Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑξιοθΕατα τηΣ ΕυρΩπηΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑξιοθΕατα τηΣ ΕυρΩπηΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑξιοθΕατα τηΣ ΕυρΩπηΣ

2 Μεγάλη Βρετανία Το Αβαείο του Ουέστμινστερ είναι εκκλησία στο Λονδίνο. Είναι ανεξάρτητη εκκλησία η οποία αποτελεί τον τόπο στέψης των βασιλέων του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και τελευταία διαμονή του σκηνώματός τους.

3

4 Ελλάδα Ο Παρθενώνας, ναός χτισμένος προς τιμήν της Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνας, υπήρξε το αποτέλεσμα της συνεργασίας σημαντικών αρχιτεκτόνων και γλυπτών στα μέσα του 5ου π.Χ. αιώνα. Αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας και του δωρικού ρυθμού. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 448 π.Χ. και τα εγκαίνια έγιναν το 438 π.Χ. στα Μεγάλα Παναθήναια. Οι αρχιτέκτονες που εργάστηκαν ήταν ο Ικτίνος, ο Καλλικράτης και πιθανόν ο Φειδίας.

5

6 Γαλλία Ο πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού αλλά κι ολόκληρης της Γαλλίας. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Με ύψος 325 μέτρα και βάρος τόνους η κατασκευή του είναι πολύ σταθερή.

7

8 Ιταλία Το Κολοσσαίο άρχισε να κατασκευάζεται στην εποχή του 72 μ.Χ., συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε όταν ήταν αυτοκράτορας ο Δομιτιανός 80 μ.Χ. Ονομαζόταν αμφιθέατρο των Φλαβίων, από το όνομα της δυναστείας των αυτοκρατόρων που το έκτισαν. Για να κατασκευαστεί, εργάστηκαν χιλιάδες Ιουδαίοι αιχμάλωτοι. Πήρε το όνομά του από το κολοσσαίο άγαλμα του Νέρωνα (Ο Κολοσσός), που βρισκόταν στην τοποθεσία που χτίστηκε.

9

10 Δανία Στην άκρη του λιμανιού, έργο του Edvard Eriksen από το Αναφέρεται σε ηρωίδα παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

11 Ισπανία Η Σαγράδα Φαμίλια είναι μεγάλη ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη Βαρκελώνη της Καταλονίας στην Ισπανία, σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Άντονι Γκαουντί ( ). Αν και ημιτελής, η εκκλησία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ[1] και το Νοέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε και καθαγιάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄και έγινε Βασιλική και μπορεί πλέον να τελεστεί εκεί η Θεία Λειτουργία και να την παρακολουθήσουν οι πιστοί.

12

13 Γερμανία Η Πύλη του Βρανδεμβούργου στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, αποτελούσε παλιότερα την πύλη της πόλης, ενώ σήμερα είναι το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο του Βερολίνου. Το οικοδόμημα βρίσκεται στην πλατεία Παρίζερ,. Η πύλη είναι συνδεδεμένη με πολλά σημαντικά γεγονότα της ιστορίας της Γερμανίας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, ιδιαίτερα του 20ου αιώνα. Πρόκειται για οικοδόμημα νεοκλασικού ρυθμού, το οποίο ουσιαστικά ήταν και το πρώτο του είδους, που χτίστηκε στο Βερολίνο

14

15 ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤ2
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤ2


Κατέβασμα ppt "ΑξιοθΕατα τηΣ ΕυρΩπηΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google