Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ

2 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΦΩΚΑ

3 ΟΡΙΣΜΟΣ Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Aποτελεί το κυριότερο και δημοφιλέστερο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας και η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Ο όρος καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των τεχνικών χαρακτηριστικών και των δραστηριοτήτων που αφορούν τα τηλεοπτικά προγράμματα, καθώς και τη μετάδοσή τους. Συνήθως, λέγοντας "τηλεόραση" εννοούμε τη συσκευή, δηλαδή τον δέκτη.

4 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η τηλεόραση στα χρόνια του πολέμου Το 1940, τη χρονιά που ξέσπασε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος,οι τακτικές τηλεοπτικές εκπομπές διακόπηκαν. Μετά τον πόλεμο ξαναρχίζουν οι μεταδόσεις, αλλά ήταν λιγότερες σε αριθμό. Το 1946 δώδεκα εμπορικοί τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούσαν στις ΗΠΑ και οι πωλήσεις τηλεοπτικών συσκευών ανέβηκαν κατακόρυφα. Η τηλεόραση στη σύγχρονη εποχή Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 λειτουργούν στην Αμερική 1300 τηλεοπτικοί σταθμοί και το 98% των αμερικανικών νοικοκυριών διαθέτει τηλεόραση. Οι εκπομπές πραγματοποιούνται κάτω απόκαλύτερες τεχνικές συνθήκες και είναι έγχρωμες.

5 Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ Η λειτουργία της βασίζεται στη φωτεινή ροή που εκπέμπεται από διάφορα σημεία μιας εικόνας μετατρέπεται σε εναλλαγές ηλεκτρικού ρεύματος. Ουσιαστικά κατά το σχηματισμό μιας ασπρόμαυρης εικόνας πάνω σε μία οθόνη συμβαίνει μία κατανομή της. Συνοπτικά οι μεταβολές της φωτεινότητας αναπαράγονται στην οθόνη μιας συσκευής αναπαραγωγής που βρίσκεται σε απόσταση. Η ανάλυση αυτής της φωτεινότητας της εικόνας σημείο προς σημείο ονομάζεται "σάρωμα της εικόνας".

6 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ
Θα υπάρχουν 48 εκατομμύρια τηλεοπτικά κανάλια Μεγαλύτερη ελευθερία στη δημιουργία περιεχομένου Πλησιάζει το τέλος των διαφημίσεων . Όλοι θα έχουν «έξυπνες» τηλεοράσεις (με σύνδεση στο διαδικτυο)

7 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google