Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΝΝΕΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΝΝΕΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΝΝΕΣ

2 ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Οι Κάννες είναι πόλη στη νότια Γαλλία. Έχει πληθυσμό περίπου κατοίκων κι ανήκει στη μητροπολιτική περιοχή της Νίκαιας, η οποία έχει συνολικό πληθυσμό περίπου κατοίκων. Οι Κάννες βρίσκονται στην Κυανή Ακτή, κοντά στις παράκτιες Άλπεις. Την εποχή του Μεσαίωνα, οι Κάννες ανήκαν ως φέουδο στο Μοναστήρι του Λερέν. Μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, οι Κάννες ήταν ένα μικρό χωριό αγροτών και ψαράδων, όπου η μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα παρατηρούνταν γύρω από το λόφο Le Suquet.

3 ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 1939, με προεδρεύοντα τον Λουί Λυμιέρ. Η μόνη ταινία που παρουσιάστηκε στην πρώτη διοργάνωση ήταν η Παναγία των Παρισίων του William Dieterle. Η πρώτη ολοκληρωμένη διοργάνωση του Φεστιβάλ έγινε το Ο θεσμός ματαιώθηκε το 1948 και το 1950, λόγω οικονομικών προβλημάτων, ενώ από το 1951, ο χρόνος διοργάνωσής του μετατοπίστηκε στην περίοδο της Άνοιξης. Το 1968, το Φεστιβάλ ξεκίνησε στις 10 Μαΐου αλλά διακόπηκε στις 19 Μαΐου, κατά την περίοδο της φοιτητικής εξέγερσης του Μάη του '68 και μετά από παρέμβαση φοιτητών απειλώντας τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Κάθε χρόνο, το φεστιβάλ των Καννών αποτελεί την κορυφαία κινηματογραφική διοργάνωση σε όλο τον κόσμο.

4 ΟΙ ΚΑΝΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ Οι Κάννες είναι μία αρκετά μικρή πόλη, αλλά μια πόλη με πολλά πρόσωπα. Το κέντρο της αποτελείται από τρία πολύ διαφορετικά τοπία. Το διάσημο παραθαλάσσιο δρόμο περιπάτου το γνωστό La Croisette, ένα ζωντανό κέντρο που ξεχειλίζει από μπουτίκ, και το γραφικό παλιό λιμάνι με το λόφο Suquet που συνθέτουν την παλιά πόλη. Στο ίδιο στυλ με το Le Suquet, αλλά 4 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης, το Le Cannet είναι ένα ευχάριστο μικρό χωριό με δαιδαλώδη δρομάκια και παλιά σπίτια που ανήκουν στα προάστια. Ανοικτά των Καννών υπάρχουν δύο καταπράσινα νησάκια - λιγότερο από ένα μίλι από τις ακτές, το Iles Sainte-Marguerite και το Saint-Honorat τα οποία προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

5 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Ο οίκος ζωγράφου Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ Ο οίκος του περίφημου ζωγράφου Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ περιβάλλεται από ένα πανέμορφο κήπο, με υπέροχους φοίνικες. Αυτό το κομψό σπίτι του 17ου αιώνα είναι η έδρα της τέχνης του διάσημου καλλιτέχνη. Μεταξύ 1790 και 1791 αυτό το οίκημα ήταν η κύρια κατοικία του. Διάσημος για τις ρομαντικές ζωγραφιές και τα πορτρέτα του ο Φραγκονάρ χαρακτηρίζεται από τις ρευστές γραμμές και τα χαριτωμένα στοιχεία των έργων του. Επίσης άλλα αξιοθέατα είναι: ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟ ΛΑ ΚΡΟΥΑΖΕΤ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

6 ΦΑΓΗΤΟ Σε κάθε γωνίτσα υπάρχει ένα τυπικό γαλλικό καφέ με τα υπέροχα κρουασάν, τα γλυκά και τις λαχταριστές μπαγκέτες τους, ενώ ο καπουτσίνο είναι εκτός από σούπερ αρωματικός και αρκετά φτηνός (γύρω στα 1,8 με 2,5 ευρώ- καμιά σχέση με τους εγχώριους κλέφτες). Τα ζόρια όμως αρχίζουν όταν πεινάσεις. Ένας αυτοσχέδιος συνδυασμός μικρών φαγάδικων, κρουασαντερί, τουριστικών ρεστοράν, ρομαντικών στεκιών που βρίσκονται κυρίως στο κομμάτι τα παλιάς πόλης – το ωραιότερο από τις Κάνες- με τα στενά ανηφορικά σοκάκια είναι η καλύτερη λύση. Μεγάλη πέραση έχουν τα μικρομεσαία αλλά άκρως αποτελεσματικά εστιατόρια (αρκετά δημοφιλές το ιταλικό «La piazza», 9 Place Cornut Gentile) στα πέριξ του Palais.

7 ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΩΜΑΣΟΥΛΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΣΑΓΓΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΗΝΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΑ ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΣΑΪΔΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΩΜΑΣΟΥΛΗΣ


Κατέβασμα ppt "ΚΑΝΝΕΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google