Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Συνέντευξη από τους γυμναστές: Δ.Τάκο και Δ.Μαρκάκη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Συνέντευξη από τους γυμναστές: Δ.Τάκο και Δ.Μαρκάκη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Συνέντευξη από τους γυμναστές: Δ.Τάκο και Δ.Μαρκάκη
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Συνέντευξη από τους γυμναστές: Δ.Τάκο και Δ.Μαρκάκη

2 1)Πόση ώρα πρέπει να αθλούμαστε καθημερινά:
Ο χρόνος άσκησης για τα παιδιά και νέους πρέπει να είναι τουλάχιστον 60’ λεπτά. Για τους ανθρώπους της μέσης ηλικίας 30 λεπτά.

3

4 2)Γιατί η άσκηση ειναί καλή για το σώμα:
Μειώνει το κίνδυνο θανάτου από ασθένειες καρδιάς. Βοηθάει στον έλεγχο της παχυσαρκίας. Βοηθάει στην πρόληψη και μείωση της οστεοπόρωσης. Βοηθά στην οικοδόμηση και διατήρηση υγιών οστών και συνδέσμων.

5

6 3)Ποιες διαφορές έχει η διατροφή ανά ηλικία;
Κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, οι αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό μας γίνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό, γι’αυτό έχουμε αυξημένες διατροφικές ανάγκες οι οποίες με την άσκηση γίνονται ακόμα μεγαλύτερες, για φυσιολογική ανάπτυξη, και για καθημερινές δραστηριότητες.

7

8 4)Ποιές τροφές πρέπει να περιέχει οπωσδήποτε η διατροφή ενός αθλητή;
Οι σωστές διατροφικές συνήθειες είναι ίδιες τόσο για έναν επαγγελματία αθλητή, όσο και για κάποιον που θέλει να αισθάνεται ακμαίος και υγιής, στην καθημερινή του ζωή. Βάση της διατροφής σε όλες τις ηλικιακές ομάδες πρέπει να αποτελούν οι υδατάνθρακες και κυρίως οι σύνθετοι υδατάνθρακες.Επιπλέον οι πρωτεΐνες έχουν ζωτική σημασία για τον οργανισμό μας.(δέρμα,οστά,μύες,ιστοί κ.τ.λ)

9

10 5)Πρέπει να τρώμε ή όχι πριν γυμναστούμε και γιατί;
Η κατανάλωση ενός γεύματος πριν απο τη γυμναστική μας κάνει να αισθανόμαστε μεγαλύτερη νωχελικότητα, και αυξάνει τις γαστρεντερικές διαταραχές, και πιθανόν να προκαλέσει και διάρροια, και αυτό συμβαίνει διότι αυξάνεται η ροή του αίματος προς το γαστρεντερικό σύστημα προκειμένου να απορροφηθούν τα θρεπτικά συστατικά των τροφών.

11 Αν λοιπόν επιλέξουμε να γυμναστούμε όσο διαρκεί η διαδικασία της πέψης στην ουσία επιβαρύνουμε το καρδιαγγειακό μας σύστημα το οποίο αναλαμβάνει να κάνει δύο εργασίες αντί μίας.

12 6)Πόσες ώρες μετά τη γυμναστική είναι καλύτερο να τρώμε;
Καλό είναι να τρώμε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες 1,5-2 ώρες μετά την γυμναστική. Βοηθoύν τον οργανισμό να αναπληρώσει την ενέργεια που κατανάλωσε, να μειώσει την κόπωση και να πετύχουμε τη χαλάρωση.


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Συνέντευξη από τους γυμναστές: Δ.Τάκο και Δ.Μαρκάκη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google