ΕΧ ΑΝΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2007-2013 Ε.Υ.Σ.Σ.Α.Α.Π. Βόλος 16-02-2006.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1 η Εγκύκλιος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Στόχοι: Ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σχεδιασμού για το υπό διαπραγμάτευση προτεινόμενο νέο πλαίσιο της Προγραμματικής.
Advertisements

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Τρίπολη, 25 Νοεμβρίου 2013 Προσδοκώμενα οφέλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Έργο SoilPro Αλέξανδρος Χαραλάμπους Living.
1 Αξιολόγηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ» Σύμβουλος Αξιολόγησης Λευκωσία, 14/11/2011.
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Region of Western Macedonia Intermediate Managing Authority ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ενδιάμεση.
Δεκέμβριος 2006 Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Μονάδα Οργάνωσης & Διαχείρισης ΚΠΣ Α.Ε. ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ.
7η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2000 – η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/2005.
« Παροχή Υπηρεσιών για την εκ των προτέρων αξιολόγηση της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης και των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων για την προγραμματική περίοδο.
Διημερίδα για την Κοινωνική Διάσταση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Αθήνα, Δεκεμβρίου 2004 Μελέτη: «Οριζόντια παρακολούθηση και μεθοδολογικές κατευθύνσεις.
Χαλκιδική 8/9 Ιουλίου 2006 Κ. Κοκκινοπλίτης Συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας Σχεδιασμού & Κατάρτισης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΡΟΤΥΠΑ.
Μιχάλης Μεταξάς Innovatia ΕΠΕ, Τεχνικός Σύμβουλος Έργου Έργο LIGHT, Oι Βιβλιοθήκες συνεργάζονται με άλλα Πολιτιστικά Ιδρύματα και βελτιώνουν την πρόσβαση.
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Απασχόληση, Ανθρώπινο Κεφάλαιο και Κοινωνική Συνοχή» Πρόταση Αναθεώρησης 2012 Σωκράτης Μέλης Καθοδηγητική Επιτροπή Αξιολόγησης.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 2.2 Ορισμός των στόχων στην πράξη.
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης Ενημέρωση για τη διαδικασία σύνταξης του νέου Προγράμματος Ανάπτυξης περιόδου 2007 – 2013 της Περιφέρειας Ανατολικής.
Δεκέμβριος 2006 Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Μονάδα Οργάνωσης & Διαχείρισης ΚΠΣ Α.Ε. ΠΕΔΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ.
Ετήσια Συνάντηση Ανασκόπησης της Υλοποίησης έτους 2013 Αθήνα, 28 Μαρτίου 2014 ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση »
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ EX ANTE ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ 4Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Παρουσίαση: Μιράντα Θεοδωροπούλου Ε.Υ.Σ.ΕΚΤ - Στέλεχος.
Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών
Περιφερειακή Πολιτική EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Έγγραφα εργασίας Εκ των προτέρων Αξιολόγηση - Δείκτες Α. Σίμου Μονάδα Αξιολόγησης Γενική Διεύθυνση.
Τούλα Πατσάλη Διεύθυνση Διαρθρωτικών Ταμείων και Ταμείου Συνοχής Γραφείο Προγραμματισμού ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
Mελέτη Αξιολόγησης του Συστήματος των Δεικτών Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων « Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα» και «Απασχόληση,
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
Έρευνα Έρευνα :“Συστηματική, ελεγχόμενη, εμπειρική και κριτική διερεύνηση υποθετικών προτάσεων σχετικά με τις εικαζόμενες σχέσεις ανάμεσα σε φυσικά(;)
Σύμβουλος Αξιολόγησης κατά τη Διάρκεια Υλοποίησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ.
1 Καινοτομικό Πρόγραμμα RI-SE ΕΚΕΠΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.
Απαιτήσεις ΟΠΣ Αναστασία Σιδέρη, ΕΥΟΠΣ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2007 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007.
ΕΠΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΜΕΡΟΣ ΜΑΙΟΣ 2011 Δυνατότητες Ανάπτυξης.
Ενίσχυση της έρευνας στο “ΕΠ. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση ” Νίκος Μαρούλης, Logotech AE Καρδίτσα 18 Σεπτεμβρίου 2008.
Ε.Ψ.Ε.Π.Α. (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ) ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ; ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ.
«ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ »
ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΟΠΣ – ΕΣΠΑ Επιλογή /Έγκριση
1 Περιφερειακή Διάσταση του σχεδιασμού για την Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη & καινοτομία - ΕΤΑΚ συνάντηση εργασίας 4 Σεπτεμβρίου 2012 Κύρια σημεία,
MINISTRY OF ECONOMY AND FINANCE MANAGING AUTHORITY CSF «Συντονισμός διαδικασιών Σχεδιασμού 4ης Προγραμματικής περιόδου » Ειδική Υπηρεσία.
Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών Αποτελεσματική Διαχείριση στην 4η Προγραμματική Περίοδο 2007 – 2013.
ΑΘΗΝΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΠΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/2005.
Τούλα Πατσάλη Διεύθυνση Διαρθρωτικών Ταμείων και Ταμείου Συνοχής Γραφείο Προγραμματισμού ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 2 η Δημόσιες Επενδύσεις και Αναπτυξιακά Έργα.
Επιχειρησιακό ΠρόγραμμαΕπιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Α΄ ΦΑΣΗ: Στρατηγικός Σχεδιασμός.
Ως αξιολόγηση ενός προγράμματος περιφερειακής ανάπτυξης θεωρείται η διαδικασία με την οποία καθορίζονται συστηματικά και αντικειμενικά η σχετικότητα,
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Ο προγραμματισμός είναι η πρώτη λειτουργία του μάνατζμεντ. Έχει μελλοντοστρεφή χαρακτήρα, προσφέρει κατεύθυνση.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Τα Βασικά Στοιχεία του ΕΠ.
Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Σύστημα Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Στρατηγικών Έρευνας και Καινοτομίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση.
Β΄ ΦΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Επιχειρησιακός Σχεδιασμός Οικονομικός Σχεδιασμός - Δείκτες Παρακολούθησης ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ.
SOCIAL KEYS FOR SOCIAL ENTREPRENEURSHIP. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ H Κοινωνική Οικονομία είναι ένας πολύ σημαντικός οικονομικός τομέας στην Ευρώπη. Με βάση.
Κατάρτιση και υποβολή μιας πρότασης Erasmus+. Εξοικείωση με τον οδηγό του προγράμματος Τι θέλουμε να κάνουμε; (στόχος του έργου) Τι δράσεις θα εντάξουμε.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
Συνοπτική Παρουσίαση Ε.Π. «ΚτΠ» Παναγιώτης Γεωργιάδης Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2004.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΩΝ
Ε.Ε.ΚΟΥΣΚΟΥΝΑ.
Επιχειρησιακά Προγράμματα Δήμων
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ (ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ, ΑΝΑΛΥΣΗ SWOT, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΡΙΣΚΟΥ)
ΣΗΜΕΙΑ - ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+
Η Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε ( )
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»
Προγραμματική Περίοδος
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Η Αξιολόγηση & οι Απαιτήσεις του Σχεδίου Αξιολόγησης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΧ ΑΝΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Ε.Υ.Σ.Σ.Α.Α.Π. Βόλος

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΧ ΑΝΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ; Να βελτιστοποιήσει την κατανομή των δημοσιονομικών πόρων στα πλαίσια των προγραμμάτων Να βελτιστοποιήσει την κατανομή των δημοσιονομικών πόρων στα πλαίσια των προγραμμάτων Να βελτιώσει την ποιότητα του προγραμματισμού Να βελτιώσει την ποιότητα του προγραμματισμού Η ex ante αξιολόγηση θα αναγνωρίσει και θα αξιολογήσει :  Τις μέσο και μακροπρόθεσμες ανάγκες  Τους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν

 Τα αναμενόμενα αποτελέσματα  Τους ποσοτικούς στόχους  Την συνέπεια της στρατηγικής που προτείνεται  Την κοινοτική προστιθέμενη αξία  Τον βαθμό στον οποίο έχουν ληφθεί υπόψη οι προτεραιότητες της Κοινότητας  Την εμπειρία που αποκτήθηκε από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο  Την ποιότητα των μηχανισμών για την εφαρμογή, την παρακολούθηση, την αξιολόγηση και την οικονομική διαχείριση

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΧ ΑΝΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΝΑ ΣΤΟΧΟ ; Σύγκλιση Σύγκλιση Μια αξιολόγηση για κάθε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφερειακή Ανταγωνιστικότητα και Απασχόληση Περιφερειακή Ανταγωνιστικότητα και Απασχόληση Αν αποτελεί άξονα ή άξονες σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα αποτελέσει τμήμα της αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, ή Αν αποτελέσει Επιχειρησιακό Πρόγραμμα μια αξιολόγηση για το Πρόγραμμα αυτό

Εδαφική Συνεργασία Εδαφική Συνεργασία Μια αξιολόγηση για κάθε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΕΧ ΑΝΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ; Αυτά που αφορούν στην καταλληλότητα του προγράμματος Αυτά που αφορούν στην καταλληλότητα του προγράμματος Αυτά που αφορούν στην αποτελεσματικότητα του Αυτά που αφορούν στην αποτελεσματικότητα του Αυτά που αφορούν στην αποδοτικότητα του Αυτά που αφορούν στην αποδοτικότητα του Αυτά που αφορούν στην σκοπιμότητα και την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του Αυτά που αφορούν στην σκοπιμότητα και την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΘΕΙΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ Είναι η κοινωνικοοικονομική ανάλυση επαρκής και τεκμηριωμένη σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποτελέσει μια ουσιαστική βάση για την κατάρτιση του προγράμματος και να θέσει ικανούς και εφικτούς στόχους ; Είναι η κοινωνικοοικονομική ανάλυση επαρκής και τεκμηριωμένη σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποτελέσει μια ουσιαστική βάση για την κατάρτιση του προγράμματος και να θέσει ικανούς και εφικτούς στόχους ; Σε ποιο βαθμό οι ανάγκες που προσδιορίσθηκαν και η ιεράρχηση τους ανταποκρίνεται στην ανάλυση της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης ; Σε ποιο βαθμό οι ανάγκες που προσδιορίσθηκαν και η ιεράρχηση τους ανταποκρίνεται στην ανάλυση της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης ;

Αξιολόγηση της ανάλυσης αδυναμιών / δυνατών σημείων Αξιολόγηση της ανάλυσης αδυναμιών / δυνατών σημείων σε σχέση με την προηγούμενη ανάλυση σε σχέση με την προηγούμενη ανάλυση Διατύπωση συστάσεων / προτάσεων προς την αρμόδια αναθέτουσα Αρχή για βελτιώσεις σε σχέση με την κοινωνικοοικονομική ανάλυση, τις ανάγκες και την ιεράρχηση των αναγκών, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης Διατύπωση συστάσεων / προτάσεων προς την αρμόδια αναθέτουσα Αρχή για βελτιώσεις σε σχέση με την κοινωνικοοικονομική ανάλυση, τις ανάγκες και την ιεράρχηση των αναγκών, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Εις βάθος ανάλυση των στόχων και προτεραιοτήτων Εις βάθος ανάλυση των στόχων και προτεραιοτήτων Αξιολόγηση της συνέπειας της στρατηγικής : Αξιολόγηση της συνέπειας της στρατηγικής :  Ανάλυση της σχέσης και της αλληλοσυμπληρωματικότητας των προτεραιοτήτων των προτεραιοτήτων  Αξιολόγηση της καταλληλότητας του «μείγματος πολιτικής»  Εκτίμηση της συμβολής κάθε προτεραιότητας στους τεθέντες στόχους

 Εκτίμηση της επάρκειας των διαθεσίμων πόρων  Προτάσεις για βελτιώσεις που αφορούν στη στρατηγική του Προγράμματος Εκτίμηση κινδύνων / δυσχερειών : Εκτίμηση κινδύνων / δυσχερειών :  Ανάδειξη πιθανών κινδύνων / δυσχερειών στην εφαρμογή της στρατηγικής και των προτεραιοτήτων  Ανάλυση των μεθόδων ελαχιστοποίησης των κινδύνων  Αξιολόγηση της ισορροπίας μεταξύ «ευκολότερων – τυποποιημένων» μέτρων και «επισφαλών» αλλά με μεγαλύτερες επιπτώσεις

ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Αξιολόγηση της συνάφειας και της συμβολής της στρατηγικής στους στόχους της Λισσαβόνας Αξιολόγηση της συνάφειας και της συμβολής της στρατηγικής στους στόχους της Λισσαβόνας Αξιολόγηση της συνάφειας της στρατηγικής με τις Κοινοτικές Στρατηγικές Κατευθύνσεις Αξιολόγηση της συνάφειας της στρατηγικής με τις Κοινοτικές Στρατηγικές Κατευθύνσεις Αξιολόγηση της συνάφειας των προτεραιοτήτων του προγράμματος με το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς Αξιολόγηση της συνάφειας των προτεραιοτήτων του προγράμματος με το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς Αξιολόγηση της συνεκτικότητας του Προγράμματος με εθνικές πολιτικές και προτεραιότητες Αξιολόγηση της συνεκτικότητας του Προγράμματος με εθνικές πολιτικές και προτεραιότητες

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ Αξιολόγηση της καταλληλότητας και της εφικτότητας των ποσοτικοποιημένων στόχων Αξιολόγηση της καταλληλότητας και της εφικτότητας των ποσοτικοποιημένων στόχων Ανάλυση των υποθέσεων και των παραδοχών που διαμορφώνουν τους στόχους και τα αποτελέσματα Ανάλυση των υποθέσεων και των παραδοχών που διαμορφώνουν τους στόχους και τα αποτελέσματα

ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ / ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Αξιολόγηση των διατάξεων εφαρμογής που προτείνονται για την διαχείριση, έλεγχο και αξιολόγηση του Προγράμματος Αξιολόγηση των διατάξεων εφαρμογής που προτείνονται για την διαχείριση, έλεγχο και αξιολόγηση του Προγράμματος Αξιολόγηση πιθανών κινδύνων και δυσχερειών στην εφαρμογή και συστάσεις για βελτιώσεις / ελαχιστοποίηση Αξιολόγηση πιθανών κινδύνων και δυσχερειών στην εφαρμογή και συστάσεις για βελτιώσεις / ελαχιστοποίηση κινδύνων κινδύνων Αξιολόγηση της συμβολής της εταιρικής σχέσης στην ποιότητα της υλοποίησης και παρακολούθησης Αξιολόγηση της συμβολής της εταιρικής σχέσης στην ποιότητα της υλοποίησης και παρακολούθησης

ΔΕΙΚΤΕΣ Εισροών Εισροών Εκροών Εκροών Αποτελεσμάτων Αποτελεσμάτων Επιπτώσεων Επιπτώσεων