Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: 2014-2015 Υπεύθυνος καθηγητής:
Γερακανάκη Μαρία Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Μια εργασία των μαθητριών: Καλογήρου Ελένη Μαρίνα Καρανάσου Βασιλική Κοκορέλη Σταυρούλα Κορέ Βικτωρία

2 Το τσιγάρο για πολλούς ανθρώπους αποτελεί στοιχείο απόλαυσης ωστόσο μπορεί να προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

3 Επιπτώσεις ως προς τον ανθρώπινο οργανισμό
Περιορίζει τις ποσότητες οξυγόνου που φτάνουν στους ιστούς. Η ελάττωση του οξυγόνου μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια. Αυξάνει τα επίπεδα της χοληστερόλης με αποτέλεσμα την πιθανότητα εμφράγματος. Προκαλεί σύσπαση και καταστροφή των αγγείων.

4 Επιπτώσεις ως προς τον ανθρώπινο οργανισμό
Αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Αυξάνει τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος. Προκαλεί καρκίνο του στόματος, της γλώσσας, του λάρυγγα, των πνευμόνων και της ουροδόχου κύστεως.

5 Επιπτώσεις ως προς τον ανθρώπινο οργανισμό
Ελαττώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων Αυξάνει την πιθανότητα για λοιμώξεις του αναπνευστικού. Ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη έχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν βλάβη των νεύρων, διαβητική νευροπάθεια και νεφρική ανεπάρκεια.

6 Εγκυμοσύνη Αυξάνει τις αυτόματες αποβολές
Αυξάνει τους πρόωρους τοκετούς. Επιδρά αρνητικά στην υγεία της εγκύου. Αυξάνει τις πιθανότητες γέννησης νεογνών με μικρό βάρος, μήκος σώματος και περίμετρο κεφαλής.

7 Γονιμότητα Σχετίζεται με τη σεξουαλική ανικανότητα.
Το σπέρμα είναι αδύναμο. Η σύλληψη είναι δυσκολότερη. Δυσκολίες στην τεκνοποίηση για τα ζευγάρια που καπνίζουν.

8 Επιπτώσεις ως προς την εμφάνιση
Το δέρμα γερνάει πιο γρήγορα. Εμφανίζει νωρίτερα περισσότερες ρυτίδες. Τα δόντια μαυρίζουν γρηγορότερα και χάνουν την στιλπνότητα τους. Τα νύχια είναι πιο ευαίσθητα και συχνά χρωματίζονται με την «κιτρινίλα» του τσιγάρου. Ο καπνιστής αναδύει έντονη τη μυρωδιά του καπνού και αυτό γίνετε έντονα αισθητό όταν βρίσκετε κοντά σε άλλους ανθρώπους.

9 Τι μπορεί να προκαλέσει η νικοτίνη σε νέους καπνιστές
Η νικοτίνη επιφέρει ζαλάδα, ναυτία και ελαφρύ τρέμουλο. Ο οργανισμός επιζητά ολοένα και περισσότερες ποσότητες νικοτίνης.

10 Τι μπορεί να προκαλέσει η νικοτίνη σε νέους καπνιστές
Η έλλειψη συγκεκριμένης ποσότητας νικοτίνης οδηγεί σε συμπτώματα στέρησης. Η εθιστική δράση της νικοτίνης είναι ανάλογη με αυτή των ναρκωτικών ουσιών και του οινοπνεύματος.

11 Η εξαρτησιογόνος δράση της νικοτίνης
Η εξάρτηση δημιουργείται από την εισδοχή του καπνού στο νευρικό σύστημα. Η νικοτίνη μεταφέρεται στον εγκέφαλο. Απελευθερώνεται η ντοπαμίνη, μία χημική ουσία που βελτιώνει την διάθεση.

12 Η εξαρτησιογόνος δράση της νικοτίνης
Προκαλείται ευφορία. Η νικοτίνη διεγείρει τη μνήμη. Αυξάνει την επαγρύπνηση. Ενισχύει τις δυνατότητες γρήγορης αντίδρασης σε εξωτερικά ερεθίσματα. Ελαττώνει το στρες Ανακουφίζει την πλήξη. Μειώνει την επιθετικότητα.

13 Αλήθειες και ψέματα για το κάπνισμα…
Το κάπνισμα : Είναι η σημαντικότερη αιτία καρκίνου. Είναι η σημαντικότερη αιτία θνησιμότητας. Πιθανολογείται ότι μειώνει τον κίνδυνο της νόσου του Parkinson.

14 ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΡΤΙΟΣΙΟΓΟΝΟΣ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ


Κατέβασμα ppt "Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google