Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βασικές Έννοιες και Ορισμοί

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βασικές Έννοιες και Ορισμοί"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Eρώτηση: Τι είναι Υπολογιστής; Ο Η/Υ είναι μια συσκευή χρήσιμη για: εκτέλεση αριθμητικών και λογικών πράξεων με πολύ μεγάλη ταχύτητα, αποθήκευση δεδομένων, ανάκληση δεδομένων. Δεδομένα εισόδου ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ Δεδομένα εξόδου Σχηματικό διάγραμμα της λειτουργίας ενός Η/Υ

2 Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Eρώτηση: Τι είναι Πρόγραμμα; Το σύνολο των κανόνων ή οδηγιών στις οποίες βασίζεται ένας υπολογιστής για να εκτελέσει μια συγκεκριμένη εργασία. Eρώτηση: Τι είναι Προγραμματισμός των Η/Υ; Η διαδικασία συγγραφής και εισαγωγής των κανόνων στους Η/Υ.

3 Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Eρώτηση: Τι είναι λογισμικό (software); Το σύνολο των προγραμμάτων. Eρώτηση: Τι είναι υλικό (hardware); Τα ηλεκτρονικά και μηχανικά τμήματα, από τα οποία αποτελείται ένας υπολογιστής.

4 Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Eρώτηση: Από τι αποτελείται ένας Η/Υ; Από την αρμονική σύζευξη του υλικού και του λογισμικού. Eρώτηση: Τι είναι Δίκτυο Υπολογιστών; Στις μέρες μας είναι δυνατή η ένωση 2 ή περισσοτέρων υπολογιστών για ανταλλαγή δεδομένων. Η οντότητα που προκύπτει από την ένωση αυτή ονομάζεται Δίκτυο Υπολογιστών.

5 Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Δίκτυο Υπολογιστών

6 Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Eρώτηση: Τι είναι Πληροφοριακό Σύστημα; Είναι ένα σύστημα το οποίο αποτελείται από υλικό, λογισμικό, ανθρώπους, δεδομένα και διαδικασίες. Eρώτηση: Σε τι αποσκοπεί ένα Πληροφοριακό Σύστημα; Αποσκοπεί στην απόκτηση, αποθήκευση, επεξεργασία και διαχείριση πληροφοριών.


Κατέβασμα ppt "Βασικές Έννοιες και Ορισμοί"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google