Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γρηγόρης Γαλατερός και Γιώργος Γκέκα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γρηγόρης Γαλατερός και Γιώργος Γκέκα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γρηγόρης Γαλατερός και Γιώργος Γκέκα
ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΕΔΕΣΣΑΣ Γρηγόρης Γαλατερός και Γιώργος Γκέκα

2 ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΕΔΕΣΣΑΣ Οι καταρράκτες της Έδεσσας δεν υπήρχαν πάντα, όπως είναι σήμερα.  Έως τα τέλη του 14ου αιώνα ο κυρίως όγκος νερού συγκρατιόταν σε μία μικρή λεκάνη στα δυτικά της πόλης. Τότε τα νερά (έπειτα πιθανώς από κάποιο γεωλογικό ή καιρικό φαινόμενο) αποφασίζουν να διέλθουν την πόλη και να χυθούν, θεαματικά από τον βράχο της με συνέπεια να δημιουργηθούν   πολλά μικρά ποτάμια και παράλληλα να καταργηθεί η λίμνη απ' όπου προήλθαν.

3 ΕΙΚΟΝΕΣ

4 ΣΠΗΛΑΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ Στην κεντρική Μακεδονία στην πρωτεύουσα του νομού Πέλλας βρίσκεται η πόλη της Έδεσσας. Σε απόσταση λίγων λεπτών από το κέντρο της πόλης συναντάμε τους καταρράκτες, και το τουριστικό σπήλαιο των καταρρακτών που έχει πάρει το όνομα του από το Εδεσσαίο ποταμό. Λίγο πριν ο ποταμός καταλήξει στους καταρράκτες διανύει μια απόσταση μέσα στην πόλη που είναι χαρακτηρισμένη σαν Υπαίθριο Μουσείο Νερού της Έδεσσας. Στον χώρο αυτού του μουσείου περιλαμβάνονται και αναπτύσσονται, έκτος από τα δύο πιο αναγνωρίσιμα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, νερόμυλοι, ενυδρείο, και ο βοτανικός κήπος.

5 ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΔΕΣΣΑΣ Η εικόνα που αντικρίζουμε σήμερα στους καταρράκτες δεν υπήρχε πάντα και αποτελεί αποτέλεσμα διαδικασιών των τελευταίων δεκαετιών. Μέχρι τα τέλη του 14ου αιώνα τον κύριο όγκο του νερού συγκρατούσε μια μικρή λεκάνη στα δυτικά της πόλης.

6 ΧΑΡΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Γρηγόρης Γαλατερός και Γιώργος Γκέκα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google