Θετικά και Αρνητικά του καφέ στην υγεία

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Η ανάγκη Η ιδέα Η πρόταση Η ευκαιρία
ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ
«ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΒΑΡΟΥΣ»
Εργασία για > Παπαδοπούλου Νικολέτα ΒΛ2 Σχολικό Έτος:
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Τροφή για σκέψη…» ΘΕΜΑ: Διατροφή στην εφηβεία
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Οικιακή Οικονομία)
KINHTΟ THΛΕΦΩΝΟ & ΥΓΕΙΑ
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ Η χοληστερόλη είναι κηρώδης στερόλη που βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος, και στο πλάσμα του αίματος.
ΤΟ ΚΡΑΣΙ : ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;
… ολέ !!! … ολέ !!! … ολέ !!! … Τι μας προσφέρει αυτό το ποτό μέσα σε 80 λεπτά ! … Τι μας προσφέρει αυτό το ποτό μέσα σε 80 λεπτά !
Το Μακιγιάζ και οι κίνδυνοι που κρύβει
ΥΓΙΗΣ ΚΑΡΔΙΑ.
Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους
Χαιρετισμός στον ήλιο.
ση της αερόβιας ικανότητας Ομάδα:Killers Σχολ Ετος
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
Κυκλοφορικό και υγεία Το κυκλοφορικό σύστημα, που αποτελείται από την καρδιά, τις αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και τις φλέβες, είναι ο μηχανισμός που.
Συμμετέχουν Μπίκης Γιώργος Μπίκης Γιώργος Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπεκίρη Ερσίντα Μπεκίρη Ερσίντα Μπούσμπος Πέτρος Μπούσμπος Πέτρος.
ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΣΤΟΧΟΙ.Ο Μαθητής να μπορεί 1.Να αναφέρει χώρες που παράγουν καφέ 2.Κατονομάζει διάφορα είδη καφέ,όπως προσφέρονται στη Κυπριακή αγορά 3.Κατονομάζει.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Εργασία Οικιακής Οικονομίας “ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ”
Ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σπίτι και στην εργασία.
Η ανάπτυξη και η καλή διατήρηση του ανθρώπινου οργανισμού εξαρτάται από την ποιότητα, την ποικιλία και την ποσότητα των θρεπτικών ουσιών που παίρνει.
1ο ΓΕΛ Ευκαρπίας Ερευνητική εργασία
Συμπεριφορά και όρεξη. Stress Κατά τη διάρκεια του stress: Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα.
Βιταμίνες & Οφέλη.
Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα
ΑΙΜΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ.
Αφροδισιακές τροφές.
Καθηγήτρια: Μαρία- Βενετία Αποστολοπούλου. Μεγάλωσα και από φέτος θα φοιτώ στο Γυμνάσιο!!!
ΝΑΤΡΙΟ (Να). ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ Η κυριότερη πηγή Να είναι το επιτραπέζιο αλάτι Προσοχή χρειάζεται η χρησιμοποίηση των επεξεργασμένων τροφίμων και κονσερβών.
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Επιμέλεια: Φωτεινή Σωτηροπούλου, Βιολόγος, 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας.
4.4 Τρόπος ζωής και ασθένειες
ΕΛΑΙΟ ΗΡΑΝΘΕΜΟΥ Ή ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ (EVENING PRIMROSE OIL)
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Ερευνητική Εργασία «ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ»
« Κάπνισμα συνήθεια που δεν προάγει την υγεία μας» Εργασία των: Εργασία των: Κουτρουμάνη Ελευθερίας & Νικητάκη Αγγελικής.
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
H συμπεριφορά του σύγχρονου άνθρώπου μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία του Έλλειψη άσκησης Κακή διατροφή Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.
ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
 Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών λιπιδίων.  Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων του.
οι περισσότεροι μαθητές, κατά τη διάρκεια της μελέτης τους, αναζητούν οτιδήποτε που θα είναι εύγεστο και λαχταριστό, έχοντας σαν αποτέλεσμα, στο τέλος.
ΜΑΘΗΜΑ PROJECT - Α ΤΡΙΜΗΝΟ Νικόλαος Καλιβόπουλος - ΤΑΞΗ Α1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια-Ρίγγα Ειρήνη ΠΕ15 Αποφεύγω το Αλκοόλ.
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
Τμήμα Νοσηλευτικής Καινοτομία και Εφαρμοσμένη Έρευνα στο Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια της Πράξης «Αρχιμήδης ΙΙΙ»
ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ 2 ΓΙΟΣΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΟΣΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΚΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΚΗΣ.
Aλληλεπιδράσεις φαρμάκων-τροφών
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
Το κινητό τηλέφωνο και οι επιπτώσεις του.
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Καρδιαγγειακό και αναισθησία!
1ο Λύκειο Πετρούπολης (Μάιος 2016)
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ
Διατροφή και Ασθένειες
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Συνέντευξη από τους γυμναστές: Δ.Τάκο και Δ.Μαρκάκη
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Δρ. Αντωνία Καλλή BSc, MSc, PhD
Αμνησίες.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Θετικά και Αρνητικά του καφέ στην υγεία Θετικά και Αρνητικά του καφέ στην υγεία. Καφεΐνη το κύριο συστατικό του καφέ. Εισαγωγή στον καφέ Θετικά του καφέ Αρνητικά του καφέ Καφεΐνη Οικονόμου Ελένη Οικονόμου Μαρία Σταύρου Μιρέλα Τσιάμη Ηλιάνα Ψεύτη Βασιλική

Εισαγωγή στον καφέ Ο καφές είναι ένα από τα ροφήματα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση.Το ρόφημα αυτό που πίνουμε κάθε πρωί μας ξυπνάει και κάνει τις αισθήσεις μας να δουλεύουν καλύτερα.Συχνά, όμως, χρησιμοποιείται σε υπερβολικές ποσότητες.

Θετικά του καφέ Ο καφές ανακουφίζει από αλλεργίες. Οι μικρές ποσότητες καφεΐνης βοηθούν στη κεφαλαλγία και τις ημικρανίες. Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης προβλήματος στον οργανισμό.

Αρνητικά του καφέ Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει εθισμό. Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει εθισμό. Αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή διότι ο καφές περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Κ, που επιφέρει πήξη του αίματος. Προκαλεί στρες και νεύρα. Η κατανάλωση του καφέ μπορεί να αυξήσει τους παλμούς της καρδιάς και προκαλεί αρρυθμίες.

Καφεΐνη Η καφεΐνη είναι ένα αλκαλοειδές συστατικό, που δρα ως διεγερτικό στον οργανισμό. Έχει ισχυρές αιμοδυναμικές επιδράσεις που επηρεάζει την αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Δραστηριοποιεί τις λειτουργικές μονάδες του εγκεφάλου που ελέγχουν την προσοχή και τη μνήμη εργασίας.Ανακουφίζει για σύντομο χρονικό διάστημα από την κούραση και τη νύστα.Οι υπερβολικές δόσεις καφεΐνης είναι πιθανόν να προκαλέσουν πονοκέφαλο και αυξάνει την εγρήγορση.