‘’Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων’’ ( Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 2011/ C372 / 01 ) Αθήνα,8 και 9 Ιουλίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Advertisements

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
Σεμινάρια Επιθεωρητών Σεπτεμβρίου Σχολική χρονιά
GRUNDTVIG Nikolai Frederik Severin Grundtvig ( )
« Βελτιστοποιώντας τη χρήση της γνώσης στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η στρατηγική σημασία της ανοιχτής.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ: euro|guidance Ημερίδα “Ευρωπαϊκή κινητικότητα για λόγους εκπαίδευσης & απασχόλησης: Euroguidance-Eures” 15 Οκτωβρίου 2004 ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – • Λειτουργεί.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011.
LOGO Ο ρόλος του Ε.Ο.Π.Π. στην Πιστοποίηση των προσόντων της μη τυπικής εκπαίδευσης και στην Αντιστοίχιση αυτών στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων Κωνσταντίνος.
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/2005.
Υπηρεσία Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων • Πρόγραμμα Δια βίου μάθησης • ERASMUS MUNDUS • TEMPUS Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και.
Page  1 Προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας για την Ανώτερη Εκπαίδευση Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Comenius Αθήνα, 25 Ιoυνίου ΜΑΡΙΑ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ.
ΔΟΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Ε.Π.Ε. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Κ.Ε.Κ. ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ.
Ε υ ρ ω π α ϊ κ ό Δ ί κ τ υ ο Ε μ π ε ι ρ ο γ ν ω μ ό ν ω ν & Τ ε χ ν ο μ ε σ ι τ ε ί α ς Μ Κ Ο www. euronet.org.gr.
Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
39th IATTO Forum Θεσσαλονίκη, 27 Σεπτεμβρίου 2013
1 European Union Regional Policy – Employment, Social Affairs and Inclusion ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Εισηγητής:
Ο ρόλος του Ε.Ο.Π.Π. στην Πιστοποίηση των προσόντων της μη τυπικής εκπαίδευσης και στην Αντιστοίχιση αυτών στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων Κωνσταντίνος Καλτσάς.
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ 7/12/2011 Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας Γραφείο Διασύνδεσης Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης.
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
Δημόσια διαβούλευση Επιχειρησιακού Σχεδίου για τα έτη
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Οι Τομείς Προτεραιότητας για την Περίοδο Πραγμάτωση της Δια Βίου Μάθησης Βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης.
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων: Υλοποίηση και ο Ρόλος του Ε.Ο.Π.Π.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007 – 2013
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2007 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007.
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ στο Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Παρουσίαση της Πράξης Ενημέρωση των δυνητικών ωφελούμενων και της τοπικής κοινωνίας.
«Στρατηγική της Π.Ι.Ν. για τη νέα Προγραμματική Περίοδο » ενημέρωση Περιφερειακού Συμβουλίου - ΙΟΥΝΙΟΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Π.Ι.Ν.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Λίγα λόγια για την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «Αλφιτόπωλις» Τίτλος έργου: «Παραγωγή και Εμπορία Τοπικών προϊόντων και προώθησής τους μέσω του Θεματικού Εναλλακτικού.
Ι.Π. Μεσολογγίου 01/12/2014 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Θεματολογίου για την Εκπαίδευση Ενηλίκων : Το Σχέδιο Δράσης της Κύπρου 29 Μαρτίου 2013 Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
GREEK ICT FORUM: ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΑΣΜΑΤΟΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΘΩΜΑΣ ΣΦΗΚΟΠΟΥΛΟΣ.
Καθ. Γκρίτζαλης Στέφανος Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης Ημερίδα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ενηλίκων στην Κύπρο Λεμεσός, 21 Ιουνίου 2013.
ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΕΕΔΕΓΕ)
Επιχειρησιακό ΠρόγραμμαΕπιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Α΄ ΦΑΣΗ: Στρατηγικός Σχεδιασμός.
«Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Τοπική Ανάπτυξη», Ηράκλειο, 5-6 Μαϊου, kedke.ntua.gr 1.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση 1 Δεκεμβρίου 2014 Βλάσης.
Τα Αποτελέσματα των Δράσεων της ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε. Γεώργιος Γκάγκας Διαχειριστής της Πράξης.
1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Τα Βασικά Στοιχεία του ΕΠ.
Κωστοπούλου Όλγα ΑΕΜ 3157 Εξάμηνο Στ’. Πρωτοβουλίες και δράσεις κατά την περίοδο Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990,η έννοια της ποιότητας.
SOCIAL KEYS FOR SOCIAL ENTREPRENEURSHIP. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ H Κοινωνική Οικονομία είναι ένας πολύ σημαντικός οικονομικός τομέας στην Ευρώπη. Με βάση.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
Γιώρμαρη Φραγκουλοπούλου Συντονίστρια Τομέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Επαγγελματική Κατάρτιση Ανώτατη Εκπαίδευση Σχολική Εκπαίδευση Εκπαίδευση Ενηλίκων ERASMUS.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΕ ΝΕΑ.
ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI “ Μεταφορά Καινοτομίας - ΤΟΙ ” Ελίνα Δαγρέ, ΤΟΙ Project Manager Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2012 Βόλος, 14 Δεκεμβρίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Επιχειρησιακά Προγράμματα Δήμων
Γιώρμαρη Φραγκουλοπούλου Τομέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων
ΣΗΜΕΙΑ - ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2005
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»
Προγραμματική Περίοδος
Στο Σχολείο μας, παράλληλα με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, λειτουργούν οι ακόλουθες Ομάδες: - Μουσική Ομάδα, - Θεατρική Ομάδα, - Κινηματογραφική.
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αχιλλέας Καμέας Επίκουρος Καθηγητής ΕΑΠ
Best practices - Benchmarking
Προσβασιμότητα για ΑμεΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

‘’Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων’’ ( Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 2011/ C372 / 01 ) Αθήνα,8 και 9 Ιουλίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ατζέντα  Η Ευρωπαϊκή Ατζέντα είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τη σημασία της Δια Βίου Μάθησης για την κοινωνική συνοχή. Αποσκοπεί : στη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης. Βασικοί πυλώνες δικτύωσης : η συνεργασία με τον δημόσιο τομέα, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς εταίρους, την κοινωνία των πολιτών, Βασικοί πυλώνες δικτύωσης : η συνεργασία με τον δημόσιο τομέα, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς εταίρους, την κοινωνία των πολιτών, Επιδιώκει: να προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία, ένα βήμα προς τα εμπρός, σε ομάδες πληθυσμού με χαμηλά προσόντα.

Ποιοι είναι οι στόχοι Κύριοι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ατζέντας –παροχή δυνατοτήτων δεύτερης ευκαιρίας για τη βελτίωση βασικών δεξιοτήτων, όπως η ικανότητα ανάγνωσης και γραφής και η χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, σε άτομα και ομάδες με χαμηλά προσόντα –στοχευμένη εκπαίδευση για μετανάστες, για άτομα που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο, για νέους που ούτε εκπαιδεύονται, ούτε απασχολούνται, ούτε ακολουθούν κατάρτιση, καθώς και για άτομα με αναπηρίες και άλλους ενήλικες –συνεργασία με τους εργοδότες, τους κοινωνικούς εταίρους και την κοινωνία των πολιτών –αποτελεσματική και αποδοτική χρηματοδότηση

Τι μπορεί να κάνει η Ατζέντα Η υιοθέτηση και η προαγωγή των στόχων μπορεί να δράσει καταλυτικά στην αντιμετώπιση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και να προσεγγίσει τους σκοπούς της Ευρώπης 2020 Η υιοθέτηση και η προαγωγή των στόχων μπορεί να δράσει καταλυτικά στην αντιμετώπιση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και να προσεγγίσει τους σκοπούς της Ευρώπης 2020

Ειδικότερα, προσδιορίζει πέντε προτεραιότητες για την εκπαίδευση ενηλίκων στην Ευρώπη για το :  Υλοποίηση της διά βίου μάθησης και της κινητικότητας  Βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης και της κατάρτισης  Προώθηση της ισότητας, της κοινωνικής συνοχής και της ενεργού συμμετοχής στα κοινά, μέσω της εκπαίδευσης ενηλίκων  Ενίσχυση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας των ενηλίκων  Βελτίωση της βάσης γνώσεων για την εκπαίδευση ενηλίκων και παρακολούθηση του τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων

Ο Ν. 3879/2010 και η Διοικητική μεταρρύθμιση (Καλλικράτης) Αποτελούν ιδανικό περιβάλλον για να συντελέσει η Ατζέντα:  Στην πρόσβαση στη μάθηση πολλών και διαφορετικών κοινωνικών ομάδων  Στον συντονισμό της Εθνικής Πολιτικής με τις πολιτικές της Ε.Ε.  Στην αύξηση της συμμετοχής στη ΔΒΜ, κυρίως των ατόμων με χαμηλά προσόντα  Στην εναρμόνιση των προσόντων του ενήλικου πληθυσμού με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας

Φορείς μη Τυπικής Εκπαίδευσης εποπτευόμενοι από τη ΓΓΔΒΜ  Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ)  Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ)  Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) (άρθρο 26 ν.4186/2013 και άρθρο 3 ν.3852/2010  Κολλέγια

Περιφερειακές Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες της ΓΓΔΒΜ  Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ)  Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)  Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ)

Αρμοδιότητες ΓΓΔΒΜ  Κατάρτιση του Κανονισμού Λειτουργίας των Φορέων μη Τυπικής Εκπαίδευσης και κύρωσή τους από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων  Μέριμνα για την χρήση Ν.Τ.  Προώθηση ψηφιακού περιβάλλοντος στα προγράμματα ΔΒΜ  Ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης  ΄Εγκριση εκπαιδευτικού υλικού εξ’ αποστάσεων εκπαίδευσης φορέων μη τυπικής εκπαίδευσης

Γιατί να υλοποιήσουμε την Ατζέντα  Για να αυξηθεί η συμμετοχή των ενηλίκων σε σχέση με τις άλλες χώρες – μέλη  Για να μειωθεί ο ανεπαρκής συντονισμός μεταξύ των διαφόρων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων  Για να αξιοποιηθούν οι καλές πρακτικές επιτυχημένων προγραμμάτων και εργαλείων (EQF/NQF, ECVET,EUROPASS etc)  Για να επιβεβαιωθεί η αναγκαιότητα απόκτησης επικαιροποιημένων γνώσεων και η παροχή «Διά Βίου Μάθησης»

Πώς θα υλοποιήσουμε την Ατζέντα  Δημιουργώντας ένα διαρκές δίκτυο από άτομα και φορείς «κλειδιά» από:  Τον Δημόσιο Τομέα - Τις Περιφέρειες και τους Δήμους - Τους Κοινωνικούς Εταίρους - Τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις - Την Κοινωνία των Πολιτών

Πώς θα δημιουργηθεί το δίκτυο  Με τα 13 σεμινάρια στις 13 περιφέρειες  Με τη συνεχή επικοινωνία και με τη βοήθεια των ΤΠΕ  Με τη χαρτογράφηση των πραγματικών αναγκών  Με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις  Με την επεξεργασία σχεδίου κοινής πολιτικής και συστάσεων από τους εμπλεκόμενους (stakeholders) και στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών και την παράθεση προτάσεων

Ποιοί ωφελούνται  Το προσωπικό των φορέων παροχής και διοίκησης Εκπαίδευσης  Οι εμπλεκόμενοι σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο  Και, κυρίως, τα μέλη της κοινωνίας με χαμηλά προσόντα, τα άτομα που απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό και οι νέοι που δεν εργάζονται ούτε εκπαιδεύονται (ΝΕΕΤs)

O αντίκτυπος στις ομάδες στόχου  Η συνειδητοποίηση για την αναγκαιότητα της ΔΒΜ  Ο προσδιορισμός των αναγκών που πρέπει να καλυφθούν, δημιουργώντας συνέργειες σε τοπικό επίπεδο  Περαιτέρω κινητοποίηση των συγκεκριμένων ομάδων για να αποκτήσουν προσόντα

Πώς θα πλησιάσει η Ατζέντα τις ομάδες στόχου  Συμμετοχή σε εκδηλώσεις ευαίσθητων ομάδων, σε φεστιβάλ, γιορτές κ.α. (outreach activities)  Καμπάνια, εκδηλώσεις, δημιουργία διαδικτύου, πλατφόρμας, ραδιοφωνικές εκπομπές

Εκπλήρωση των στόχων  Αύξηση του ενδιαφέροντος του ενήλικου πληθυσμού για συμμετοχή σε προγράμματα εκπαίδευσης  Δημιουργία δικτύου με διάρκεια από ενδιαφερόμενους να προωθήσουν  Βελτίωση της ποιότητας της παροχής εκπαίδευσης στους ενηλίκους  Αξιοποίηση των μελετών, εργαλείων, ερευνών και μεθόδων της Ε.Ε.

Ημερίδα: “ Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων ’’ 28/02-01/03/2013 Θεσασαλονίκη 28/02-01/03/2013 Θεσασαλονίκη Φωτεινή Τσουμάρα Φωτεινή Τσουμάρα Συντονίστρια του προγράμματος Συντονίστρια του προγράμματος