Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελληνογγαλική Σχολή Πειραιά Ο Άγιος Παύλος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελληνογγαλική Σχολή Πειραιά Ο Άγιος Παύλος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελληνογγαλική Σχολή Πειραιά Ο Άγιος Παύλος
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας Σχολικό Έτος: Υπεύθυνη Καθηγήτρια: κ.Σταυρούλα Μαυρομματάκη

2 Θέμα: Πυρηνική Βόμβα Ονοματεπώνυμο μαθητή: Σταύρος Μελάς

3 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Όσο αναφορά την εξέλιξη της πυρηνικής βόμβας, τα πράγματα δεν άλλαξαν σε πολύ μεγάλο βαθμό από τότε. Η αρχή για την κατασκευή της πυρηνικής βόμβας είχε ξεκινήσει από τις αρχές του 20ου αιώνα, όμως ο Β παγκόσμιος πόλεμος έκανε την ανάγκη δημιουργίας της επιτακτική. Έτσι, ο πυρηνικός προγραμματισμός της βόμβας εκτελέσθηκε από δύο αντίπαλους προγραμματιστές. Οι δύο αυτοί προγραμματιστές αποτελούσαν και τους επικεφαλείς σε αυτή την αποστολή.

4 Οι δύο αυτοί αντίπαλοι εκπροσωπούσαν ο ένας τη Γερμανία και ο άλλος την Αμερική. Ο Γερμανός προγραμματιστής ήταν ο Χάιζενμπεργκ και ο Αμερικάνος προγραμματιστής ήταν ο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ ο οποίος είναι και ο πατέρας της πυρηνικής βόμβας. Ακόμα κι αν ο Οπενχάιμερ είχε οριστεί σε μια πολύ σημαντική θέση, από την πλευρά της Αμερικής, οι σκέψεις και οι ιδέες του έτσι ώστε να κάνει εφικτή την πυρηνική βόμβα, είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό. Βέβαια και άλλοι επιστήμονες είχαν στο μυαλό τους την ιδέα ενός τέτοιου επιτεύγματος,όμως ο Οπενχάιμερ ήταν αυτός που μπόρεσε να υλοποιήσει αυτή την ιδέα. Δίκαια λοιπόν είναι ο πατέρας της πυρηνικής βόμβας.

5 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ
Όσο αφορά το μέλλον της πυρηνικής βόμβας, δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν πως κάτι το ιδιαίτερο θα αλλάξει πάνω σ αυτή. Βέβαια, εάν λάβουμε υπόψη μας την ιδέα του να πραγματοποιηθεί πυρηνικός πόλεμος, τότε υπάρχουν πιθανότητες να γίνουν κάποιες αλλαγές που έχουν σκοπό τη βελτίωση της βόμβας. Ωστόσο, μελέτες λένε πως στο άμεσο μέλλον δεν θα τεθούν προτάσεις για αλλαγές της.

6


Κατέβασμα ppt "Ελληνογγαλική Σχολή Πειραιά Ο Άγιος Παύλος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google