Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕλληνογαλλικΗ ΣχολΗ ΠειραιΑ ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕλληνογαλλικΗ ΣχολΗ ΠειραιΑ ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕλληνογαλλικΗ ΣχολΗ ΠειραιΑ ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Σταυρούλα Μαυροματάκη ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ :

2 ΘΕΜΑ: ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ονοματεπώνυμο Μαθήτριας: Καλλιόπη Ξενικάκη

3 ΟΡΙΣΜΟΣ Πολλές φορές νομίζουμε πως τα γνωρίζουμε όλα. Δεν μιλάω για αυτά που μαθαίνουμε στο σχολείο, αλλά για πράγματα που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα για τα καθημερινής χρήσης αντικείμενα, όπως το αυτοκίνητο ή ακόμα και η αριθμομηχανή. Εδώ όμως θα βρείτε πληροφορίες για κάτι ακόμα πιο απλό, όπως το τηλέφωνο. Όπως όλοι ξέρουμε, το τηλέφωνο είναι η συσκευή η οποία μας βοηθάει να επικοινωνήσουμε με άτομα τα οποία βρίσκονται από το διπλανό σπίτι μέχρι και σε άλλη χώρα μέσω ηλεκτρικών σημάτων. Συγκεκριμένα πρόκειται για συσκευή που μετασχηματίζει τις ηλεκτρικές ταλαντώσεις σε ηχητικές.

4 Ένα σύγχρονο τηλέφωνο…

5 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Ας μάθουμε λοιπόν από πού άρχισε. Πριν την εφεύρεση του τηλεφώνου στη σημερινή του μορφή, για την ομιλία μέσω αποστάσεων, χρησιμοποιούνταν σωλήνες ή σκοινιά. Ο Γερμανός φυσικός Τζόαν Φίλιπ Ρεις εφηύρε ένα όργανο που διαβίβαζε τους μουσικούς τόνους αλλά που δε μπορούσε να αναπαραγάγει την ομιλία. Αργότερα, μια μορφή ακουστικής συσκευής επικοινωνίας αναπτύχθηκε γύρω στο 1870 από τον ιταλοαμερικάνο Antonio Meucci.

6 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Το 1876, ο Αμερικανός φυσικός Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ κατάφερε να φτιάξει αυτό το θαυματουργό αντικείμενο το οποίο μέχρι σήμερα, μπορεί να έχει αλλάξει μορφή, όμως ο σκοπός του έχει μείνει ίδιος μέσα στους αιώνες. Η συσκευή αυτή χρησίμευε μόνο για ομιλίες σε κοντινή απόσταση. Μετά την εφεύρεση του μικροφώνου από τον Αμερικανό Ντέιβιντ Χιουζ, το 1877, το τηλέφωνο άρχισε να εξελίσσεται και να χρησιμοποιείται για τη σύνδεση μεγαλύτερων αποστάσεων. Παρ' όλα αυτά, το τηλέφωνο δεν έχει αλλάξει περισσότερο μέχρι σήμερα.

7 Ένα από τα πρώτα τηλέφωνα…

8 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ-ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ
Πώς, όμως λειτουργεί; Το 1854 ο Γάλλος εφευρέτης Τσάρλς Μπουρσέλ σκέφτηκε ότι οι δονήσεις που προκαλούνται από την ομιλία σε έναν εύκαμπτο δίσκο ή ένα διάφραγμα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να συνδέσουν και να αποσυνδέσουν ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, παράγοντας με αυτόν τον τρόπο παρόμοιες δονήσεις σε ένα διάφραγμα που βρίσκεται σε μια άλλη θέση, όπου ο αρχικός ήχος θα αναπαραγόταν. Τη βασική μονάδα της εφεύρεσης του Γκράχαμ Μπελ αποτελούσαν μια συσκευή αποστολής σημάτων (πομπός, ο οποίος βρίσκεται στο ακουστικό) και μια συσκευή λήψης σημάτων (δέκτης, που βρέσκεται το μικρόφωνο). 

9 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ-ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ
Συγκεκριµένα πρόκειται για συσκευή που µετασχηµατίζει τις ηλεκτρικές ταλαντώσεις σε ηχητικές. Συνδέεται µε καλώδιο µε το τηλεφωνικό κέντρο. Ο ποµπός έχει µέσα σ' ένα σωλήνα µια µετάλλινη πλάκα µπροστά σε ηλεκτροµαγνήτη. Μόλις ακουστεί η φωνή µας επάνω στην πλάκα, αυτή αρχίζει να κάνει παλµικές κινήσεις ισχυρές ή αδύνατες, ανάλογα µε τον τόνο που έχει η φωνή µας, που επηρεάζουν τον ηλεκτροµαγνήτη. Το τηλέφωνο αποτελείται από: το δέκτη και τον πομπό, έναν πίνακα με πλήκτρα και ένα δίκτυο καλωδίων. Το καλώδιο και τα πλήκτρα βρίσκονται συνήθως στη βάση.

10 Τα βασικά μέρη ενός τηλεφώνου…

11 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ
Δεν υπάρχουν πολλές απόψεις για το πώς θα είναι στο μέλλον. Τα σταθερά τηλέφωνα πιθανόν να έχουν αντικατασταθεί από τα κινητά. Η αλήθεια είναι πως είναι βολικότερο να έχουμε δυνατότητα επικοινωνίας όπου και να είμαστε. Υπάρχουν ιστοσελίδες, στις οποίες διαφημίζονται σταθερά τηλέφωνα με οθόνες touch και τη δυνατότητα βιντεοκλήσης. Τα κινητά δεν θα διαφέρουν πολύ από τα σταθερά και τα ασύρματα τηλέφωνα. Όλες οι μελλοντικές προεκτάσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, χωρίς να δίνουν πολλές επιλογές και εναλλακτικές για αλλαγές στο μέλλον.

12 Ευχαριστώ για την προσοχή σας
ΤΕΛΟΣ!! Ευχαριστώ για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "ΕλληνογαλλικΗ ΣχολΗ ΠειραιΑ ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google