Εισαγωγή της πειραματικής ερευνητικής διαδικασίας στο Λύκειο. Μεθοδολογία ανάλυσης πειραματικών δεδομένων και αναγωγής τους σε θεμελιώδεις Φυσικές έννοιες.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ «Πώς θα τους το διδάξω;»
Advertisements

Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού σεναρίου Νότα Σεφερλή
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – • Λειτουργεί.
Επιμόρφωση Β΄ επιπέδου στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία Νότα Σεφερλή
ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 Μονάδα Μεθοδολογίας, Πολιτικών και Πρακτικών.
Διδασκαλία της Ευθύγραμμης Ομαλής Κίνησης
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Επιστημονική.
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
Διδασκαλία των Φ.Ε. στο Δημοτικό Σχολείο
Άτομο από τον Δημόκριτο στο Βohr
ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ.  Κ ανένα παιδί απ’ έξω  Ό λα τα παιδιά ενταγμένα στη μαθησιακή διαδικασία εκπαιδευτικός συνδιαμορφωτής του υλικού  Ο.
ΞΑΝΘΗ 2013, 2ο ΣΕΚ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΙΔΗΣ Μαθηματικός.
Η διδασκαλία ως διαδικασία διαμόρφωσης εγγράμματων ταυτοτήτων
CERN- Εκπαίδευση Τεχνολογία Συνεργασία Έρευνα και Ανακάλυψη Εμμανουήλ Τσεσμελής (CERN) 16 Νοεμβρίου 2011.
ΕΥΔΟΞΟΣ Το Ρομποτικό Τηλεσκόπιο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τηλε-Εποπτεία και Τηλε-Καθοδήγηση ενός προτύπου του Καλαμάτα, Ιανουάριος 2003 Νικόλαος.
Η εργαστηριακή διδασκαλία στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών
Leonardo Transfer of Innovation- Μεταφορά καινοτομίας (Οκτώβριος 2012 – Σεπτέμβριος 2014) Κώστας Οικονόμου Βασιλική Ζιάκα.
Ένταξη Νέων Τεχνολογιών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα και Άτομα με Αναπηρία
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ  Αποτελεί ένα από τα τέσσερα τμήματα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής.  Υπήρξε το πολυπληθέστερο.
Σοφοκλής A. Σωτηρίου ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Πάτρα, 28 Μαρτίου 2003 Χρησιμοποιώντας το.
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Βασίλης Κόμης Αναπληρωτής Καθηγητής
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
 Να δούμε το υλικό  Διδακτικοί στόχοι  Διδακτικές στρατηγικές  Αλληλεπίδραση στην τάξη  Τι είναι φυσική, χημεία, βιολογία;  Αξιολόγηση μαθητών και.
Καινοτομίες στην εργαστηριακή διδασκαλία των φυσικών επιστημών Δημήτρης Κολιόπουλος, ΤΕΕΑΠΗ Παν/μιου Πατρών.
Διδασκαλία των Φ.Ε. στο Νηπιαγωγείο
ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ για την καταγραφή απόψεων & αναγκών των εκπαιδευτικών της 31ης Ε.Π. Π.Ε. Αθηνών σε θέματα ενημέρωσης και επιμόρφωσης ΣΤΕΛΙΟΣ.
Ενίσχυση της έρευνας στο “ΕΠ. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση ” Νίκος Μαρούλης, Logotech AE Καρδίτσα 18 Σεπτεμβρίου 2008.
Α.Π.Θ. Π.Τ.Δ.Ε. Π.Μ.Σ Επιστήμες της Αγωγής-Κατεύθυνση Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και Νέες Τεχνολογίες Διερεύνηση εφαρμογής.
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
1. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ( ) 300 επιμορφωτές επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60/70) 2.
Το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής Α.Π.Θ. αποτελεί τη συνέχεια της ερευνητικής ομάδας "Εποπτικών.
Διαδικτυακή εφαρμογή ανάλυσης και επεξεργασίας δεδομένων κυβερνητικών διαβουλεύσεωνgov.insight Η. Ζαβιτσάνος, Γ. Γιαννακόπουλος, Γ. Παλιούρας Ινστιτούτο.
ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Κοινωνία της Πληροφορίας & Τεχνητή Νοημοσύνη Δρ. Κωνσταντίνος Δ. Σπυρόπουλος Δντής Έρευνας.
Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής.
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Ιστορικό Ιδρυσης Το Μάρτη του 1918, μία ομάδα μαθηματικών αποφάσισε να δημιουργήσει την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, με.
Μεταφορά ενός Ερευνητικού Εργαστηρίου στη Σχολική Αίθουσα για τη Διδασκαλία των Φ.Ε. Η περίπτωση του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Εργαστηρίου ΕΥΔΟΞΟΣ Ανδρικόπουλος.
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Καλώς ορίσατε στη 2 η εκδήλωση στη 2 η εκδήλωση για τις για τις Φυσικές Επιστήμες.
Αθήνα, Ιανουαρίου ο Συμπόσιο για την Έρευνα και Τεχνολογία στην Ελλάδα. Από την Έρευνα στην Εκπαίδευση: Μεταφορά Γνώσης και Τεχνολογίας Παραδείγματα.
Ερευνητικές Εργασίες Παιδαγωγικό πλαίσιο. Γιατί οι Ερευνητικές Εργασίες (ΕΕ) είναι καινοτομία; Προσεγγίζουν διερευνητικά την γνώση και τη μάθηση Προϋποθέτουν.
1ο γενικο λυκειο μαρκοπουλου
Ημερίδα : «Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση » Οι ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία Οι ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Telematics Επιμέλεια:Παγώνης Γεώργιος Writer: Patrick Dillon.
Η διδασκαλία ως διαδικασία διαμόρφωσης εγγράμματων ταυτοτήτων Ειδικό Μέρος Ενότητα Ι, 2.4.
Η επιστήμη του Web.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΠΕ) Εύη Μακρή - Μ.
Ερευνητικές Εργασίες: Πόσο
Η Φυσική με Πειράματα Α΄ Γυμνασίου.
Κοινότητες Πρακτικής και Μάθησης
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Γιατί οι Ερευνητικές Εργασίες (ΕΕ) είναι καινοτομία;
ΕΥΔΟΞΟΣ Διδάσκοντας Δικτυακά Φυσικές Επιστήμες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με ένα Ρομποτικό Τηλεσκόπιο Ανδρικόπουλος Νικόλαος ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2ο.
ΟΙ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ
Καλέμας Απόστολος, ΚΣΕ ΔΗΜΗΤΡΑ, Λάρισα Μάιος 2008 Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διδακτική διαδικασία Αναλυτικό.
Τι άλλαξε στα νέα αναλυτικά προγράμματα;. Βασικοί άξονες του νέου Αναλυτικού Προγράμματος Βασικοί άξονες του νέου Αναλυτικού Προγράμματος Ένα συνεκτικό.
Β΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Ερευνητική εργασία Β΄Λυκείου «Συμμετέχουμε, άρα υπάρχουμε»: Η κοινωνική οπτική της WEB 2.0 μάθησης ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012.
«Φυσικές Επιστήμες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Βιβλιογραφική επισκόπηση και ζητήματα που αναδύονται» Βασιλούδης Ιωάννης, Δάσκαλος, MSc Βιώσιμης Ανάπτυξης.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Η εργογραφία του Ναπολέοντα Μήτση
Ένα εννοιολογικό πλαίσιο για τη Διδακτική της Πληροφορικής.
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2005
Εισαγωγή στη διδακτική μεθοδολογία
1ος υπό έμφαση στόχος - ΥΠΠ
Διερευνητική ανακαλυπτική μάθηση
Δημιουργία σεναρίου.
«Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο»
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εισαγωγή της πειραματικής ερευνητικής διαδικασίας στο Λύκειο. Μεθοδολογία ανάλυσης πειραματικών δεδομένων και αναγωγής τους σε θεμελιώδεις Φυσικές έννοιες και νόμους.

Συνεργαζόμενοι Φορείς Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος». Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Ελληνογερμανική Αγωγή. Σχολεία Εφαρμογής (Γ΄Λυκείου) 4ο ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 6ο ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 2ο ΖΑΚΥΝΘΟΥ 1ο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Επιστημονική Συνεργασία Επιστημονική Ομάδα Σ. Τζαμαρίας*, Γ. Φανουράκης, Π. Κωσταράκης, Ν. Σολωμός, Σ. Σάββας Εκπαιδευτικοί Α. Αντωνόπουλος, Α. Λαμπρόπουλος, Ε. Χρηστάκη, Α. Παπανικολάου, Ι. Κοπανάς, Σ. Καββαδίας, Α. Κατάνιας, Ε. Λυκούδη, Γ. Ζωγραφάκης, Γ. Γενετζάκης Ειδικοί Επιστήμονες Αικ. Ζαχαριάδου**, Κ. Παπαδόπουλος, Ν. Τράκας, Π. Τσιλιμίγκρας, Σοφ. Σωτηρίου, Α. Βεργανελάκης, Α. Μάρκου, A. Κυριάκης, Ν. Δημητρίου, Ε. Κούκλης * Υπεύθυνος Έργου ** Συντονίστρια Ειδικών Επιστημόνων

Βασικές Θέσεις Η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθορίζει το επίπεδο γνώσεων του πολίτη. Το σχολείο παράγει τον παραγωγό και τον αποδέκτη της Νέας Γνώσης. Η Εκπαιδευτική Μεθοδολογία είναι Καινοτομική Τεχνολογία η οποία εμπλέκει και άλλες τεχνολογίες.

Η ουσία αυτού του πειραματισμού έγκειται στην μεταφορά στοιχείων από την ερευνητική διαδικασία παραγωγής νέας γνώσης στην διδακτική της Φυσικής στο Λύκειο. Χαρακτηριστικό της μεθόδου εκτέλεσης του πειραματισμού είναι η ενεργοποίηση της ενδοσχολικής και γενικότερα της τοπικής κοινότητας δια της πρόκλησης ενδιαφέροντος αναφορικά με την επιστημονική έρευνα, τα αποτελέσματα της και την σχέση τους με την Λυκειακή εκπαίδευση στην Φυσική. Περίληψη Εκπαιδευτικού Πειραματισμού

Η μεθοδολογία πειραματισμού αξιοποιεί την διεθνή ερευνητική εμπειρία στη Διδακτική της Φυσικής καθώς και τα συμπεράσματα της επιστημονικής κοινότητας όπως αυτά προκύπτουν από δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Από αυτή την άποψη τα αποτελέσματα του πειραματισμού θα έχουν ευρύτερο εκπαιδευτικό ενδιαφέρον. Τα αποτελέσματα του πειραματισμού, εκτός των άλλων, αναμένεται να αλλάξουν την αντίληψη του μαθητή για την παραγωγή γνώσης στη Φυσική και θα του προσφέρουν την δυνατότητα εμπειρίας της ερευνητικής διαδικασίας.

Η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων θα συμβάλει στην αναμόρφωση του Αναλυτικού Προγράμματος, τόσο με την εισαγωγή ερευνητικού μαθήματος στη Φυσική, όσο και με διαμόρφωση διδακτικής μεθοδολογίας για τα νέα μαθήματα (π.χ. διδακτική πιθανοκρατικών νόμων του μικρόκοσμου) στα πλαίσια της πολιτικής του Ενιαίου Λυκείου. Επίσης, η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του πειραματισμού αναφορικά με στρατηγικές σύνδεσης σχολείου κοινωνίας (με την διοργάνωση ενδοσχολικής και τοπικής επιμόρφωσης), θα συντείνει στην αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του σχολείου ως επιστημονική οντότητα.

Ανάπτυξη Καινοτομικού Εκπαιδευτικού Υλικού Γωνιομετρική Τράπεζα Σκέδασης

Υποδοχείς Πλέγμα Τροχιά Ανάπτυξη Καινοτομικού Εκπαιδευτικού Υλικού Συσκευή Πολλαπλών Σκεδάσεων

Σκεδαζόμενα Σωμάτια Ανάπτυξη Καινοτομικού Εκπαιδευτικού Υλικού Μηχανικό Ανάλογο του Πειράματος Geiger-Marsden 40c m 2 cm Σ Y Χ 40c m 2 cm

Ανάπτυξη Καινοτομικού Εκπαιδευτικού Υλικού Μηχανικό Ανάλογο της Σκέδασης Rutherford

Ανάπτυξη Καινοτομικού Εκπαιδευτικού Υλικού Ανάπτυξη Λογισμικού Πολλαπλές Σκεδάσεις

Ανάπτυξη Καινοτομικού Εκπαιδευτικού Υλικού Ανάπτυξη Λογισμικού Αλγοριθμική Περιγραφή Φυσικών Φαινομένων

Ανάπτυξη Καινοτομικού Εκπαιδευτικού Υλικού Ανάπτυξη Λογισμικού Προσομοίωση Συστήματος Ισοπίθανης Παραγωγής Αριθμών

40c m 2 cm Σ Y Χ 40c m 2 cm Ανάπτυξη Καινοτομικού Εκπαιδευτικού Υλικού Ανάπτυξη Λογισμικού Προσομοίωση Πειραμάτων Σκέδασης

Εκπαιδευτική Μεθοδολογία Απόσπασμα από την ομιλία του Σ.Ε. Τζαμαρία στην Ημερίδα: «Ανάγκη Ενσωμάτωσης της Νέας Γνώσης στο κορμό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 14/11/1998

Θεματολογία Κεφάλαιο 1 Τι Μετράμε στην Φυσική; Στατιστική είναι η γλώσσα με την οποία η Φύση εκμυστηρεύεται τα μυστικά της! Μ ρ gcosθ Μ ρ gsinθ R=Lsinθ θ ΜρgΜρg ΜπgΜπg ΜρgΜρg Ν d β1β1 β2β2 βΜβΜ r1r1 rMrM r2r2

Κεφάλαιο 2 Φυσική Πραγματικότητα και Σφάλματα Μετρήσεων Θεματολογία...άρα, η καλύτερη εκτίμηση της πραγματικής τιμής είναι 4cm με σφάλμα εκτίμησης σ 0. Προσέξετε όμως: εννοώ ότι η πραγματική τιμή κατανέμεται γύρω από την τιμή 4cm ακολουθώντας Gaussian κατανομή με σ=σ 0 »...

Κεφάλαιο 3 Η Μέτρηση είναι σύνθεση πολλών Φυσικών Φαινομένων. Θεματολογία

Κεφάλαιο 4 Μελέτη της Δομής Φυσικών Συστημάτων Αναδρομή στις πηγές Θεματολογία [1] Βλέπε την μαρτυρία του Λουκρίτιου (Επι της Φύσης των Πραγμάτων). Απόσπασμα του έργου “De Rerum Natura” μπορεί να βρεθεί στη ιστοσελίδα του WWW: [2] Αποσπάσματα αυτών των εργασιών μπορουν να βρεθούν στην ιστοσελίδα του WWW, [3] J.J. Thomson, F.R.S., Cavendish Professor of Experimental Physics, Cambridge Philosophical Magazine, 44, 293 (1897),, βλέπε στην ιστοσελίδα του WWW: [4] Geiger και Marsden, επιστημονικές εργασίες δημοσιευμένες στα Proc. Roy. Soc. A. lxxxii. p. 495 (1909) και στο Phil. Mag. xxv. p. 604 (1913), βλέπε στην ιστοσελίδα του WWW: [5] PROFESSOR E. RUTHERFORD, F.R.S., Proceedings of the Manchester Literary and Philosophical Society, IV, 55, pp ), βλέπε στην ιστοσελίδα του WWW: και Ernest Rutherford, Philosophical Magazine Series 6, Volume 27 March 1914, p. 488 – 498), βλέπε στην ιστοσελίδα του WWW: [6] J.J. Thomson, F.R.S., Cavendish Professor of Experimental Physics, Cambridge Philosophical Magazine, Series 6, Volume 7, Number 39, March 1904, p , βλέπε στην ιστοσελίδα του WWW: και Philosophical Magazine, vol. 11, June 1906, p , βλέπε στην ιστοσελίδα του WWW: History/Thomson-1906/Thomson-1906.htmlhttp://dbhs.wvusd.k12.ca.us/Chem- History/Thomson-1906/Thomson-1906.html

40c m 2 cm Σ Y Χ 40c m 2 cm Α εγκάρσια διάσταση της δέσμης Άτομα του μεταλλικού φύλλου Προσπίπτουσα δέσμη α γωνία σκεδασης φ Κεφάλαιο 4 Μελέτη της Δομής Φυσικών Συστημάτων Θεματολογία

πείραμα UA1 πείραμα Geiger-Marsden Κβαντική Χρωμοδυναμική ατομικό πρότυπο Rutherford Κεφάλαιο 4 Μελέτη της Δομής Φυσικών Συστημάτων Θεματολογία

Κεφάλαιο 5 Αλγοριθμική Περιγραφή Θεωρητικού Προτύπου. Προσομοίωση Πειραματικής Διαδικασίας. Θεματολογία φ φ

Στη συνέχεια του Προγράμματος... Μηχανικό ανάλογο του Προτύπου Rutherford – Η έννοια της ενεργούς διατομής. Αντικαθιστώντας το φως με σωμάτια. – Το πρόβλημα της «αντίστροφης σκέδασης». Αντικαθιστώντας το φώς με σωμάτια. – Εφαρμογή σε μετρήσεις. Πιθανοκρατικοί Φυσικοί Νόμοι. – Απορρόφηση φωτονίων. Πιθανοκρατικοί Φυσικοί Νόμοι. – Αρχή της Απροσδιοριστίας. Θεματολογία

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών & Ενδοσχολική Επιμόρφωση Εκπαιδευτική Μεθοδολογία. Μέθοδοι διαδικτυακής υποστήριξης Εξελίξεις στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών Συμμετρίες & Νόμοι διατήρησης Κβαντομηχανική Ψευδαίσθηση ή πραγματικότητα; Καινοτομική οργανοloγία Νευρωνικά Δίκτυα & Εφαρμογές Συστήματα λήψης πειραματικής πληροφορίας Στατιστικές Μέθοδοι και Λογισμικό. Σύγχρονη Φυσική και Κοσμολογία.

Ανάδειξη του Σχολείου σε Επιστημονική Oντότητα της Τοπικής Κοινωνίας. Oργάνωση Διαλέξεων Προώθησης & Εκλαϊκευσης των Επιστημονικών Επιτευγμάτων Αρχαιολογία του Σύμπαντος. Eξελίξεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Κβαντομηχανικά Μυστήρια. Φυσική και Εκπαίδευση την 3 η μ.Χ. Χιλιετία. Πρωτότυπη Οργανολογία στη Διδασκαλία της Μοντέρνας Φυσικής Συμμετρία και Σχετικότητα στον Κόσμο μας

Αξιολόγηση Διερευνητικές Ερωτήσεις Ο Γαλλιλαίος άφησε από το Πύργο της Πίζας δύο μεταλλικές σφαίρες καί παρατήρησε ότι έφθασαν στο έδαφος συγχρόνως. Εάν επαναλαμβάνατε εσείς σήμερα το πείραμα του Γαλλιλαίου: 1) Τι θα γινόταν (ποιό θα έφτανε πρώτο) εάν αφήνατε συγχρόνως μιά σφαίρα και ένα φτερό. 2) Τι θα γινόταν (ποιό θα έφτανε πρώτο) άν αφήνατε συγχρόνως δυό φτερά. 3) Τί θα γινόταν εάν ρίχνατε το ίδιο φτερό δύο φορές διαδοχικά καί μετρούσατε το χρόνο πτώσης με χρονόμετρο άπειρης ακρίβειας Ρωτήθηκαν 120 μαθητές Γ Λυκείου Απήντησαν σωστά: 75% 15% 36%

WWW WWW Επιμέλεια Ιστοσελίδας: Κατερίνα Ζαχαριάδου Ι.Π.Φ. Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"