Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη
Γαλλία Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη

2 Γαλλία Η Γαλλία βρίσκεται στη Δυτική Ευρώπη Έχει πρωτεύουσα το Παρίσι.
Επίσημη γλώσσα τη γαλλική και νόμισμα το ευρώ. Η σημαία της αποτελείται από τρεις κάθετες λωρίδες χρώματος μπλε, άσπρου και κόκκινου.

3 Τα Αξιοθέατα της Γαλλίας

4 Ο πύργος του Άιφελ ο Πύργος του Άιφελ είναι ίσως το πιο διάσημο σύμβολο του Παρισιού. Η κατασκευή χρειάστηκε περισσότερο από δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί. Αποτελείται από κομμάτια σιδήρου .Ο Πύργος του Άιφελ διαθέτει εσωτερικά τρία επίπεδα που είναι προσβάσιμα με ανελκυστήρες ή σκάλες, στον πρώτο όροφο υπάρχουν καταστήματα με σουβενίρ καθώς και ρεστοράν και στον δεύτερο όροφο δεσπόζει το διάσημο εστιατόριο Le Jules Verne. Τέλος, στον τρίτο όροφο, μπορείτε να απολαύσετε μια εξαιρετική θέα

5 Μουσείο του Λούβρου Είναι ένα από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου. Υπάρχουν περίπου 35,000 αντικείμενα της έκθεσης, απλωμένα σε τρεις πτέρυγες του πρώην ανακτόρου. Ένα μεγάλο μέρος της συλλογής αποτελείται από Ευρωπαϊκής έργα ζωγραφικής και γλυπτικής. Άλλα δωμάτια περιέχουν ρωμαϊκή, αιγυπτιακή, ελληνική τέχνη καθώς και από την άπω ανατολή.

6 Παναγία των Παρισίων «Νοτρ Νταμ»
Η Νοτρ Νταμ ντε Παρί είναι ο πιο διάσημος από όλους τους καθεδρικούς ναούς. Η τοποθεσία της Notre Dame ήταν πάντα το θρησκευτικό κέντρο της πόλης ανεξαρτήτως της θρησκείας των κατά εποχή κατοίκων της περιοχής.Είναι ένα θεόρατο κτίριο, 128 μέτρα μήκος με δύο ψηλούς πύργους 69 μέτρων ύψος.

7 Πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ - Αψίδα του Θριάμβου
Στη μέση της πλατείας Σαρλ ντε Γκωλ βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες καμάρες της ιστορίας, η Αψίδα του Θριάμβου.Η Αψίδα του Θριάμβου είναι χαραγμένη με τα ονόματα των στρατηγών που διοίκησαν τα γαλλικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του καθεστώτος του Ναπολέοντα. Η Αψίδα του Θριάμβου έχει ύψος 50 μέτρα.

8 Ντίσνεϋλαντ Είναι ένα από τα πιο πλούσια σε θέαμα θεματικά πάρκα του κόσμου Το πάρκο εκτείνεται σε μια έκταση στρεμμάτων. Άνοιξε το 1992 και κάθε χρόνο την επισκέπτονται πολλοί τουρίστες.


Κατέβασμα ppt "Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google