Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
Κάπνισμα Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.

2 Σημαντικές πληροφορίες για το κάπνισμα
Σημαντικές πληροφορίες για το κάπνισμα Παράλληλα, η πράξη του καπνίσματος αρχίζει να δημιουργεί εθισμό και κατά συνέπεια ο ίδιος ο καπνιστής πιστεύει πως ο οργανισμός του χρειάζεται το κάπνισμα! Το κάπνισμα αποτελεί κύριο παράγοντα στην εμφάνιση σοβαρών ασθενειών που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και τον θάνατο! Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που διαβάσατε την φράση «Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία» ή «Το κάπνισμα σκοτώνει»;

3 Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού
Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού Τη δεκαετία του 1920, Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το κάπνισμα είναι βλαβερό για την υγεία, αλλά η παγκόσμια κοινότητα αναγνώρισε το πρόβλημα σταδιακά μόνο μετά το Στα επόμενα χρόνια, έγινε κατανοητό ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο καθώς και άλλα προβλήματα υγείας.

4 ΚΑΠΝΙΣΜΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΚΑΠΝΙΣΜΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ    Ο καπνός προέρχεται από τα φύλλα που μπορεί να καλλιεργηθεί στα περισσότερα μέρη του κόσμου. Ο καπνός περιέχει περισσότερες από διαφορετικές χημικές ουσίες(!) υπό μορφή μορίων και αερίων. Μεταξύ αυτών η πιο δηλητηριώδης θεωρείται η νικοτίνη, που  προσβάλλει την καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία, τους πνεύμονες, το στομάχι, τα νεφρά και το κεντρικό νευρικό σύστημα του φυτού .

5 Οι συνέπειες του καπνίσματος
Καρκίνος του πνεύμονα Ευθύνεται για το 90% των θανάτων λόγω καρκίνου του πνεύμονα! Καρδιακές παθήσεις (άλλη μια από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες του καπνίσματος) Μείωση της καλής χοληστερίνης με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος αρτηριοσκλήρυνσης

6 Πώς να κόψετε το κάπνισμα ;
Εάν δεν μπορείτε να κάνετε το παραπάνω, κάθε φορά που καπνίζετε - πριν ανάψετε το επόμενο τσιγάρο – κόψτε το στην μέση και καπνίστε μόνο το μισό! Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αρχίσετε μια μάρκα τσιγάρων που δεν σας αρέσει ιδιαιτέρα. Έτσι, η επιθυμία σας για να καπνίσετε δεν θα είναι τόσο δυνατή! Βρείτε κάποιο υποκατάστατο, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

7 Η απώλεια της μνήμης και το κάπνισμα
Η απώλεια της μνήμης και το κάπνισμα Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το κάπνισμα προκαλεί Σοβαρότατη απώλεια μνήμης. Στις έρευνες αποδείχθηκε πως οι καπνιστές παρουσιάζουν έως και 20% μικρότερη λειτουργία του εγκεφάλου και απώλεια Ευφυΐας κατά το ίδιο ποσοστό!

8 ΠΗΓΕΣ g/wiki/%CE%9A%CE %AC%CF%80%CE%B D%CE%B9%CF%83% CE%BC%CE%B1 kapnisma/ irakl.ira.sch.gr/Activit ies/act5.htm


Κατέβασμα ppt "Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google