Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
Μια παρουσίαση των βασικών στοιχείων που αποτελούν τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή

2 Από τα πανάρχαια χρόνια ο άνθρωπος προσπαθούσε να βρει τρόπο να κάνει διάφορους υπολογισμούς και να επεξεργαστεί κάποια στοιχεία για να βρει λύσεις στα διάφορα προβλήματα που τον απασχολούσαν.

3 Καθώς περνούσαν τα χρόνια, τα προβλήματα, για τα οποία αναζητούσε λύσεις ο άνθρωπος, γίνονταν ολοένα και πιο πολύπλοκα και απαιτούσαν νέες μεθόδους για την επεξεργασία τους.

4 Με την ανακάλυψη του χαρτιού και την ανάπτυξη των διαφόρων επιστημών ο άνθρωπος φάνηκε να βρίσκει μια λύση στον τρόπο επεξεργασίας των προβλημάτων που τον απασχολούσαν. Όμως και πάλι, ο μεγάλος αριθμός φυλλαδίων και σημειώσεων φαίνεται να μπέρδευε τους ανθρώπους.

5 Σήμερα, ζούμε σε μια εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης και ο σύγχρονος τρόπος ζωής απαιτούν την λύση πολλών προβλημάτων και την επεξεργασία πολλών στοιχείων με ακρίβεια και ταχύτητα. Αυτό φυσικά δεν μπορεί πλέον να γίνει με τους τρόπους που χρησιμοποίησε μέχρι τώρα ο άνθρωπος. Οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές μπορούν να κάνουν χιλιάδες πράξεις σε κάθε δευτερόλεπτο, χωρίς λάθος και να θυμούνται εκατομμύρια σελίδες και σημειώσεις χωρίς να ξεχνούν ούτε ένα γράμμα! Τη λύση στο πρόβλημα αυτό ήρθαν να δώσουν οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές.

6 Η χρήση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Σήμερα οι άνθρωποι χρησιμοποιούν σχεδόν παντού τους Η.Υ. για να κάνουν πιο γρήγορα, πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά τη δουλειά τους. Ακόμη, οι Η. Υ. σήμερα φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά βοηθώντας τους να επικοινωνήσουν έστω κι αν βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά ο ένας από τον άλλο. Μέχρι και για τη διασκέδασή τους οι άνθρωποι σήμερα χρησιμοποιούν τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.

7 Ακόμη και ...τα βρέφη φαίνεται πως χρησιμοποιούν τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές στις μέρες μας!

8 Η κεντρική μονάδα του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή
Τα κυριότερα μέρη του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Η κεντρική μονάδα του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος του υπολογιστή. Εδώ βρίσκεται η μητρική κάρτα και ο κεντρικός επεξεργαστής. Επίσης εδώ βρίσκεται και η προσωρινή μνήμη του Υπολογιστή, ο σκληρός δίσκος καθώς και οι διάφοροι οδηγοί για δισκέτες και CD.

9 Η μητρική κάρτα Η μητρική κάρτα αποτελεί το βασικότερο στοιχείο του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή γιατί πάνω σε αυτή βρίσκονται συνδεδεμένα όλα τα επιμέρους κομμάτια μέσα στην κεντρική μονάδα.

10 Ο κεντρικός επεξεργαστής
Ο κεντρικός επεξεργαστής που βρίσκεται στη μητρική κάρτα, αποτελεί τον «εγκέφαλο» του Υπολογιστή. Εκεί γίνονται όλες οι «σκέψεις» του για να βρει λύσεις στα προβλήματα που του βάζουμε.

11 Η προσωρινή μνήμη του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή
Στην προσωρινή μνήμη ο Υπολογιστής φυλάει προσωρινά ότι υπάρχει στην οθόνη, μέχρι να το αποθηκεύσουμε μόνιμα στο σκληρό δίσκο.

12 O σκληρός δίσκος Ο σκληρός δίσκος βρίσκεται μέσα στην κεντρική μονάδα. Σ’ αυτόν μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις εργασίες μας.

13 Η οθόνη Η οθόνη συχνά μοιάζει με μια τηλεόραση, μόνο που δεν μας δείχνει τηλεοπτικές σειρές και κινούμενα σχέδια! Μ’ αυτήν μπορούμε να βλέπουμε την εργασία μας καθώς δουλεύουμε στον Η.Υ.

14 Το ποντίκι Το ποντίκι ονομάστηκε έτσι γιατί μοιάζει πολύ (με τι άλλο;)... με ένα ποντίκι! Μετακινώντας το βλέπουμε να μετακινείται ένα μικρό βέλος πάνω στην οθόνη μας. Κι έτσι μπορούμε να κάνουμε τις επιλογές μας στην οθόνη εύκολα πατώντας τα κουμπάκια του.

15 Το πληκτρολόγιο Πατώντας τα πλήκτρα του μπορούμε να γράψουμε αριθμούς, σύμβολα και προτάσεις στην εργασία μας.

16 Ο εκτυπωτής Τέλος, με τον εκτυπωτή μπορούμε να τυπώσουμε σε χαρτί την εργασία μας.

17 Αποθηκευτικά μέσα (μνήμη)
Αποθηκευτικά μέσα (μνήμη) Στην αρχή οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν τις δισκέτες για να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους. Η δισκέτα μπαίνει στον οδηγό δισκέτας και σε αυτήν μπορούμε να φυλάξουμε μια μικρή εργασία και να την πάρουμε μαζί μας.

18 Όμως, καθώς τα χρόνια περνούσαν οι άνθρωποι χρειάζονταν ολοένα και περισσότερο χώρο για να αποθηκεύουν τις εργασίες τους, κάτι που δεν μπορούσε να τους προσφέρει μια μικρή δισκέτα. Ίσως θα έπρεπε να φτιάξουν...μεγαλύτερες δισκέτες τότε; Τη λύση ήρθε να δώσει ο ψηφιακός δίσκος, τo γνωστό μας CD. Σε ένα CD μπορούν να χωρέσουν δεδομένα που χωρούν σε 520 δισκέτες περίπου!

19 Κι έτσι, γνωρίσαμε όλη την οικογένεια του κύριου Ηλεκτρονικού Υπολογιστή!
Για να δούμε όμως αν θυμάστε καλά όλα όσα είπαμε γι’ αυτή την οικογένεια...

20 Σε ποια από τα πιο κάτω χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σήμερα τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές;
Στην ιατρική Στη διασκέδαση Στις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού Στα αυτοκίνητα

21 Μπράβο! Σωστή απάντηση! Πατήστε στον Ντόναλντ για να προχωρήσετε στην επόμενη ερώτηση

22 Με ποιο μέρος του ανθρωπίνου σώματος μπορεί να παρομοιαστεί ο κεντρικός επεξεργαστής;
Με την καρδιά Με τον εγκέφαλο Με τα πόδια Με τα χέρια

23 Λάθος απάντηση! Πατήστε στο παιδάκι για να δοκιμάσετε ξανά!

24 Μπράβο! Σωστή απάντηση! Πατήστε στον Ντόναλντ για να προχωρήσετε στην επόμενη ερώτηση

25 Πώς ονομάζεται το πιο κάτω;
Γατάκι Κουνελάκι Ποντίκι Πληκτρολόγιο

26 Λάθος απάντηση! Πατήστε στο παιδάκι για να δοκιμάσετε ξανά!

27 Μπράβο! Σωστή απάντηση! Πατήστε στον Ντόναλντ για να προχωρήσετε στην επόμενη ερώτηση

28 Σε ποια από τα πιο κάτω μπορώ να αποθηκεύσω μια εργασία που έκανα στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή;
Στο σκληρό δίσκο Στη δισκέτα Στον εκτυπωτή Στο CD

29 Λάθος απάντηση! Πατήστε στο παιδάκι για να δοκιμάσετε ξανά!

30 Μπράβο! Σωστή απάντηση! Πατήστε στον Ντόναλντ για να προχωρήσετε.

31 Φίλοι μου, κάπου εδώ τελειώνει η παρουσίαση μας.
Ελπίζω να θυμάστε πάντα όσα μάθαμε σήμερα για την οικογένεια τoυ κύριου Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Γεια σας!


Κατέβασμα ppt "Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google