Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016

2 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ Η Λεπτοκαρυά είναι μια παραλιακή κωμόπολη, που υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Δίου Ολύμπου. Με βάση την απογραφή του 2001, η Λεπτοκαρυά έχει 4.225 κατοίκους πραγματικό πληθυσμό. Το ομώνυμο Τοπικό Διαμέρισμα έχει έναν οικισμό. Η ονομασία της προήλθε από τις φουντουκιές και την απόδοση στα ελληνικά της τουρκικής λέξης φιντίκιοϊ (φουντουκοχώρι). Ο κεντρικός ναός είναι ο Άγιος Νικόλαος ενώ έχει και ένα παρεκκλήση στην παραλία τον Άγιο Παντελεήμωνα και η απόσταση από την Κατερίνη είναι 26 χιλιόμετρα. Οι κάτοικοι ασχολούνται με τουριστικές επιχειρήσεις και με την καλλιέργεια της Γης. Γραφική είναι η παλιά Λεπτοκαρυά, στην οποία την Παρασκευή μετά το Πάσχα γίνεται παραδοσιακό πανηγύρι. Στην Λεπτοκαρυά υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία όπως και κατασκηνώσεις και κάμπινγκ της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας.Η Λεπτοκαρυά είναι από τους πιο τουριστικούς προορισμούς το Καλοκαίρι αφού συγκεντρώνει στο σύνολο 3.500 τουρίστες την περίοδο του Καλοκαιριού.Επίσης η Λεπτοκαρυά διαθέτει μια από τις καλύτερες θάλασσες της Ελλάδας αφού έχει βραβευτεί με την γαλάζια σημαία των θαλασσών.κωμόπολη 2001 Άγιος ΝικόλαοςΚατερίνη Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας

3 ΠΡΟΪΟΝΤΑ Η Λεπτοκαρυά είναι ξακουστή για τα καρύδια. Για αυτό κανονικά λέγετε Λεπτοκαρυδια. Έχει επίσης μεγάλη ποικιλία ντομάτας.

4 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Αξιοθέατα & Σημεία Ενδιαφέροντος Στην παραλία της Λεπτοκαρυάς, οι επισκέπτες θα συναντήσουν όμορφες και καθαρές παραλίες για να απολαύσουν το μπάνιο τους καθώς και τον κεντρικό παραλιακό δρόμο που σφύζει από μαγαζιά με τουριστικά είδη και τοπικά προϊόντα. Όποιος περπατήσει κατά μήκος της ακτής θα δει τις εικόνες να εναλλάσσονται με τρόπο μαγευτικό, καθώς το τοπίο προσφέρει τον ασύγκριτο συνδυασμό του βουνού με τη θάλασσα που προσδίδει μια ιδιαίτερη γαλήνη και ηρεμία, ενώ προχωρώντας προς το κέντρο του χωριού δεσπόζει η επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου την οποία αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Αξιοπρόσεκτο γεγονός αποτελεί και η ύπαρξη σιδηροδρομικού σταθμού σε κεντρικό σημείο του χωριού που προσφέρει άμεση πρόσβαση σ’ αυτό. Παράλληλα με τις διακοπές σας στην Λεπτοκαρυά μπορείτε να επισκεφτείτε και άλλα αξιοσημείωτα μέρη όπως, το ενετικό κάστρο του Πλαταμώνα, ο οικισμός του Παλιού Παντελεήμονα, το αρχαίο θέατρο του Δίου, την Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου, την Ιερά Μονή των Κανάλων

5 ΠΑΡΑΛΙΕΣ Αμμώδης παραλία με ψιλό βοτσαλάκι και πλούσια βλάστηση, βραβευμένη με τη Γαλάζια σημαία της Ευρώπης, στους πρόποδες του Ολύμπου. Οργανωμένη και ασφαλής προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές αλλά και για κάθε τύπο επισκέπτη. Βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό της Παλαιάς Λεπτοκαρυάς, στα Αρχαία Λείβηθρα, τόπο ταφής του μυθικού Ορφέα, καθώς και στη Μονή Κανάλων (12ος αι.). Πολυσύχναστη κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, διαθέτει άριστη υποδομή με πολλά Ξενοδοχεία, πανσιόν και ενοικιαζόμενα δωμάτια για όλες τις προτιμήσεις Εστιατόρια, ψαροταβέρνες, ουζερί, σνακ-μπαρ και άλλα μέσα εστίασης προσφέρουν μια ποικιλία γεύσεων για κάθε επισκέπτη. Πολλά καφέ, καφέ-μπαρ, αναψυκτήρια, club, disco, φροντίζουν για την ψυχαγωγία και τη νυχτερινή σας διασκέδαση. Καταστήματα όλων των ειδών σας εξυπηρετούν σε κάθε είδους αγορά. Απέχει 25χιλ. από την Κατερίνη και 60 χιλ. από Λάρισα με εύκολη πρόσβαση από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Ε75 (κόμβος Λεπτοκαρυάς) και τον Σιδηρόδρομο (σταθμός Λεπτοκαρυάς).

6 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


Κατέβασμα ppt "Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google