Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: Τ.Π.Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Μ. ΤΜΗΜΑ: Ε1 25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Σχολ. έτος:

2 Ηλεκτρονικός υπολογιστής
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι μια μηχανή κατασκευασμένη κυρίως από ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα και δευτερευόντως από ηλεκτρικά και μηχανικά συστήματα, και έχει ως σκοπό να επεξεργάζεται πληροφορίες.

3 Χρησιμότητα Η/Υ Τι μπορούμε να κάνουμε με τους υπολογιστές; Μπορούμε να κάνουμε ταχύτατα αριθμητικές πράξεις, να γράφουμε τις εργασίες μας, να επεξεργαζόμαστε τις φωτογραφίες μας, να παίζουμε παιχνίδια, να αγοράζουμε βιβλία, να ακούμε μουσική κ.ά..

4 Είδη υπολογιστών Υπάρχουν διαφορά είδη υπολογιστών :
Είδη υπολογιστών Υπάρχουν διαφορά είδη υπολογιστών : Οι Υπερυπολιστές, τους χρησιμοποιούν τα ερευνητικά κέντρα. Τα Μεγάλα συστήματα, τα χρησιμοποιούν τράπεζες, μεγάλοι οργανισμοί, βιομηχανίες κ.α. Οι Προσωπικοί Υπολογιστές. Προσωπικοί Υπολογιστές χαρακτηρίζονται οι υπολογιστές τους οποίους χειρίζεται ένας μόνο άνθρωπος κάθε φορά . Προσωπικοί Υπολογιστές είναι και οι υπολογιστές που έχουμε στο σχολείο μας.

5 Μορφή ψηφιακής πληροφορίας
Οι υπολογιστές χρησιμοποιούν μία μορφή ψηφιακής πληροφορίας που ονομάζεται δυαδική πληροφορία. Εδώ, η πληροφορία περιορίζεται μόνο σε δύο τιμές: ένα ή μηδέν.

6 Κάθε υπολογιστικό σύστημα, όσο μεγάλο ή μικρό κι αν είναι, αποτελείται από το υλικό μέρος (hardware) και το λογισμικό (software).

7 Υλικό Το υλικό ενός υπολογιστή είναι τα μηχανικά και τα ηλεκτρονικά μέρη του υπολογιστή τα οποία μπορούμε να δούμε και να αγγίξουμε, όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη, εκτυπωτής, μικρόφωνο, κάμερα, ηχεία, ακουστικά, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, σαρωτής, κλπ.

8 Λογισμικό Λογισμικό είναι όλα τα προγράμματα τα οποία είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει το Υλικό όπως το λειτουργικό σύστημα (Windows, Linux), το Word, το PowerPoint, το Excel, ο Mozilla, το Tuxpaint, τα παιχνίδια, κλπ.

9 Μονάδες Εισόδου Μονάδες Εισόδου είναι οι συσκευές που χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή των δεδομένων στον υπολογιστή όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι, μικρόφωνο, κάμερα, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, σαρωτής, χειριστήριο για παιχνίδια(joystick), φωτογραφίδα ή στυλό γραφίδα, οπτικός αναγνώστης και αναγνώστης γραμμωτού κώδικα.

10 Μονάδες Εξόδου Μονάδες Εξόδου είναι οι συσκευές που χρησιμοποιούνται για την έξοδο των αποτελεσμάτων της επεξεργασίας των δεδομένων από τον υπολογιστή όπως οθόνη, εκτυπωτής, σχεδιογράφος, ηχεία και ακουστικά.

11 Μονάδα εισόδου-εξόδου ονομάζεται μία συσκευή η οποία μπορεί να στέλνει και να δέχεται δεδομένα από τον υπολογιστή όπως η οθόνη αφής.

12 Κεντρική Μονάδα Μεταξύ των συσκευών ενός υπολογιστή υπάρχει ένα κουτί, που ονομάζεται Κεντρική Μονάδα. Μέσα σ’ αυτό βρίσκονται διάφορα εξαρτήματα με πιο σημαντικά τον Επεξεργαστή και την Κύρια Μνήμη (Μνήμη RAM & Μνήμη ROM). 

13 Κύρια Μνήμη Η Μνήμη RAM χρησιμοποιείται από τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή σαν ένα πρόχειρο σημειωματάριο όπου μπορούμε να γράφουμε, διαβάζουμε, σβήνουμε ή τροποποιούμε τα περιεχόμενά της.  Η Μνήμη ROM αποτελεί ένα μικρό τμήμα της κύριας μνήμης με μόνιμο περιεχόμενο. Τα περιεχόμενά της τοποθετούνται εκεί από τον κατασκευαστή της.

14 Βοηθητική ή Περιφερειακή Μνήμη
Βοηθητική ή Περιφερειακή Μνήμη Η Βοηθητική ή Περιφερειακή Μνήμη είναι η μνήμη στην οποία τα δεδομένα και τα προγράμματα αποθηκεύονται μόνιμα για όσο καιρό θέλει ο χρήστης.  Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν: ο σκληρός δίσκος, η δισκέτα, το DVD, το CD, οι μνήμες φλας ή μνήμες USB (στικάκι). Όλα τα παραπάνω ονομάζονται και  μονάδες ή μέσα αποθήκευσης.

15 Προβλήματα Μερικά από τα σημαντικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η γρήγορη εξέλιξη της τεχνολογίας και η υπέρμετρη χρήση του υπολογιστή είναι: Η αποξένωση Μείωση Ελεύθερου Χρόνου Προβλήματα Υγείας από την πολύωρη χρήση του Υπολογιστή Παραβίαση Προσωπικών Δεδομένων.

16 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google