ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
• Puerto de Λα Cruz είναι ένα από τα κορυφαία θέρετρα στις Κανάριες νήσους. Είναι επίσης το ποιο καθιερωμένο το πληρέστερο όλων των θέρετρων της tenerife.
Advertisements

ΣΤ1 ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Η Πρωτεύουσα της Κύπρου
ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Γρηγόρης Γαλατερός και Γιώργος Γκέκα
Μια Μεσόγειος γεμάτη Ελληνική Ιστορία
ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Η Ελεύθερη και χανσεατική πόλη του Αμβούργου, είναι η δεύτερη σε πληθυσμό μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Έχει κατοίκους στο.
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
ΚΑΝΝΕΣ.
ΑξιοθΕατα τηΣ ΕυρΩπηΣ.
ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΟΥ & ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΝΙΑΡΗ.
Λευκωσία ( ή αλλιώς Λήδρα)
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ.
Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ.
 Βρίσκεται στην Αίγυπτο.  Είναι σημείο συναντήσεως δύο ηπείρων, της Αφρικής και της Ασίας.  Είναι διαχωριστική γραμμή δύο θαλασσών, της Ερυθράς και.
Gjergj Kastrioti Skënderbeu
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΦΟΣ Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα
ΣΚΟΠΙΑ Τα Σκόπια είναι η πρωτεύουσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Έχει πληθυσμό κατοίκους ενώ μόλις ολόκληρη η χώρα διαθέτει.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ.
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εργασία στην γεωγραφία Σπυριδάκου Χαρά
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Οι Βαλκανικές χώρες.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Δημοτικό σχολείο Βαμβακοφύτου Στ΄τάξη. Το άγαλμά του βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης μας (Πλατεία Ελευθερίας) το οποίο ανεγέρθη κατά το έτος.
Το Κάστρο της Μονεμβασιάς
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Για αυτο το σαββατοκυριακο,ωρα θα επιβιβαστουμε την πολη του φωτος, το Παρισι.
ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μπενάκη Χριστίνα Τσιμπουκέλλη Μαρία Μάστορη Νίκη.
Καλωσορίσατε στην όμορφη Βέροια
Βιέννη Η Βιέννη (Wien) είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και ένα από τα ομόσπονδα κρατίδιά της. Με πληθυσμό περίπου κατοίκων, αποτελεί την μεγαλύτερη.
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΥΡΤΙΑΣ ΑΙΤΩΛΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΤΣΑΣ ΓΙΑΝΝΑ ΜΠΕΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΗ
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ – ΒΑΝΤΟΥΖ Ο πληθυσμός της πρωτεύουσας του Λιχτενστάιν «Βαντούζ» είναι κάτοικοι και είναι το 1/7 «14%» περίπου σε σχέση με τον πληθυσμό.
ΤΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ.
6o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Χρήστος Γιώργος Άρης.
 Το Μέγα Ρεύμα ( σημερινή ονομασία Arnavutköy, A ρναβούτκιοϊ, δηλαδή Αρβανιτοχώρι ) ήταν χωριό και σημερινό προάστιο τηςΚωνσταντινούπολης στο Βόσπορο.
Γελ Ρεντίνας Α3 Κωνσταντίνος Λουκάς Αλεξία Πλουμή
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
Γεωγραφία Χρήστος Γκαρτζονίκας. Έκταση - Πληθυσμός  Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Ουκρανία είναι η 44η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ ● Πρωτεύουσα: Λισαβόνα ● Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ευρώπη ● Συνορεύει με την Ισπανία ● Βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
Τα αξιοθέατα της Βραζιλίας. Το άγαλμα του Χριστού Λύτρωτη Το Άγαλμα του Χριστού είναι ψήλο άγαλμα το οποίο εικονίζει τον Ιήσου Χριστό με απλωμένα τα χέρια.
Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Άννα Αργυροπούλου 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη: Στ2 Έτος:
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Ρώμη Η Ρώμη είναι σίγουρα ένας από τους προορισμούς που δύσκολα κάποιος αντιστέκεται να επισκεφτεί,ειδικά αν ονειρεύεται διακοπές με μια αξεπέραστη ιταλική.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
Από την μαθήτρια Έλενα Σωκράτους
Ατομική Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΑΞΗ Ε’
Σχέσεις Ελλάδας - Σερβίας
ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ.
Αυστρια Μια εργασία του μαθητή: Νίκου Μήτταρη
Λίγα λόγια για τα αξιοθέατα κάθε χώρας
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ PROJECT
Πολιτιστικές διαδρομές γύρω από το Βελιγράδι
ΑΝΤΡΕΑ ΤΟΜΑΖΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΡΕΑΝΑ ΦΛΩΡΙΔΗ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΤΑΞΗ Ε΄.
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ Α1.
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
Το Πάπιγκο και το Φαράγγι του Βίκου
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ

ΤΙΡΑΝΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ:618.431 ΜΕΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ: 23 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΙΡΑΝΩΝ Τελεφερίκ στο όρος Dajti Κάστρο της Πετρέλα Πλατεία Σκεντέρμπεη Συνοικία Blloku

Τελεφερίκ στο όρος Dajti Το τελεφερίκ Dajti Express στο όρος Dajti, βρίσκεται σε ύψος 1.230 μέτρων και καλεί τους επισκέπτες σε μια πολύ όμορφη βόλτα 4 περίπου χιλιομέτρων. Στο τέλος της διαδρομής, κοντά στην κορυφή του βουνού, μπορεί κανείς να απολαύσει έναν καφέ στις διάφορες καφετέριες και να φάει σε εστιατόρια. Μετά μπορεί να συνεχίσει την βόλτα του στα περιπατητικά μονοπάτια του όρους, κάνοντας ποδηλατοδρομία ή ιππασία στην ανάλογη πίστα. Το τελεφερίκ βρίσκεται 15 λεπτά μακριά από το κέντρο των Τιράνων 

Κάστρο της Πετρέλα Νοτιοανατολικά των Τιράνων και σε απόσταση 15 χλμ. περίπου, συναντάει κανείς το Κάστρο της Πετρέλα. Είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα της Αλβανίας, χτισμένο την περίοδο του βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστίνου Ι τον 6ο μ.Χ. αιώνα, σε μια απόκρυμνη πλαγιά και με θέα το ποτάμι. Το κάστρο της Πετρέλα έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια του πολέμου του Σκεντέρμπεη εναντίον των Τούρκων, αλλά και παλαιότερα όταν χρησιμοποιήθηκε από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό για την υπεράσπιση του Δυρραχίου.

Πλατεία Σκεντέρμπεη Η τεράστια αυτή κεντρική πλατεία της πόλης, πήρε το όνομα της από τον εθνικό ήρωα της Αλβανίας, Γεώργιο Καστριώτη, το άγαλμα του οποίου στέκεται επιβλητικό στο κέντρο αυτής. Εκεί μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης το κτίριο της όπερας και την εθνική βιβλιοθήκη καθώς και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της χώρας. Στην πλατεία Σκεντέρμπεη βρίσκεται επίσης το μουσουλμανικό τέμενος Ετ’χεμ Μπέη με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες,το οποίο άρχισε να χτίζεται το 1794 και ολοκληρώθηκε το 1821 από τον Ετ’χεμ Μπέη. Ο Πύργος του Ρολογιού με ύψος 35μ. και την πανοραμική του θέα, χτίστηκε το 1822 και αποτελεί σημείο αναφοράς της πλατείας. Από την κεντρική πλατεία εκτείνεται ο κεντρικός δρόμος της πόλης, η Λεωφόρος Εθνικών Μαρτύρων.

Συνοικία Blloku Η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή των Τιράνων γεμάτη με εστιατόρια, καφετέριες και bar, είναι το λεγόμενο Blokku. Είναι η πιο δημοφιλής περιοχή στα Τίρανα, ιδιαίτερα στις νεανικές ηλικίες, όσον αφορά τη διασκέδαση και τις αγορές από τα διάφορα καταστήματα που συναντάει κανείς εκεί. Οι παλιές πολυκατοικίες τις περιοχής, που ανεγέρθηκαν την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος, έχουν καλυφθεί όλες με πολύχρωμα γκράφιτι,συμβάλλοντας έτσι στην νεανική ατμόσφαιρα διασκέδασης που αποπνέει η περιοχή. Το παράδοξο της πλέον δημοφιλούς περιοχής του Μπλοκ, έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπήρξε για πολλά χρόνια αποκλεισμένη για τον απλό κόσμο κατά την περίοδο του καθεστώτος Χότζα, αφού εκεί διέμεναν μόνο κυβερνητικά στελέχη. Πλέον, το πιο μοδάτο μέρος της πρωτεύουσας είναι το απόλυτο σημείο διασκέδασης για τους ντόπιους και για τους τουρίστες των Τιράνων.