Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ-ΠΑΥΛΟΣ ● Εργασία στο τζετ σκι ● Εργασία στο μάθημα Τεχνολογίας ● 2015-2016 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ :ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ-ΠΑΥΛΟΣ ● Εργασία στο τζετ σκι ● Εργασία στο μάθημα Τεχνολογίας ● 2015-2016 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ :ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ-ΠΑΥΛΟΣ ● Εργασία στο τζετ σκι ● Εργασία στο μάθημα Τεχνολογίας ● 2015-2016 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ :ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ

2 ΤΖΕΤ ΣΚΙ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

3 ΟΡΙΣΜΟΣ ● Το τζετ σκι είναι ένα τεχνολογικό επίτευγμα που δημιουργήθηκε από δύο εταιρίες ώστε να προσφέρει στον κόσμο στιγμές χαράς και αδρεναλίνης.Το πρώτο τζετ σκι κυκλοφόρησε το 1972. Το τζετ σκι ανήκει αναμφίβολα στα χόμπι που εκτοξεύουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Πρέπει να σημειωθεί όμως πως το τζετ σκι δεν χρησιμοποιείται μόνο για διασκέδαση. Το τζετ σκι χρησιμοποιείται και σε ορισμένες χώρες του κόσμου στον στρατό ως μέσο μεταφοράς για πιο γρήγορη και ίσως μη ανιχνεύσιμη απόβαση στην ξηρά.

4 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ● Το τζετ σκι εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Ιαπωνία και την Κίνα απ' όπου δηλαδή προερχόταν. Το τζετ σκι έχει φτιαχτεί από δύο εταιρίες μία από την Κίνα και μία από την Ιαπωνία το 1972. Μόλις κυκλοφόρησε στην Αμερική όλος ο κόσμος βγήκε στους δρόμους με την επιθυμία να αγοράσουν ένα τζετ σκι. Στην Ελλάδα μόλις πρωτοήρθαν δεν υπήρξε τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Παρόλαυτα όμως, στις μέρες μας πολλοί πολίτες απ' όλη την Ελλάδα έχουν αποκτήσει ένα. Δυστυχώς όμως πολλοί είναι αυτοί που τα μεταπούλησαν διότι δεν μπορούσαν να τα συντηρήσουν.

5 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ● Το τζετ σκι δεν έχει πολύ δύσκολο τρόπο λειτουργίας καθώς αποτελείται από λίγα αλλά βασικά μέρη. Ας ξεκινήσουμε με την μηχανή. Η μηχανή του τζετ σκι δεν είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπορεί να χωράει στο μπροστά μέρος. Άλλο ένα εξάρτημα είναι οι δύο κινητήρες οι οποίοι δίνουν ώθηση στο τζετ σκι και το κάνουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Παλιότερα τα τζετ σκι είχαν μόνο ένα κινητήρα αλλά τώρα είναι κατασκευασμένα ώστε άμα χαλάσει ο ένας να μπορέσει να λειτουργεί ο άλλος χωρίς κανένα πρόβλημα. Τέλος το τζετ σκι αποτελείται από ένα πλατύ τιμόνι το οποίο μοιάζει πολύ με τιμόνι μοτοσυκλέτας.

6 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ● Μοιάζει περισσότερο με gadget του James Bond παρά με σκάφος. ΤοSeabreacher είναι κάτι μεταξύ jet ski και υποβρυχίου. Στα πλεονεκτήματά του, ότι μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές συγκινήσεις, χωρίς να βραχεί καν ο πιλότος. ● Ο σχεδιασμός του σκάφους έχει ως έμπνευση την παιχνιδιάρικη διάθεση του δελφινιού, εντός και εκτός νερού. Οπότε και το σχήμα του, είχε νόημα να προσομοιάζει σε δελφίνι. ● Ο Rob Innes, σχεδιαστής και ιδρυτής της Innerspace, της εταιρίας που το κατασκευάζει, τονίζει ότι ακόμη και οι καλύτεροι πιλότοι δεν είναι εύκολο να αξιοποιήσουν τις τεράστιες δυνατότητες του σκάφους, υπογραμμίζοντας πάντως ότι είναι απολύτως ασφαλές. ● Με ελαφριά κατασκευή και μηχανή 240 αλόγων, το Seabreacher πιάνει υψηλές ταχύτητες (60 μίλια την ώρα). Παράλληλα, μπορεί να μείνει κάτω από την επιφάνεια για περίπου 15 δευτερόλεπτα. ● Η τιμή του, κάπως απαγορευτική, καθώς κυμαίνεται από τα 70.000 έως και πάνω από 100.000 δολάρια.

7 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ 2 ● Οικολογικό, οικονομικό, γρήγορο, αθόρυβο και αβύθιστο. Ετσι διαφημίζεται το σκάφος Quadrofoil, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα... ατομικό καταμαράν και σύμφωνα με τους δημιουργούς του αποτελεί το μέλλον στα ταχύπλοα. ● Το Quadrofoil χρησιμοποιεί τον ίδιο μηχανισμό που έχουν και τα «ιπτάμενα δελφίνια» για να κρατιούνται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και η ταχύτητά του μπορεί να φθάσει τα 25 μίλια την ώρα.

8 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!! ● Επιμέλεια: Σφαιρόπουλος Ανέστης ● ΠΗΓΕΣ:wikipedia.com ● http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=&id=28031http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=&id=28031 ● http://www.in.gr/http://www.in.gr/ ● http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article-ft-gr/1235106/ena-jet-ski-vgalmeno-apo-to- mellon.htmlhttp://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article-ft-gr/1235106/ena-jet-ski-vgalmeno-apo-to- mellon.html


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ-ΠΑΥΛΟΣ ● Εργασία στο τζετ σκι ● Εργασία στο μάθημα Τεχνολογίας ● 2015-2016 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ :ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google