερμανικά Panzerschreck και Panzerfaust. Σήμερα τα αντιαρματικά ρουκετοβόλα, και ιδίως τα ρωσικά RPG 7, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στον ανταρτοπόλεμο και γενικά στον ανορθόδοξο πόλεμο. Το πρώτο RPG που δημιουργήθηκε

5 Τα βασικά μέρη Όπως φαίνεται και δίπλα, το πίσω μέρος είναι ο αρωγός-βοηθός, που βοηθάει στο να το κρατάμε χωρίς να καούμε κατά την ρίψη. Μετά είναι ο υποστηρικτής του κινητήρα, που βοηθάει στο να οπλίσει η ρουκέτα. Και το τελευταίο κομμάτι είναι ίδια η ρουκέτα, που περιέχει πολλές εκρηκτικές ύλες.

6 Τρόπος Λειτουργίας 1. Για να οπλίσει, πρώτα πρέπει να περιστρέψεις τα πίσω πτερύγια. 2. Μετά σταθεροποιείς τα άλλα πτερύγια. 3. Και τέλος, προσαρμόζεις τη ρουκέτα και είναι έτοιμο για ρίψη. Όμως, πρέπει κατά την ρίψη του να φοράνε ωτοασπίδες διότι από τον μεγάλο κρότο μπορεί να χάσουν την ακοή τους. Επίσης θα πρέπει πάντα να υπάρχει βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών για τυχόν τραυματισμούς.

7 Μελλοντικές Προεκτάσεις
Με βάση κάποιες επιστημονικές πηγές, πρόκειται να δημιουργηθεί ένα αντιαρματικό ρουκετοβόλο που θα πραγματοποιεί ρίψης σε ταχύτερο χρόνο. Επίσης για να γλιτώνουμε την όπλιση του όπλου, οι ειδικοί σκέφτονται να κάνουν… ημιαυτόματο! Δηλαδή να μην χρειάζεται να οπλίζεις ξανά και ξανά. Μερικοί θα αναρωτηθούν πως θα γίνει αυτό. Απλά θα δημιουργηθούν πιο μικρές ρουκέτες ώστε να χωράνε πολλές μέσα στο όπλο.

8 Ευχαριστώ για την προσοχή σας!!!
ΤΕΛΟΣ Ευχαριστώ για την προσοχή σας!!! Boom!!


Κατέβασμα ppt "Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Άγιος Παύλος»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google