Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Βρίσκεται στην Αίγυπτο.  Είναι σημείο συναντήσεως δύο ηπείρων, της Αφρικής και της Ασίας.  Είναι διαχωριστική γραμμή δύο θαλασσών, της Ερυθράς και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Βρίσκεται στην Αίγυπτο.  Είναι σημείο συναντήσεως δύο ηπείρων, της Αφρικής και της Ασίας.  Είναι διαχωριστική γραμμή δύο θαλασσών, της Ερυθράς και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Βρίσκεται στην Αίγυπτο.  Είναι σημείο συναντήσεως δύο ηπείρων, της Αφρικής και της Ασίας.  Είναι διαχωριστική γραμμή δύο θαλασσών, της Ερυθράς και της Μεσογείου.  Έχει έκταση περίπου 59000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

3  Είναι γεμάτο άγονα και βραχώδη όρη.  Η γη δεν είναι κατάλληλη για καλλιέργεια.  Οι βροχές είναι ελάχιστες και επικρατεί πολλή ζέστη την ημέρα και πολύ κρύο τη νύχτα.

4  Στο Σινά υπάρχουν περιοχές που το έδαφος είναι αμμώδες, ασβεστολιθικό ή και γρανιτώδες.  Στην κορυφή του Σινά, κατά την Παλαιά Διαθήκη, ο Μωυσής έλαβε από το Θεό τις δέκα εντολές.

5 ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΙΝΑ  Η λέξη Σινά προέρχεται από τη σημιτική λέξη «Σεν» που σημαίνει δόντι.Ονόμασαν έτσι το όρος, για τη μορφή των κορυφών του Νότιου Σινά.

6  Στο όρος Σινά, σε ύψος 1530 μέτρα, ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός έχτισε το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης.  Εκεί βρίσκεται η κάρα της Αγίας.

7  Μέσα στη μονή υπάρχουν πολλά κειμήλια και θαυμάσια έργα τέχνης.  Υπάρχει μια σπουδαία βιβλιοθήκη με περισσότερα από 4000 σπάνια χειρόγραφα.

8  Η μονή είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο.  Θεωρείται το πιο παλιό χριστιανικό μοναστήρι στον κόσμο.  Εκεί υπάρχουν βεδουίνοι που βοηθούν στο μοναστήρι.

9  Ζούσε στην Αλεξάνδρεια και καταγόταν από πλούσια, αριστοκρατική οικογένεια.  Για αυτό το λόγο της παρείχαν κάθε ευκαιρία για μόρφωση.

10  Από νεαρή ηλικία ασπάστηκε το χριστιανισμό και προσελκύστηκε από τη χριστιανική διδασκαλία την οποία μελέτησε πολύ.  Φημιζόταν για την εξυπνάδα και την ομορφιά της.

11  Ο αυτοκράτορας Μαξιμίνος κάλεσε πολλούς ρήτορες και φιλόσοφους σε συγκέντρωση για να πείσουν την Αγία Αικατερίνη να απαρνηθεί το Χριστό.  Οι ρήτορες πείστηκαν από τα λόγια της και έγιναν χριστιανοί.  Ο Μαξιμίνος τους σκότωσε και φυλάκισε την Αγία.

12  Όταν και η αυτοκράτειρα ακούγοντας την Αγία, βαφτίστηκε χριστιανή, ο Μαξιμίνος διέταξε τον αποκεφαλισμό της.  Οι άγγελοι πήραν το λείψανό της και το μετέφεραν σε μια κορυφή του Σινά.

13 Τις πληροφορίες πήραμε από: 1. Εγκυκλοπαίδεια Υδρία: σ. 3490-3491,172-173 2. «Ιερή Μονή Σινά» Ευαγγέλου Παπαϊωάννου Τις φωτογραφίες πήραμε από το διαδίκτυο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!! Μαρία Πέτρου Χρύσω Μακρή Στ΄ι


Κατέβασμα ppt " Βρίσκεται στην Αίγυπτο.  Είναι σημείο συναντήσεως δύο ηπείρων, της Αφρικής και της Ασίας.  Είναι διαχωριστική γραμμή δύο θαλασσών, της Ερυθράς και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google