Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ Γεράσιμος Ραγκούσης

2 Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν κτίρια ξεχωριστά και ιδιαίτερα. Είναι διαφορετικά μεταξύ τους, όμως όλα είναι όμορφα. Άλλα είναι κλασικά, άλλα πιο μοντέρνα. Άλλα είναι πολύ ψηλά, άλλα είναι πιο χαμηλά και άλλα είναι λοξά. Άλλα είναι από μάρμαρο, άλλα από γυαλί και άλλα από μέταλλο. Όλα έχουν κάτι ξεχωριστό που σου τραβάνε την προσοχή.

3

4 Εμένα το κτίριο που μου αρέσει πολύ είναι ο πύργος του Άιφελ στο Παρίσι της Γαλλίας. Ο πύργος του Άιφελ ξεκίνησε να χτίζεται το 1887 και ολοκληρώθηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ. Ο λόγος που χτίστηκε ήταν για να είναι η είσοδος για τη διεθνή έκθεση Universell αλλά και για την επέτειο 100 χρόνων από τη Γαλλική επανάσταση.

5

6 Το ύψος του πύργου είναι 324 μέτρα και το βάρος του είναι 10.100 τόνοι. Κατασκευάστηκε από το 18.038 κομμάτια σφυρήλατου σιδήρου και χάλυβα και 2.500.000 βίδες. Το σχήμα του είναι τριγωνικό και το χρώμα του αρχικά ήταν κίτρινο, από το 1954 ως το 1961 είχε καφέ-κόκκινο και τώρα είναι καφέ.

7

8 Έχει 3 ορόφους και μπορείς να πας με τις σκάλες ή με το ασανσέρ. Στον πρώτο όροφο υπάρχουν καταστήματα, εστιατόρια, έκθεση παλιών μηχανισμών και αίθουσες ενημέρωσης σχετικά με τον πύργο. Στον δεύτερο όροφο υπάρχει κατάστημα αναμνηστικών, καφετέρια και ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο Παρίσι. Στον τρίτο όροφο υπάρχει μια αναπαράσταση του γραφείου του Γουστάβου Άιφελ, κέρινα ομοιώματα του ίδιου και της κόρης του και υπάρχει φανταστική θέα. Σήμερα ο πύργος του Άιφελ χρησιμοποιείται ως μνημείο και είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του κόσμου.

9 ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΤΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

10 Τον γνώρισα από πολύ μικρός, γιατί η αδερφή μου μιλούσε συνέχεια για αυτόν, μάζευε εικόνες του στο δωμάτιο μας, μέχρι και τρισδιάστατο παζλ του πύργου έχουμε φτιάξει. Κάπως έτσι με επηρέασε και άρχισε να μου αρέσει και εμένα ο πύργος.

11 Θα ήθελα πολύ να επισκεφτώ τον πύργο του Άιφελ μαζί με την αδερφή μου, για να τον θαυμάσουμε από κοντά και να ανεβούμε στην κορυφή του και να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα.

12

13 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ


Κατέβασμα ppt "Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google