Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά
«Ο άγιος Παύλος» Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Σχολικό έτος: Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σταυρούλα Μαυροματάκη

2 ΘΕΜΑ: MP3 ΜΑΘΗΤΡΙΑ: Κατερίνα Σηφάκη

3 Ορισμός: To MP3 είναι ένα δημοφιλές πρότυπο ψηφιακής κωδικοποίησης ήχου, το οποίο βασίζεται στην αποτελεσματική συμπίεση αρχείων μέσω ενός αλγορίθμου σχεδιασμένου να μειώνει δραστικά το πλήθος των ψηφιακών δεδομένων που απαιτούνται για την αποθήκευση και ορθή αναπαραγωγή του ήχου, ο οποίος ωστόσο συνεχίζει να ακούγεται σαν πιστή αναπαραγωγή του αρχικού ασυμπίεστου περιεχομένου από τους περισσότερους ακροατές. Μπορούμε με αυτό να ακούσουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια ξανά και ξανά. Επίσης είναι λειτουργικό καθώς είναι εύκολο να κατεβάσεις τραγούδια και μπορείς να το πάρεις μαζί σου όπου και να είσαι!!!

4 Ιστορική Εξέλιξη: Όλα άρχισαν κατά τα μέσα της δεκαετίας του ’80, στο Ινστιτούτο Fraunhofer στη Γερμανία, όπου άρχισε μια εργασία για τη σχεδίαση ενός τύπου αρχείου ήχου με μεγάλη ποιότητα και ταυτόχρονα μικρού μεγέθους. Κατασκεύασε το πρώτο ΜΡ3 Player στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όπου ήταν και η πρώτη προσπάθεια κατασκευής ενός μηχανήματος που θα έπαιζε ΜΡ3.

5 Ιστορική Εξέλιξη: Το 1997, ένας προγραμματιστής, για λογαριασμό της Advanced Multimedia Products, έφτιαξε την μηχανή αναπαραγωγής ΑΜΡ ΜΡ3, που θεωρείται ως το πρώτο δεσπόζον ΜΡ3 player στο Διαδίκτυο. Δεν είχε περάσει πολύς καιρός, όταν δυο δημιουργικοί φοιτητές πήραν τη μηχανή Amp, της προσέθεσαν τα φιλικά προς τους χρήστες χαρακτηριστικά και το αποτέλεσμα το ονόμασαν Winamp. Η μεγάλη ανάκαμψη όμως έγινε το 1998, όταν το Winamp προσφέρθηκε στο κοινό σαν ένα δωρεάν πρόγραμμα αναπαραγωγής ΜΡ3

6 Ιστορική Εξέλιξη: Ύστερα και άλλοι προγραμματιστές ξεκινούν να δημιουργούν μια ολόκληρη γκάμα λογισμικών που σχετίζονται με ΜΡ3. Μέσα από τα χρόνια το ΜΡ3 έγινε μοναδικό και πρωτοπόρο στον χώρο του, επειδή οι κατασκευαστές του κατέστησαν εξ ’αρχής δυνατή τη δωρεάν παραγωγή λογισμικού που να αναπαράγει ΜΡ3.

7 Τα μέρη του mp3 (εξωτερικά):
Οθόνη LCD Κουμπί μενού Κουμπί χειρισμού Θύρες usb / miniusb Στερεοφωνικά ακουστικά Καλώδιο για μεταφορά αρχείων και φόρτιση

8 Τα μέρη του mp3 (εσωτερικά):
Μνήμη (για την αποθήκευση αρχείων) Επεξεργαστή (τσιπ επεξεργασίας) (για την επεξεργασία των δεδομένων) Μονάδα υποδοχής δεδομένων (για την εισαγωγή των δεδομένων)

9 Τρόπος λειτουργίας: Τα mp3 δουλέυουν όπως και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστες.Ο επεξεργαστής (τσιπ επεξεργασίας) φορτώνει ενα φάκελο mp3 και ΄΄διαβάζει΄΄ όλα τα εικονίδιά που περιέχει, πρώτα τους τίτλους τους και μετά τα δεδομένα(τραγουδιστές, χρονική διάρκεια). Στη συνέχεια μετατρέπει τις ψηφιακές πληροφορίες σε ήχο (που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως μουσική ). Όλα αυτά γίνονται με αριθμητικές πράξεις που πραγματοποιούνται στο πυρήνα της συσκευής.

10 Τρόπος λειτουργίας: Μπορούμε επίσης να κατεβάσουμε μουσική, η οποία αργότερα αποθηκεύεται στη μνήμη. Για να το κάνουμε αυτό η δική μας δουλειά είναι πολύ εύκολη. Εισάγουμε στον υπολογιστή μας το τραγούδι και με τη βοήθεια μιας εφαρμογής και το καλώδιο για μεταφορά αρχείων, που θα τοποθετήσουμε στις θύρες usb, τα δεδομένα περνάνε στο mp3,από τη μονάδα υποδοχής δεδομένων. Τέλος λαμβάνουμε τις πληροφορίες στη μορφή της μουσικής που μας αρέσει. Τη μουσική μπορούμε να την ακούσουμε μόνο από τα ακουστικά μας, επιλέγοντάς την με τη βοήθεια των κουμπιών χειρισμού και μενού. Τα δεδομένα και η πληροφορίες εμφανίζονται σε ψηφιακή μορφή στην οθόνη LCD.

11 Μελλοντικές προεκτάσεις:
Το μελλοντικό mp3 πρόκειται για ένα μοναδικό player που ενσωματώνει επαναστατικό τρόπο χρήσης, με μεγάλη οθόνη, απίστευτο εύρος χαρακτηριστικών σε μικρές διαστάσεις. Έχει μια οθόνη υψηλής ανάλυσης από την οποία κάνετε όλο το χειρισμό... πλήκτρα και κουμπιά περιττεύουν. Το σύστημα πλοήγησης 'direct click' μετατρέπει την οθόνη σε ένα εξαιρετικά εύχρηστο πάνελ πλοήγησης. Οτιδήποτε ζητάτε για ψυχαγωγία εν κινήσει, το U10 σας το δίνει: μουσική, videos, φωτογραφίες, κείμενα, παιχνίδια & flash animations.

12 Μελλοντικές προεκτάσεις:
Λίγα στοιχειά για το μελλοντικό mp3 ακόμα: διαθέτει έγχρωμη οθόνη 2,2 ίντσες, ανάλυσης 320x240 QVGA υποστηρίζει μουσικά αρχεία MP3, WMA & OGG αναπαράγει φωτογραφίες παίζει videos MPEG4 υποστηρίζει παιχνίδια σε FLASH & και κείμενα σε TEXT ενσωματώνει FM ραδιόφωνο κάνει εγγραφές σε MP3 από το ραδιόφωνο και από το ενσωματωμένο μικρόφωνο

13 THE END THANK YOU FOR WATCHING


Κατέβασμα ppt "Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google