Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ

2 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ Μεξικού.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πόλη του Μεξικού βρίσκεται στην κοιλάδα του Μεξικού αποκαλούμενη επίσης Κοιλάδα Ανάουακ. Πληθυσμός: Έκταση km² Υψόμετρο m

3 ΙΣΤΟΡΙΑ Το 1524 καθιερώθηκε ο δήμος της Πόλης του Μεξικού, γνωστός τότε ως México Tenochtitlαn Το 1585 είναι επίσημα γνωστός ως Ciudad de México Η μητροπολιτική περιοχή δημιουργήθηκε το 1824 και ενσωμάτωσε διάφορους δήμους, ένας από τους οποίους ήταν ο δήμος της Πόλης του Μεξικού.

4 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Οι Αζτέκοι την θεωρούσαν ιερή είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της πρωτεύουσας Tenochitian Η Πυραμίδα του Ήλιου, αποτελεί αξιοθέατο για τους τουρίστες που καταφθάνουν κατά χιλιάδες στον τόπο αυτό. Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας με τα εντυπωσιακά εκθέματα και τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό που χτιζόταν επί 300 χρόνια και είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στη Λατινική Αμερική.

5 ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΙΤΖΑΚΣΙΟΥΑΛΤ
Το Ιζτακσίουατλ (ισπανικά: Iztaccíhuatl) είναι ένα βουνό μέτρων, είναι η τρίτη ψηλότερη κορυφή του Μεξικού μετά το Πίκο ντε Οριζάμπα 5,636 μ και Ποποκατέπετλ 5,426 μ. Γεωλογικά, το Ιζτακσίουατλ είναι ανεργο ηφαίστειο. Οι κώνοι του είναι ευθυγραμμισμένοι βόρεια-βορειοδυτικά προς νότια-νοτιοανατολικά. Ο όγκος του ηφαιστείου ανέρχεται σε 450 κυβικά χιλιόμετρα στο νότο. Το ηφαίστειο ήταν ενεργό κατά το Πλειστόκαινο, ενώ η δραστηριότητά του συνεχίστηκε μέχρι το Ολόκαινο. Οι εκρήξεις γίνονταν στην κορυφή του και η λάβα είχε δακιτική-ανδεσιτική σύσταση.

6 ΑΞΙΟΘΕΤΑ

7 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ
Σημαντικές βιομηχανικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τα χημικά προϊόντα, έπιπλα, πλαστικά και μέταλλα, συναρμολόγηση ηλεκτρονικών, και η παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων. Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό εργοδότη, ενώ ο τουρισμός φέρνει εκατομμύρια δολάρια στην οικονομία.

8 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google