Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχολικό Έτος 2015/16 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : κυρία Μαυρομματάκη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχολικό Έτος 2015/16 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : κυρία Μαυρομματάκη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχολικό Έτος 2015/16 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : κυρία Μαυρομματάκη
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Άγιος Παύλος Εργασία στο μάθημα τεχνολογίας Σχολικό Έτος 2015/16 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : κυρία Μαυρομματάκη

2 ΘΕΜΑ : Κινητό Τηλέφωνο Εύη Παναγιωτάκη

3 ΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ : Τα κινητά τηλέφωνα, είναι τώρα πια μια συσκευή που όλοι ξέρουμε να χρησιμοποιούμε και οι περισσότεροι κατέχουμε. Με λίγα λόγια, είναι μια συσκευή που είναι εύκολη στη μεταφορά και μας βοηθάει να επικοινωνούμε με όποιον θέλουμε, ανεξάρτητα από την απόσταση. Επίσης, είναι ασύρματα και δεν χρειάζονται καλώδια για να λειτουργήσουν.

4 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η περιπέτεια της κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πρώτο αυτοματοποιημένο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας λειτούργησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 στη Σκανδιναβία. Τα παλιά κινητά τηλέφωνα ήταν αρκετά βαριά και χοντρά και έτσι δεν μπορούσες να τα μεταφέρεις και να μιλήσεις με άνεση.

5 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ(2) Τα κινητά συνεχίζουν να κατασκευάζονται μέχρι και σήμερα και η διάφορα τους με τα παλιά κινητά είναι τεράστια. Η αξία των παλιών κινητών ήταν πάνω από 700 ευρώ ενώ τώρα μπορούμε να βρούμε ακόμα και με 30 ευρώ !!

6 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Όταν ένα κινητό τηλέφωνο είναι ενεργοποιημένο, δηλαδή ανοιχτό, επικοινωνεί περιοδικά με την κεραία που δίνει κάλυψη στη συγκεκριμένη περιοχή όπου βρίσκεται. Με αυτόν τον τρόπο, το κινητό τηλέφωνο δίνει το "στίγμα" του στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, ώστε να μπορεί ο χρήστης να πραγματοποιήσει ή να δεχθεί μια κλήση σε κάθε σημείο της χώρας. Εάν ο συνδρομητής μετακινείται, τότε το σήμα που εκπέμπει το κινητό εντοπίζεται από τις κεραίες στις περιοχές όπου κινείται.

7 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ
Τα κινητά τηλέφωνα, όπως ξέρουμε ήδη μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ! Τι μπορεί να γίνει όμως σε 5 με 10 χρόνια; Τα κινητά θα έχουν γίνει πιο λεπτά και πιο ελαφριά από τώρα. Ο σχεδιασμός τους θα αλλάξει αρκετά. Στο μέλλον, θα μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερες λειτουργίες από ότι τώρα και θα μας κάνουν τη ζωή ακόμα πιο εύκολη. Οι περισσότεροι λένε ότι δεν ξέρουν ακριβώς πως θα γίνει η αλλαγή αλλά πιστεύουν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν κατά πολύ . Όλοι μας θα είμαστε με ένα κινητό στο χέρι, έξαλλου αυτό ήδη γίνεται σε μεγάλο βαθμό.!!!!

8 ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ Κεραία Μικρόφωνο Ακουστικό Πλήκτρα πλοήγησης Κεντρικό πλήκτρο Πληκτρολόγιο Camera-Video και φωτογραφική μηχανή Βοηθητική φωτογραφική μηχανή. Φακός και φλας Κάλυμμα υποδοχής κάρτας μνήμης. Στερεοφωνικά ηχεία Πλήκτρο αποστολής-επανάκλησης Πλήκτρο τερματισμού και ενεργοποίησης- απενεργοποίησης Πλήκτρο εναλλαγής Πλήκτρο Φλας/δίεση Εξωτερική Υποδοχή Σύνδεση Μικροφώνου Φορητών Ακουστικών

9 ΠΗΓΕΣ Πηγές : sansimera.gr/articles/24

10 ΤΕΛΟΣ !


Κατέβασμα ppt "Σχολικό Έτος 2015/16 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : κυρία Μαυρομματάκη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google