Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ PROJECT

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ PROJECT"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ PROJECT
ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ PROJECT ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΛΙΩΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

2 ΒΕΡΟΛΙΝΟ Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα της Γερμανίας και εκτός αυτού η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της χώρας. Σήμερα στο Βερολίνο ζουν περίπου 3,4 εκατομ. άνθρωποι. Η πόλη ιδρύθηκε το Από το 1415 έγινε επίσημα η κατοικία των διαφόρων αυτοκρατόρων και ηγεμόνων. Επίσης χαρακτηρίζεται από εύκρατο μεσόθερμο κλίμα, τα καλοκαίρια είναι δροσερά και οι χειμώνες ιδιαίτερα ψυχροί, η άνοιξη και το φθινόπωρο ήπια προς ψυχρά. Ενώ από τον Νοέμβριο εώς και το Μάρτιο καταγράφονται ισχυρές χιονοπτώσεις. Το Βερολίνο τα Χριστούγεννα στολίζεται με πάγκους και με όλα τα παραδοσιακά φαγητά. Εκείνες τις ημέρες ο κόσμος μαζεύεται, τρώνε και διασκεδάζουν. Τέλος, η Πρωτοχρονιά γιορτάζεται στην Πύλη του Βρανδεμβούργου με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και πολύ κόσμο.

3 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

4 Ο ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ Άνοιξε για το κοινό το 1844 και είναι ένας από τους μεγαλύτερους κήπους του κόσμου. Η κατασκευή του ήταν ένα δώρο από το βασιλιά Φρειδερίκο Γουλιέλμο τον Δ΄. Ο κήπος σχεδιάστηκε από τον Peter Lenne. Ο κήπος αριθμεί ζώα με περισσότερα από 1400 είδη. Δεν υπάρχουν πολλά κλουβιά, τα περισσότερα ζώα είναι ελεύθερα σε παραστάσεις του φυσικού τους περιβάλλον. Ο ζωολογικός κήπος έχει δύο εισόδους με την μία να ονομάζεται η πύλη των λιονταριών καθώς έχει εκατέρωθεν 2 λιοντάρια και η άλλη πλαισιώνεται από ελέφαντες και λέγεται η πύλη των ελεφάντων.

5 Η Πύλη του Βραδενβούργου
Στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, αποτελούσε παλιότερα την πύλη της πόλης, ενώ σήμερα είναι το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο του Βερολίνου. Το οικοδόμημα βρίσκεται στην πλατεία Παρίζερ, την οποία συνδέει με την λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν . Η πύλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με πολλά σημαντικά γεγονότα της ιστορίας της Γερμανίας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, ιδιαίτερα του 20ού αιώνα.

6 To Τείχος του Βερολίνου
Το Τείχος του Βερολίνου χώριζε τη Γερμανία σε δύο μέρη, ανατολική και δυτική μέχρι το 1989, όταν και *έπεσε*.

7 Το Κτήριο του Ράιχσταγκ
Το Κοινοβούλιο, έδρα της Ομοσπονδιακής Γερμανίας και σύμβολο του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Το Reichstag σχεδιάστηκε ως το κέντρο της Γερμανικής Πολιτικής από τον αρχιτέκτονα Paul Wallot, ενώ ο 23 μέτρα σε ύψος θόλος, επισκέψιμος από τους τουρίστες, σχεδιάστηκε από τον παγκοσμίως εμβέλειας αρχιτέκτονα, Sir Norman Foster ( ). Στο χώρο που είναι σχεδιασμένος ο θόλος, λειτουργεί καφέ – εστιατόριο προσφέροντας ένα μοναδικό πανόραμα προς την πόλη του Βερολίνου.

8 ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

9 Λίγα λόγια για την πόλη Το Λονδίνο  είναι η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και της Αγγλίας,  στα νοτιοανατολικά της οποίας βρίσκεται. Εκτείνεται εκατέρωθεν του ποταμού Τάμεση, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του, ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Περισσότερες από 300 γλώσσες ομιλούνται εντός της πόλης. Με βάση στοιχεία του 2006, ο επίσημος πληθυσμός του είναι κάτοικοι εντός ορίων του Μείζονος Λονδίνου και αποτελεί το μεγαλύτερο σε πληθυσμό Δήμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει εύκρατο ωκεάνιο κλίμα, όπως και τα περισσότερα από τα Βρετανικά Νησιά. Αυτό σημαίνει ότι η πόλη σπάνια βλέπει πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Τα καλοκαίρια είναι δροσερά, με μέση μέγιστη θερμοκρασία τους 23 βαθμούς Κελσίου και με μέση χαμηλότερη τους 14 βαθμούς Κελσίου.

10 ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Το Βρετανικό μουσείο είναι το διασημότερο αξιοθέατο της μεγάλης Βρετανίας με 6.04 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο και το αρχαιότερο εθνικό μουσείο του πλανήτη καθώς ιδρύθηκε το Διαθέτει περισσότερα από 7 εκατομμύρια εκθέματα από όλη την παγκόσμια κληρονομιά και την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού από την αρχή του μέχρι και σήμερα. Το κτίριο που στεγάζει το Βρετανικό μουσείο είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα Ελληνικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, με 44 στήλες Ιονικού ρυθμού, ύψους 45 μέτρων. Ανάμεσα στα εκθέματα του βρετανικού μουσείου βρίσκονται και τα πολυσυζητημένα μάρμαρα του Παρθενώνα τα οποία αφαίρεσε ο Λόρδος Έλγιν κατά την τουρκοκρατία. Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν αλλά υπάρχουν χρεώσεις για την είσοδο σε κάποιες εκθέσεις, δείτε την ιστοσελίδα του μουσείου για περισσότερες πληροφορίες.

11 ΤΟ ΜΠΙΓΚ ΜΠΕΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΟ ΜΠΙΓΚ ΜΠΕΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου είναι χτισμένο στην βόρεια όχθη του Τάμεση στην καρδιά της πόλης. Η φωτιά του 1834 κατέστρεψε το παλάτι του Γουεστμίνστερ όπου στεγαζόταν η Βουλή και ανάμεσα στα 96 σχέδια που προτάθηκαν κέρδισε το νεογοτθικό σχέδιο του Σερ Τσάρλς Μπάρι με την κατασκευή να ολοκληρώνεται το Το σήμα κατατεθέν όχι μόνο του Λονδίνου αλλά και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι το Μπίγκ Μπέν! Η πύργος του ρολογιού βρίσκεται στην άκρη του κοινοβουλίου. Το επιβλητικό αυτό ρολόι είναι το μεγαλύτερο στο είδος του παγκοσμίως και από την 7η Σεπτεμβρίου 1859 λειτουργεί αδιάκοπα κρατώντας με τους χτύπους της καμπάνας των 14,5 τόνων τους Λονδρέζους πάντα στην ώρα τους.

12 ΤΟ ΜΠΑΚΙΓΧΑΜ Το 1826, ο βασιλιάς Γεώργιος IV ζήτησε από τον φημισμένο αρχιτέκτονα John Nash να επεκτείνει το σπίτι - τότε γνωστό ως Buckingham House - σε ένα παλάτι. Ο ίδιος απεβίωσε πριν ολοκληρωθεί και έτσι η Βασίλισσα Βικτωρία ήταν η πρώτη που έμεινε στο παλάτι. Τον Ιούλιο του 1837, τρεις εβδομάδες μετά την προσχώρησή της στο θρόνο, μετακόμισε από το Παλάτι του Κένσινγκτον, στο νέο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Το παλάτι έχει περίπου 600 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων αίθουσα του θρόνου, μία αίθουσα χορού, πινακοθήκη και ακόμη και μια πισίνα. Όταν η Βασίλισσα βρίσκεται εντός του παλατιού υψώνεται μία σημαία. Καθημερινά στις 11π.μ. γίνεται η αλλαγή της φρουράς που αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών. Αν και υπάρχουν αρκετά δωμάτια που μπορείτε να επισκεφτείτε όλο το χρόνο, κατά τους δύο καλοκαιρινούς μήνες που η βασιλική οικογένεια απουσιάζει μπορείτε να επισκεφτείτε μεγάλο μέρος των ανακτόρων.

13 ΤΑΟΥΕΡ ΜΠΡΙΤΖ Η διάσημη αυτή γέφυρα των 265 μέτρων ολοκληρώθηκε το Είναι κινούμενη επιτρέποντας τα μεγάλα πλοία να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι τη γέφυρα του Λονδίνου. Μπορείτε να επισκεφτείτε το εσωτερικό των δύο πύργων που κρύβουν τον μηχανισμό ανέλκυσης της γέφυρας και να περπατήσετε στην πεζογέφυρα που ενώνει τους πύργους. Στις μέρες μας ανοιγοκλείνει περίπου 1000 φορές το χρόνο.

14 ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ Με ύψος 135 και δίπλα στον Τάμεση αυτή η τεράστια ρόδα προσφέρει μία καταπληκτική θέα όλης της περιοχής του Λονδίνου. Η ρόδα παρατηρητήριο κατασκευάστηκε για το millennium έπειτα από πρωτοβουλία της British Airways. Η διάρκεια της βόλτας κρατάει μισή ώρα και με μικρές στάσεις θα σας δώσει όλο το χρόνο να απολαύσετε την πανοραμική θέα που με καθαρό καιρό σας επιτρέπει να δείτε μέχρι και 40 χιλιόμετρα μακριά.


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ PROJECT"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google