Υπηρεσιακα συμβουλια - συνελευσεισ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Advertisements

(α) Διάθεση Μεριδίων ΟΣΕΚΑ (β) Διαδικασία Κοινοποίησης
Προβληματισμοί επί της λειτουργίας του θεσμού
Σχέδιο Κανονισμού λειτουργίας Ολομέλεια Εθνικού Περιβαλλοντικού Δικτύου Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού.
Δημήτρης Ν. Τζουγανάτος Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Μικρός οδηγός •Γενική συνέλευση τμήματος •3μελής εφορευτική επιτροπή Ψηφοδέλτια Υποψήφιοι •Μυστική ψήφος Ψηφοφορία: Καταμέτρηση ψήφων •Πρόεδρος-
Αθλητικοί Φορείς Αθλητικό Σωματείο Αθλητική Ένωση Αθλητική Ομοσπονδία
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2007 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007.
Δεκέμβριος 2006 Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Μονάδα Οργάνωσης & Διαχείρισης ΚΠΣ Α.Ε. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.
ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΚΡΗΤΗ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΣ – ΕΣΠΑ
«Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης και Τελευταίες Εξελίξεις»
Ετήσια Συνάντηση Ανασκόπησης της Υλοποίησης έτους 2013 Αθήνα, 28 Μαρτίου 2014 ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση »
Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Α΄ εξάμηνο Διδάσκουσα : Βιργινία Τζώρτζη
Πάνελ συζήτησης : «Ο Δικηγόρος από τη σκοπιά της Διοίκησης. Τι περιμένει – προσδοκά η Διοίκηση από το Δικηγόρο της » Συντονισμός: Στάθης Μίχος, Διευθυντής.
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.
Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ Αγγελική Βογιατζή
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΩΡΟΣ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ
Αθήνα, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» Κριτήρια Επιλογής Πράξεων του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση»
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
1 Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων Ημερίδα: Έλεγχος ποιότητας κατασκευών 26 Μαίου 2011 Επιθεώρηση μονάδας έτοιμου σκυροδέματος Πλέσσα Ιωάννα Μηχ/κός Μεταλλείων-Μετ/ργός.
Πού βρισκόμαστε;.
Γιάννης Χρυσοσπάθης Νομικός Σύμβουλος ΣΦΕΕ.  Υπεβλήθησαν ενώπιον του ΣτΕ αιτήσεις ακύρωσης κατά:  της Υπ. Απ. Αρ. Φ80000/ΟΙΚ.8755/892 σχετικά με τον.
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Αρχές διοίκησης και οργάνωσης της εκπαίδευσης: Θεσμικό πλαίσιο, εκπαιδευτική δομή και ιεραρχία Κουμπούρη Ειρήνη Εκπαιδευτικός ΠΕ70 M.Ed, Υπ.Δρ. Παν/μίου.
Μονομερής δράση της Δημόσιας Διοίκησης. Ελαττωματική διοικητική πράξη Τριπλή διάκριση ελαττωματικών πράξεων Ανυπόστατες (από ιδιώτη, δεν φέρουν εξωτερικά.
« Όργανα διοίκησης του σχολείου –Όργανα λαϊκής συμμετοχής »
«Ξαναδιαβάζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση με την έκθεση των πέντε προέδρων και την νέα δια-θεσμική συμφωνία: Νέα στρατηγική σε παλιό σκηνικό;» Λουτράκι
1 Ανώνυμη Εταιρεία Ι ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Τίτλος Μαθήματος: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ - ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΙΜΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Ενότητα 5: Επιτροπή διαγωνισμών Γρηγόριος Βάρρας Αν.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ Σημειώσεις βασισμένες στο N. Nugent (2010) The Government and Politics of the European Union, 7 th edition.
Γιάννης Α. Μυλόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ. Τομέας Υδραυλικής & Τεχνικής Περιβάλλοντος Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών-Πολυτεχνική Σχολή H ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ.
Πολιτική Παιδεία Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09 Οικονομολόγος 1.
 Το 1978 τονίζεται ότι ο θεσμός του Επιθεωρητή είναι ξεπερασμένος, καθώς οι δάσκαλοι εκφράζουν την απαγοήτευσή τους απέναντι στο πρόσωπο του Επιθεωρητή,
 1. Διαμόρφωση Εκπαιδευτικής Πολιτικής  2. Θέση Εκπαιδευτικής Μονάδας στον τομέα διαμόρφωσης Ε. Π.
ΣΥΣΤΑΣΗ 6 ου ΣΔΕΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΦΕΚ 2197/13/10/2015 ΕΤΟΣ
Επιχειρησιακά Προγράμματα Δήμων
Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ Ε.Ε.
«Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του.
Διαγωνισμός EUROSCOLA 2015
Ειδικό Διοικητικό Δίκαιο Δημόσιες επιχειρήσεις
Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 472/2013 για την ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας των κρατών μελών στη ζώνη του ευρώ τα οποία αντιμετωπίζουν ή απειλούνται.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
«Ημέρα Σταδιοδρομίας» ΤΕΙ Λάρισας Τετάρτη 25 Απριλίου 2012
Ειδικές κατηγορίες διοικητικών πράξεων
Εταιρική Διακυβέρνηση
Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων
Ενδικοφανής προσφυγή
3.4. Τοπική αυτοδιοίκηση Οι σύγχρονες τάσεις διοικητικής οργάνωσης ευνοούν την αποκέντρωση της πολιτικής εξουσίας σε κατώτερες βαθμίδες της Διοίκησης,
Μαθητικές εκλογές Μικρός οδηγός
Πρόταση υιοθέτησης προγραμματικής συμφωνίας για την υλοποίηση έργων
4.1. Νομοθετική λειτουργία
Ν.2861/2010.
Διάλογος με τα δικαστήρια
Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν.4440/2016 Γιάννης Σπηλιωτόπουλος ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ 
Προϊστάμενος. μον. Α2 ΕΥΔ ΕΠ ΠΔΜ
Κινητικότητα  Με βάση τον Υπαλληλικό Κώδικα, η κινητικότητα είναι η δυνατότητα μετακίνησης ενός δημοσίου υπαλλήλου από μία υπηρεσία σε μία άλλη, με σκοπό.
Best practices - Benchmarking
Τερψιχόρη Ν. Μαγδαληνού, Εταίρος
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Υπηρεσιακα συμβουλια - συνελευσεισ Υπηρεσιακα συμβουλια - συνελευσεισ Άρθρα 25, 26, 27 Κώδικα Δικαστικών υπαλλήλων

Με ποιο τρόπο επικοινωνείτε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε στο περιβάλλον εργασίας σας;

Σε ποιους επικοινωνείτε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε στο περιβάλλον εργασίας σας;

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Σε κάθε Δικαστήριο ή Εισαγγελία λειτουργεί Υπηρεσιακή Συνέλευση που αποτελείται από όλους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους Προεδρεύει ο Δικαστικός Υπάλληλος που διευθύνει τις υπηρεσίες της γραμματείας Συγκαλείται από τον Πρόεδρό της τουλάχιστον μία φορά κατ’ έτος Συγκαλείται υποχρεωτικά: α) τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου ή της Εισαγγελίας β) αν το ζητήσουν περισσότεροι από το 1/3 των μελών της με αίτησή τους προς τον Πρόεδρό της

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ - Υποχρεωτικα συζητοΥμενα Θεματα ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ - Υποχρεωτικα συζητοΥμενα Θεματα Προγραμματισμός των εργασιών της γραμματείας Κατάρτιση, συμπλήρωση, τροποποίηση, αντικατάσταση ή κατάργηση διατάξεων του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Κριτήρια επιλογής των δικαστικών υπαλλήλων για τη συμμετοχή σε επιτροπές, συμβούλια και κάθε είδους συλλογικά διοικητικά όργανα που προβλέπονται από το νόμο ή τον κανονισμό Αξιολόγηση των εργασιών της γραμματείας Συζήτηση επί των εκθέσεων των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων, όπου περιέχονται διατυπώσεις και προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της μονάδας

ΣΥΓΚΛΗΣΗ Της ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Η πρόσκληση τοιχοκολλάται τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την ημερομηνία της συνεδρίασης Τα θέματα εισηγείται ο Πρόεδρος της Υπηρεσιακής Συνέλευσης Στην Υπηρεσιακή Συνέλευση καλούνται τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την ημερομηνία της συνεδρίασης και μπορούν να παρίστανται: Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης ή ο Δικαστικός Λειτουργός που διευθύνει το δικαστήριο ή την εισαγγελία Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος κι ο Γενικός Γραμματέας της οικείας συνδικαλιστικής οργάνωσης των δικαστικών υπαλλήλων Εκπρόσωπος του οικείου δικηγορικού συλλόγου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Τα πρακτικά της υπηρεσιακής συνέλευσης αποστέλλονται σε: Τον Υπουργό Δικαιοσύνης Τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης ή Τον Δικαστικό Λειτουργό που διευθύνει το δικαστήριο ή την εισαγγελία Τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο Την οικεία Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Δικαστικών Υπαλλήλων Την οικεία Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Την Ο.Δ.Υ.Ε.

προκλησεισ απο τη συγκληση μιασ υπηρεσιακησ συνελευσησ προκλησεισ απο τη συγκληση μιασ υπηρεσιακησ συνελευσησ Ο χρόνος (εντός εργασιακού ωραρίου;), η διάρκεια κι ο τόπος της διεξαγωγής της Η ομαλή λειτουργία των τμημάτων του εκάστοτε φορέα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της Συνέλευσης, δεδομένου μικρού αριθμού υπαλλήλων που τα στελεχώνουν Η με καχυποψία αντιμετώπιση του θεσμού από τους Δικαστικούς Λειτουργούς Η με καχυποψία αντιμετώπιση του θεσμού από συναδέλφους

Οφελη απο τη συγκληση μιασ υπηρεσιακησ συνελευσησ Οφελη απο τη συγκληση μιασ υπηρεσιακησ συνελευσησ Ενεργοποίηση των υπαλλήλων Τόνωση της συμμετοχικότητας Ενίσχυση του αισθήματος του ανήκειν, της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης Επίλυση θεμάτων της εκάστοτε υπηρεσίας Υποβολή προτάσεων για βελτίωση

Άρθρο 74 παρ. 1 Ν. 2812/2000 (Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων Τοποθέτηση - Μετακίνηση Η κατανομή των δικαστικών υπαλλήλων στις οργανικές μονάδες της γραμματείας ή υπηρεσίας του δικαστηρίου ή της εισαγγελίας ενεργείται, κατά περίπτωση με Απόφαση του προϊσταμένου ή του τριμελούς συμβουλίου διοίκησης του δικαστηρίου της εισαγγελίας, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου της γραμματείας. Άρθρο 20 παρ.1 και 2 Ν 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας), 2. Το όργανο που έχει την αποφασιστική αρμοδιότητα δεν μπορεί να εκδώσει πράξη με περιεχόμενο διαφορετικό από αυτό της σύμφωνης γνώμης ή της πρότασης. Η μη αποδοχή της θετικής σύμφωνης γνώμης ή της πρότασης, καθώς και η απόκλιση από την απλή γνώμη, πρέπει να αιτιολογούνται ειδικώς.»

Σας ευχαριστώ!