ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Advertisements

ΗΜΕΡΙΔΑ «Λόγος και Αντίλογος για την Επιλογή και Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών : Τάσεις και Προβληματισμοί» Σάββατο, 13 Απριλίου 2013 Ανάπτυξη Μηχανισμών.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.3 Χαρακτηριστικά των δικτύων για τα προγράμματα κινητικότητας: IVT, PLM, VETPRO.
ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.5 Οι προπαρασκευαστικές επισκέψεις.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 2.2 Ορισμός των στόχων στην πράξη.
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 9.2 Μέθοδοι και εργαλεία για την επικύρωση των δεξιοτήτων.
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 5.2 Πραγματοποίηση της επιλογής: διαδικασίες και κριτήρια.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 9.1 Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές για την επικύρωση των εμπειριών τοποθέτησης.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 2.1 Διεξαγωγή ανάλυσης αναγκών.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.2 Δ ικαίωμα συμμετοχής και επίσημες απαιτήσεις.
Γεώργιος Κ. Ζαρίφης Επίκ. Καθηγητής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Α.Π.Θ 3 η Θεματική Ενότητα ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ- ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ.
B a c kn e x t h o m e ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας Κ.Π. «Equal”ΤεχνομάθειαΕυρωπαϊκή.
Έρευνα Έρευνα :“Συστηματική, ελεγχόμενη, εμπειρική και κριτική διερεύνηση υποθετικών προτάσεων σχετικά με τις εικαζόμενες σχέσεις ανάμεσα σε φυσικά(;)
Μοντέλο Διδασκαλίας Φυσικών Επιστήμων, για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, στην Κατεύθυνση της Ανάπτυξης Γνώσεων και Ικανοτήτων. Π. Κουμαράς.
ΤΡΟΠΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 8.1 Επαγγελματικοί ρόλοι και προφίλ για την παρακολούθηση και την εποπτεία.
ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.2 Εθνικά, διακρατικά και τοπικά δίκτυα.
ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.1 Η Ευρωπαϊκή Διάσταση.
Χρησιμότητα & Τρόποι Αξιοποίησης από τους Διαπραγματευτές των μερών
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Οι Άνθρωποι είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο κάθε Οργανισμού Η Ανάπτυξη του Προσωπικού μπορεί να γίνει με τρόπο ωφέλιμο και για τον Ίδιο.
Διατύπωση Λειτουργικού Ορισμού
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Σχεδιασμός και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
ΤΡΟΠΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 7.2 Τα βασικά στοιχεία των περιεχομένων της κατάρτισης.
Τίτλος Σχεδίου: Partnership for experimenting with ECVET in a practical context (2009 – 2011) Δράση: Εταιρικές Σχέσεις – LDV Ε. Λαμπριτζή
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.3 Εσωτερικά επαγγελματικά προφίλ και δεξιότητες.
ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.4 Τρόπος δημιουργίας και επισημοποίησης του διακρατικού δικτύου συνεργασίας.
ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 6.2 Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες μετά την αναχώρηση.
ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 6.1 Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες πριν από την τοποθέτηση.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 7.1 Πρότυπα για τον καθορισμό του περιεχομένου της κατάρτισης.
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
Λουκάς Τσιρώνης1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ (1) Διοίκηση είναι η συστηματοποίηση της συλλογικής προσπάθειας μέσω της οποίας στοχεύουμε στην ικανοποίηση των στόχων που έχουν.
ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 5.1 Προετοιμασία για την επιλογή: ανακοίνωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Ο προγραμματισμός είναι η πρώτη λειτουργία του μάνατζμεντ. Έχει μελλοντοστρεφή χαρακτήρα, προσφέρει κατεύθυνση.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Τεχνολογία Απαιτήσεων u Καθορίζει τι θέλει ο πελάτης από ένα σύστημα λογισμικού.
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ συστηματική και μεθοδευμένη δραστηριότητα κατά την οποία ο δάσκαλος αποσκοπεί να επιδράσει, σύμφωνα με ορισμένους σκοπούς και χρησιμοποιώντας.
Διοίκηση Ανθρώπινων πόρων
SOCIAL KEYS FOR SOCIAL ENTREPRENEURSHIP. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ H Κοινωνική Οικονομία είναι ένας πολύ σημαντικός οικονομικός τομέας στην Ευρώπη. Με βάση.
Leonardo da Vinci- Πολυμερή σχέδια για την Μεταφορά Καινοτομίας Ημερίδα Πληροφόρησης & Ενημέρωσης για την Υποβολή προτάσεων 2009 Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Βήματα ανάπτυξης εκπαιδευτικού προγράμματος στην κοινότητα Εντοπισμός μιας ειδικής για ένα πληθυσμό ανάγκης για μάθηση.
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ.
Επίσημος ορισμός Ποιότητας (πρότυπο ISO 8402) Σύνολο χαρακτηριστικών μιας οντότητας για την ικανοποίηση εκφρασμένων και συνεπαγόμενων αναγκών. Αντικείμενο.
ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI “ Μεταφορά Καινοτομίας - ΤΟΙ ” Ελίνα Δαγρέ, ΤΟΙ Project Manager Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2012 Βόλος, 14 Δεκεμβρίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Λειτουργίες διοίκησης
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 5η: Δειγματοληψία
Διαχείρηση Έργων Πληροφορικής
Ορισμός στρατηγικής διδασκαλίας
Αρχές Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων
«Εκπαιδευτική Αξιολόγηση»
Ανάλυση και σχεδιασμόσ πληροφοριακών συστημάτων
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012, Αθήνα, ΑΜΑLIA ATHENS HOTEL
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ (QUALITY SYSTEM)
Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων
Διαχείριση Κινδύνου Ενότητα 3: Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνου.
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 5η: Δειγματοληψία
Leonardo da Vinci Certificate
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 5η: Δειγματοληψία
Διάταξη τίτλου Σχεδιασμός Πεδίου Εφαρμογής του Έργου.
Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων
Λειτουργίες διοίκησης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα

Τρόπος Αξιολόγησης τ ων Οργανωτικών κ αι Διοικητικών Δεξιοτήτων τ ου Οργανισμού Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα Πέρα από την τυπολογία της χρηματοδότησης, των εμπλεκόμενων ομάδων-στόχων και την διάρκεια, κάθε πρόγραμμα διακρατικής κινητικότητας αποτελεί μια διαδικασία μάθησης. Εκτός από αυτό, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα προγράμματα κινητικότητας – τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω του Leonardo da Vinci ή άλλων προγραμμάτων της ΕΕ – είναι πολύπλοκες δράσεις με πολλαπλούς συντελεστές. Κατά συνέπεια, οι οργανισμοί που είναι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα θα πρέπει να διαθέτουν κατάλληλες διοικητικές, τεχνικές και λειτουργικές δεξιότητες προκειμένου να οργανώσουν, να διαχειριστούν, να υλοποιήσουν και να φέρουν σε πέρας ένα έργο τέτοιας πολυπλοκότητας.

Τρόπος Αξιολόγησης τ ων Οργανωτικών κ αι Διοικητικών Δεξιοτήτων τ ου Οργανισμού Όταν ένας από αυτούς τους οργανισμούς αποφασίσει να υποβάλει αίτηση για χρηματοδότηση σχετικά με την οργάνωση δραστηριοτήτων διακρατικής κινητικότητας, θα πρέπει να συγκεντρώνει ποιοτικές πληροφορίες οι οποίες αφορούν δύο ζητήματα:  Τον οργανισμό, τη δομή του, τις υφιστάμενες ικανότητες εντός του οργανισμού (βλ. ΕΜ 1.3). Οι δεξιότητες των οποίων η ύπαρξη είναι ιδιαίτερα σημαντική όσον αφορά την πιθανότητα ανάπτυξης ενός προγράμματος κινητικότητας αναφέρονται σε ορισμένους τομείς του οργανισμού: διοικητικός και οικονομικός τομέας, τομέας τεχνικής και λειτουργίας, τομέας διαχείρισης ή στρατηγικών εσωτερικής παρακολούθησης  Τρόπος πρόσβασης στα κεφάλαια, πάνω απ' όλα για ζητήματα που αφορούν τις διαδικασίες και τη δημιουργία μηχανισμών υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας (βλ. ΕΜ 1.2).

Τρόπος Αξιολόγησης τ ων Οργανωτικών κ αι Διοικητικών Δεξιοτήτων τ ου Οργανισμού Όσο πιο πολύπλοκος είναι ο οργανισμός, όχι μόνο όσον αφορά τις λειτουργίες του αλλά και τη δομή του, τόσο πιο μεγάλο θα πρέπει να είναι το ιστορικό δεξιοτήτων που απαιτούνται για την εξασφάλιση της συμμετοχής του. Για την ανάλυση αυτής της πολυπλοκότητας μπορεί να χρειάζεται συγκέντρωση δεδομένων και χρήσιμων πληροφοριών ώστε να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο. Οι απαιτούμενες δεξιότητες εντός ενός οργανισμού, όταν υποβάλλεται μια αίτηση, θα πρέπει να περιλαμβάνουν τον αποδέκτη της κινητικότητας κι αυτό θα αντικατοπτρίζει τη δομή των απαιτούμενων δεξιοτήτων και για τα δύο μέρη, καθώς και μια σαφή διαδρομή αποσαφήνισης η οποία θα πρέπει να είναι κατανοητή και ολοκληρωμένη.

Τρόπος Αξιολόγησης τ ων Οργανωτικών κ αι Διοικητικών Δεξιοτήτων τ ου Οργανισμού Η σαφήνεια ή η κατανόηση θα επιτύχει τους στόχους όταν η δημιουργία της αίτησης για την κινητικότητα συνίσταται στην ανάλυση των σχετικών γεγονότων με χρήση μεθοδολογιών για τις ανάγκες του οργανισμού, συλλέγοντας δεδομένα που σχετίζονται με τις παρακάτω διαστάσεις:  τον οργανισμό  τους ανθρώπους  τις δραστηριότητες

Τρόπος Αξιολόγησης τ ων Οργανωτικών κ αι Διοικητικών Δεξιοτήτων τ ου Οργανισμού Διαστάσεις της ανάλυσης του οργανισμού Τα δεδομένα σχετικά με τον οργανισμό χρησιμοποιούνται για να περιγραφούν όλες οι πλευρές του οργανισμού που θα εμπλακούν στην αίτηση για την κινητικότητα. Πληροφορίες σχετικά με κοινωνικά και δημογραφικά ζητήματα και ειδικότερα με τις στατιστικές προσδοκίες. Στην πρώτη περίπτωση, ελέγχουμε αν τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά έχουν τα σωστά ατομικά προφίλ. τις σωστές ηλικίες, τη σωστή αρχαιότητα, τις σωστές πορείες σταδιοδρομίας. Τα δεδομένα σχετικά με τις δραστηριότητες συνίστανται στην περιγραφή με επαρκώς δομημένο και λεπτομερή τρόπο των ιδιοτήτων που αναπτύσσουν τα άτομα όσον αφορά τη δουλειά τους, τις εργασίες που εκτελούν και τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Τρόπος Αξιολόγησης τ ων Οργανωτικών κ αι Διοικητικών Δεξιοτήτων τ ου Οργανισμού Ένα πιθανό λειτουργικό μοντέλο Για κάθε μία από τις προαναφερθείσες διαστάσεις (οργανισμός, άτομα και δραστηριότητες) υπάρχουν ειδικές τεχνικές έρευνας. Πρώτον, μια ανάλυση του οργανισμού, η οποία γίνεται επί τόπου για τον προσδιορισμό των συνθηκών, των κύριων χαρακτηριστικών και των κρίσιμων ζητημάτων του οργανισμού. Η διαγνωστική έρευνα του οργανισμού σημαίνει την εξέταση του υφιστάμενου συστήματος και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναγνώριση των απαιτούμενων δεξιοτήτων εντός του οργανισμού. Διαγνωστική έρευνα σχετικά με τους παρακάτω δείκτες:  Δομικοί δείκτες  Τεχνολογικοί δείκτες  Κοινωνικοί δείκτες  Δείκτες σχετικοί με τους λειτουργικούς μηχανισμούς

Τρόπος Αξιολόγησης τ ων Οργανωτικών κ αι Διοικητικών Δεξιοτήτων τ ου Οργανισμού Η δεύτερη διάσταση, αυτή των ατόμων, αναλύεται προσδιορίζοντας ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία του προσωπικού του οργανισμού. Όσον αφορά την ύπαρξη δεξιοτήτων για την ανάπτυξη ενός προγράμματος κινητικότητας, θα πρέπει να εξετάζονται τα εξής χαρακτηριστικά:  Χαρακτηριστικά όπως (ηλικία, φύλο, προσόντα και αρχαιότητα)  πολιτισμικό και μορφωτικό επίπεδο (πτυχία, δεξιότητες, γνώσεις που μπορούν να αξιολογηθούν), προηγούμενες εμπειρίες κινητικότητας (τυπολογία και αποτελέσματα)  κίνητρα (προδιάθεση, συμπεριφορές, προσδοκίες)  οργανωτικές ικανότητες (χρόνος, τόπος, ευκαιρίες σχετικά με το περιεχόμενο της εργασίας)

Τρόπος Αξιολόγησης τ ων Οργανωτικών κ αι Διοικητικών Δεξιοτήτων τ ου Οργανισμού Τέλος, η τρίτη διάσταση, εκείνη των δραστηριοτήτων, αναλύεται προκειμένου να εντοπιστούν: – οι ενέργειες και οι συμπεριφορές που απαιτούνται προκειμένου να εκτελεστούν σωστά οι ρόλοι και τα καθήκοντα που σχετίζονται με μια θέση εργασίας και να προσδιοριστεί η συνάφεια με ένα πρόγραμμα κινητικότητας – οι απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες για την ανάπτυξη εργασιακών νοοτροπιών, διαχωρίζοντας ίσως τις υπάρχουσες δεξιότητες από εκείνες που θα πρέπει να αναπτυχθούν. Οι παρατηρήσεις που σχετίζονται με τις δραστηριότητες μπορούν να συνοψιστούν σε μια ανάλυση ρόλων, η οποία είναι η ανάλυση των ενεργειών που αναπτύσσονται σε μια θέση εργασίας σε σχέση με τις συμπεριφορές των άλλων ατόμων. Η περιγραφή παρέχει έναν κατάλογο των απαιτούμενων ενεργειών, των εργαλείων που απαιτούνται για το διάβημα και των κρίσιμων φάσεων.

Τρόπος Αξιολόγησης τ ων Οργανωτικών κ αι Διοικητικών Δεξιοτήτων τ ου Οργανισμού Ο υπεύθυνος σχεδιασμού, ο οποίος σκοπεύει να εξετάσει έναν οργανισμό προκειμένου να εντοπίσει την ύπαρξη και το εύρος των δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός διαβήματος κινητικότητας έχει στη διάθεσή του τα εξής εργαλεία:  τεκμηριωμένη έρευνα  παρατήρηση  ερωτηματολόγιο  παρουσίαση και ενημέρωση ενδιαφερομένων  ομάδα εστίασης

Τρόπος Αξιολόγησης τ ων Οργανωτικών κ αι Διοικητικών Δεξιοτήτων τ ου Οργανισμού Περιεχόμενα:  Η πολυπλοκότητα των προγραμμάτων κινητικότητας που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Leonardo da Vinci.  Η πολυπλοκότητα των δεξιοτήτων και των ρόλων που απαιτούνται για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση ενός προγράμματος κινητικότητας.  Η τεχνική "ανάγνωσης" ενός οργανισμού, της δομής του και των υφιστάμενων δεξιοτήτων.  Ανάλυση οργανισμών, ατόμων και δραστηριοτήτων.  Ένα λειτουργικό μοντέλο για την ανάλυση των οργανισμών.  Εργαλεία που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ανάλυση των οργανισμών.