Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΑΞΗ Ε’

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΑΞΗ Ε’"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΑΞΗ Ε’
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΑΞΗ Ε’

2 Σημαία Ουγγαρίας Η σημερινή σημαία προέρχεται από το αντιστασιακό κίνημα του 1848, που κορυφώθηκε με την Επανάσταση της Ουγγαρίας εναντίον των Αψβούργων, το 1848 με Τα χρώματα έχουν παρθεί από το ιστορικό εθνόσημο της Ουγγαρίας, που ανάγεται στην εποχή του Μεσαίωνα, ενώ η τριχρωμία υπενθυμίζει τη Γαλλική Επανάσταση. Κατά την περίοδο του ρομαντισμού, υποστηρίχθηκε ότι τα χρώματα στη σημαία αποτελούν σύμβολα αρετών: κόκκινο για τη δύναμη, λευκό για την πίστη και πράσινο για την ελπίδα. Επιπρόσθετα, το κόκκινο συμβολίζει το αίμα που χύθηκε για την πατρίδα, το λευκό την ελευθερία και το πράσινο τη γη, τα βοσκοτόπια και λιβάδια της Ουγγαρίας.

3 Σημαία

4 Πρωτεύουσα της Ουγγαρίας
Πρωτεύουσα της Ουγγαρίας είναι η Βουδαπέστη. Βουδαπέστη, το διαμάντι του Δούναβη. Μια πόλη, τρία ονόματα. Η λοφώδης Βούδα στη δυτική όχθη του Δούναβη, η Οβούδα στα βορειοδυτικά  και η πεδινή Πέστη στην ανατολική πλευρά. Οι τρεις πόλεις, που χτίσθηκαν στη διάρκεια ετών, ενώθηκαν και έγιναν πρωτεύουσα το Τότε η Ουγγαρία είχε τριπλάσια έκταση, αλλά δεν ήταν ανεξάρτητη: αποτελούσε μέρος της Αυστροουγγαρίας. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, ιδρύθηκε ως φρούριο από τους Ρωμαίους. Στα χρόνια που ακολούθησαν κυριεύτηκε από τον Αττίλα και τον 9ο αιώνα έγινε πρωτεύουσα του κράτους των Μαγυάρων. Η Βουδαπέστη καταστράφηκε το 1241 από τους Τατάρους, αλλά ανοικοδομήθηκε και κατά το 15o αιώνα γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη. Από το 1526 μέχρι το την κατείχαν οι Τούρκοι, ενώ από το 1944 μέχρι το 1945 που απελευθερώθηκε από το σοβιετικό στρατό, γνώρισε τον γερμανικό ζυγό.

5 Η θέση της στον χάρτη

6 ΟΥΓΓΑΡΙΑ Η έκταση της είναι 93.030 km².
Με πληθυσμό κατοίκων. Νόμισμα το φόριντ. Επίσημη γλώσσα τα ουγγρικά. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Μαΐου 2004.

7 Διάσημα αξιοθέατα Στη Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, θα δείτε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Ευρώπης όπως το μεγαλύτερο σύστημα θέρμανσης νερού στο κόσμο, το πρώτο μέτρο που χτίστηκε ποτέ στην Ευρώπη, το τρίτο μεγαλύτερο κτίριο του Κοινοβουλίου στον κόσμο και τη μεγαλύτερη συναγωγή στην Ευρώπη κτλ. Πιο κάτω θα σας παρουσιάσω κάποια από τα διάσημα αξιοθέατα:

8 Δούναβης Η πόλη χωρίζεται από τον Δούναβη στη Βούδα και τη Πέστη, και έχουμε να αναφέρουμε πως και οι δύο πλευρές έχουν πολλά να προσφέρουν στους τουρίστες αν και τα πιο διάσημα αξιοθέατα βρίσκονται στην πλευρά της Πέστης.

9

10 Ιαματικά λουτρά Széchenyi
Στη στάση Széchenyi-fürdo θα βρείτε το υπέροχο νέο – μπαρόκ κτίριο όπου στεγάζονται τα ιαματικά λουτρά Széchenyi. Χτισμένο το 1913, θα αισθανθείτε ότι εισέρχεστε σε ένα παλάτι.

11

12 Πλατεία Ηρώων Στην μία πλευρά της πλατείας βρίσκεται το Μουσείο Καλών Τεχνών με τη μεγαλύτερη συλλογή τέχνης από το εξωτερικό στη χώρα, ενώ απέναντι είναι η Kunsthalle (η αίθουσα Τέχνης) που αποτελεί τον μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο στην Ουγγαρία.

13

14 Κρατική Όπερα Το εντυπωσιακό κτίριο της Κρατικής Όπερας το οποίο χτίστηκε το 1884.

15


Κατέβασμα ppt "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΑΞΗ Ε’"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google