Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1ο Λύκειο Πετρούπολης (Μάιος 2016)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1ο Λύκειο Πετρούπολης (Μάιος 2016)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1ο Λύκειο Πετρούπολης (Μάιος 2016)
1ο Λύκειο Πετρούπολης (Μάιος 2016) ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

2 Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΑΙ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΕΦΕΥΓΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΑΝΑΜΟΝΗ ΘΕΜΑΤΩΝ

3 1.ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ Αυτόν τον ύπουλο και καταστροφικό εχθρό που εισβάλλει σε όλους σας κυρίως από τις φήμες ότι τα θέματα θα είναι δύσκολα. Να είσαι βέβαιος ότι αν πέσει ένα δύσκολο θέμα ελάχιστοι θα το γράψουν , οπότε θα είναι σαν να μην μπήκε. Ο πανικός δημιουργεί στο άτομα παθητικό ψυχισμό που δρα ως καταλύτης της μνήμης αλλοιώνοντας γνώσεις που υπάρχουν σ ’ αυτή.

4 2.ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ Που έγινε η κατάρα του αιώνα μας για το άτομο με το να είναι η αιτία τόσων ασθενειών και το «λίπασμα» με το οποίο τρέφεται η ΑΠΟΤΥΧΙΑ η οποία ούτως ή άλλως είναι ένα ενδεχόμενο σε κάθε δοκιμασία και προσπάθεια του ατόμου ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ από ένα σωρό γνώμες που ακούς από άτομα του περιβάλλοντος σου . Ο καθένας αυτές τις μέρες εκφέρει τη γνώμη του όσο άσχετος και να είναι με το θέμα ανεύθυνα μεν αλλά με

5 δυσάρεστες συνέπειες για σένα που τα δέχεσαι όλα πάνω στην αγωνία σου
δυσάρεστες συνέπειες για σένα που τα δέχεσαι όλα πάνω στην αγωνία σου. Όλων αυτών δεν θα αλλάξει ο τρόπος ζωής .Για σένα όμως θα γίνει ότι θα γίνει και ο τρόπος ζωής σου δεν θα είναι αυτός που ονειρεύτηκες , γι’ αυτό γίνε αναίσθητος και μείνε ανεπηρέαστος από όλες αυτές τις καταστάσεις που σε φορτώνουν με άγχος καταστροφικό.

6 3.ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ο οργανισμός έχει ανάγκη από επιλεγμένη ποιότητα τροφών γιατί η ομαλή λειτουργία του οργανισμού συνεπάγεται και την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου. Η κακή διατροφή και οι απανωτοί καφέδες επιφέρουν έλλειψη βιταμινών και έτσι παράγει κακή ποιότητα αίματος με αποτέλεσμα κακή απόδοση του εγκεφάλου. Επίσης πρέπει να αποφεύγεις και την πολυφαγία καθώς και τις δίαιτες γιατί προκαλούν υπνηλία και κακή λειτουργία της μνήμης.

7 4.ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ Προγραμματισμό των ωρών και των ημερών που θα διαβάσεις κάθε μάθημα ώστε να προχωράς ταυτόχρονα την ύλη όλων των μαθημάτων και να είσαι ξεκούραστος ώστε η μνήμη σου να συγκρατήσει αυτά που διαβάζεις για την ημέρα των εξετάσεων.

8 5.ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ Απέφυγε την υπερκόπωση γιατί θα ελαττώσει ή θα εκμηδενίσει την απόδοσή σου.

9 6.ΥΠΝΟΣ Μην ξενυχτάς διαβάζοντας γιατί όχι μόνο δεν σε ωφελεί αλλά αντιθέτως διαβρώνει την μνήμη σου και επιφέρει οργανικές ανωμαλίες .Όταν κοιμάσαι ξεκουράζεις τον εγκέφαλο σου ,ηρεμούν τα κέντρα των αισθήσεων που ήταν σε διέγερση. Γι’ αυτό φρόντιζε να κοιμάσαι 7-8 ώρες για να ενισχύσεις την απόδοσή σου.

10 7.ΟΧΙ ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ Έχεις ανάγκη την ηρεμία γι’ αυτό μην επηρεάζεσαι από τις κριτικές των άλλων, κάνε πως δεν ακούς τίποτα διότι οι καβγάδες επιφέρουν στο νευρικό σου σύστημα αναταραχή επιζήμια. Μην αντιδράς σε εξωτερικά ερεθίσματα αν και δύσκολο λόγω της ηλικίας και της πίεσης που βιώνεις, για να επιτύχεις .

11 8. ΟΧΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μην διαβάζεις μέχρι το πρωί των εξετάσεων!!!! Είναι σαν να ανακατεύεις όλες τις γνώσεις σου με αποτέλεσμα να μπλοκάρεις στις ερωτήσεις που σου ζητούνται οι οποίες με προσοχή και ηρεμία απαντιούνται. Αν είσαι κουρασμένος η αντίληψη σου είναι αμυδρή και η μνήμη δεν λειτουργεί καλά .

12 9.ΠΡΟΧΟΧΗ ΟΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΕΙΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μη συζητάς με άλλους για το περιεχόμενο του υπό εξέταση θέματος. Αν δεχτείς μια ερώτηση που δεν ξέρεις να απαντήσεις δημιουργείται σοκ στη μνήμη σου και το αδιάκοπο νήμα της μνήμης σου γίνεται χίλια κομμάτια. Προτίμησε να ονειροπολείς ότι καλύτερο επιθυμείς μετά τις εξετάσεις για να μην συγχέονται οι γνώσεις που σπέρνονταν τόσο καιρό στη μνήμη σου.

13 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Αν ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές τότε και με τη στήριξη της οικογένειας και την βοήθεια του Θεού μην φοβάσαι τίποτα. Άλλωστε οι Πανελλήνιες δεν είναι η μόνη δυσκολία που θα αντιμετωπίσεις στη ζωή σου γι΄ αυτό πρέπει να είσαι δυνατός Εύχομαι θερμά επιτυχία σε όλους ο διευθυντής Ιωάννης Οικονόμου.

14 Βιβλιογραφία PAUL JACOT:Αυτοκυριαρχία αυτοπεποίθηση-Μνήμη Λογική-Δημιουργική προσπάθεια Ψυχική καλλιέργεια κ.α ΜΑΡΙΑ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙ:Ο δεικτικός νους D.N.CHOPAGAS:Η ένταση της γνώσης Γ . ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επιστημονική διατροφή Τ.ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ:Η στρατηγική των εισαγωγικών εξετάσεων A.C.DOUGLAS:THE PHYSICAL MECHANISM OF THE HUMAN MIND

15 ΟΜΑΔΑ ΑΓΓΛΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ: Ισχυρή θέληση-Αποδοτική μελέτη-Καλλιέργεια της μνήμης-Αυτοπεποίθηση
Δρ . ΣΤΑΘΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ : Μπροστά στις εξετάσεις


Κατέβασμα ppt "1ο Λύκειο Πετρούπολης (Μάιος 2016)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google