Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αυστρια Μια εργασία του μαθητή: Νίκου Μήτταρη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αυστρια Μια εργασία του μαθητή: Νίκου Μήτταρη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αυστρια Μια εργασία του μαθητή: Νίκου Μήτταρη
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου Τμήμα: B3

2 Βασικα χαρακτηριστικα
Πρωτεύουσα: Βιέννη Έκταση:  km² Πληθυσμός:   (2015) Επίσημη γλώσσα: Γερμανικά Πολίτευμα: ομοσπονδιακή κοινοβουλευτική δημοκρατία Κράτος μέλος της ΕΕ από: 1 Ιανουαρίου 1995 Αριθμός εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: 18 Insert a picture illustrating a season in your country.

3 Βασικα χαρακτηριστικα
Η Αυστρία βρίσκεται στην κεντρική Ευρώπη και είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Είναι ως επί το πλείστον ορεινή χώρα καθώς βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της οροσειράς των Άλπεων. Το δυτικό και νότιο τμήμα της χώρας είναι ορεινό ενώ οι πεδινές επαρχίες της βρίσκονται ανατολικά, στην κοιλάδα του Δούναβη. Insert a map of your country.

4 Κλιμα Το κλίμα της Αυστρίας είναι γενικά ηπειρωτικό με συχνές βροχοπτώσεις, ειδικά στις Άλπεις, όπου τα ύψη βροχής και χιονιού είναι πολύ μεγάλα. Στα ανατολικά το κλίμα είναι πιο κρύο, με παγωμένους χειμώνες, ενώ στα δυτικά είναι πιο ήπιο με δροσερά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Σε υψόμετρο πάνω από μέτρα τα χιόνια δεν λιώνουν με αποτέλεσμα να σχηματίζονται παγετώνες και να χιονίζει ακόμη και τον Αύγουστο.

5 Οικονομια Η Αυστρία είναι μία από τις 11 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, όσον αφορά το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της ανά κάτοικο. Έχει μια καλά αναπτυγμένη κοινωνική οικονομία αγοράς και ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο.

6 Συνορα Συνορεύει Δυτικά: με την Ελβετία
Νότια: με την Ιταλία και την Σλοβενία Ανατολικά: με την Ουγγαρία και την Σλοβακία  Βόρεια: με την Γερμανία, την Τσεχία και το Λίχνενσταϊν 

7 Μεγαλυτερεσ πολεισ Βιέννη: πληθυσμός 1.664.146 κάτοικοι.
Βιέννη: πληθυσμός κάτοικοι. Γκρατς: πληθυσμός κάτοικοι. Λιντς: πληθυσμός κάτοικοι. Σάλτσμπουργκ: πληθυσμός κάτοικοι. Ίνσμπρουκ: πληθυσμός κάτοικοι.

8 Αξιοθεατα βιεννη Το παλάτι Σενμπρούν και οι πανέμορφοι κήποι του, είναι από τα πιο διάσημα πολιτιστικά αξιοθέατα της χώρας από το Στο παρελθόν ήταν η καλοκαιρινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Η κατασκευή του σημερινού παλατιού ξεκίνησε το 1696 κατά την εποχή του Αυτοκράτορα Λεοπόλδου του πρώτου, όμως λίγα μέρη του παλατιού έμειναν ανέγγιχτα κατά τον επόμενο αιώνα. Insert a picture of one of the geographic features of your country.

9 Αξιοθεατα βιεννη Ο Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου είναι η κεντρική εκκλησία και έδρα του αρχιεπισκόπου της Βιέννης. Χτίστηκε το 1160 πάνω στα ερείπια δυο προηγουμένων εκκλησιών καθώς η Βιέννη γινόταν σημαντικό κέντρο του Γερμανικού πολιτισμού στην ανατολική Ευρώπη και χρειάζονταν μια επιβλητική εκκλησία για να καλύψει της θρησκευτικές ανάγκες της πόλης.

10 Αξιοθεατα βιεννη Η Κρατική Όπερα της Βιέννης είναι μια από τις διασημότερες και παλιότερες όπερες στον κόσμο. Η ορχήστρα της αποτελείται από μέλη της Βιενέζικης φιλαρμονικής, που θεωρείται από τις καλύτερες του κόσμου. Insert a picture of an animal and/or plant found in your country.

11 Αξιοθεατα βιεννη Το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης στεγάζεται σε ένα επιβλητικό ανάκτορο που ξεχωρίζει με τον οκταγωνικό θόλο του. Είναι ένα από τα αρχαιότερα μουσεία Καλών Τεχνών και διακοσμητικών τεχνών στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1891 και σήμερα το επισκέπτονται πάνω από άτομα των χρόνο. Τα εκθέματα του μουσείου προέρχονται κυρίως από συλλογές βασιλιάδων, αυτοκρατόρων και του βασιλικού οίκου των Αψβούργων

12 Αξιοθεατα αυστρια Το κάστρο του Salzburg είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ευρώπη. Στρατηγικά τοποθετημένο στην κορυφή του βουνού Festungsberg, το πανίσχυρο οχυρό δίνει «πνοή» στην εκπληκτική θέα του ορίζοντα.  Insert a picture of one of the points of interest for your country.

13 Αξιοθεατα αυστρια Το αυτοκρατορικό παλάτι του Ίνσμπρουκ είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της Αυστρία και υπήρξε η έδρα των κυβερνητών του Τιρόλου κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Αψβούργων.

14 Αξιοθεατα αυστρια Ένα ακόμη μεγάλο τουριστικό θέρετρο βρίσκεται στο Halstatt ένα μικρό χωριό στην περιοχή Salzkammergut, το οποίο είναι διάσημο για την παραγωγή αλατιού.

15 Εθνικο φαγητο Σνίτσελ Wiener
Φτιάχνεται με τα καλύτερα υλικά και σερβίρεται πάντα φρέσκο. Το συγκεκριμένο πιάτο με παναρισμένες, λιανισμένες μοσχαρίσιες κοτολέτες, τηγανισμένες ελαφρά, είναι ο πρεσβευτής του αυστριακού φαγητού, παρά τις ιταλικές ρίζες της συγκεκριμένης συνταγής. Οι Αυστριακοί τρώνε συνήθως το Wiener schnitzel τους γαρνιρισμένο με μαϊντανό και φέτες λεμονιού, μαζί με πατατοσαλάτα.

16 βιβλιογραφια


Κατέβασμα ppt "Αυστρια Μια εργασία του μαθητή: Νίκου Μήτταρη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google