Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του σώματος μας γιατί συνήθως ο καρκίνος δεν επηρεάζει μόνο ένα όργανο και δεν έχει μία μορφή.Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη καρκίνου όπου τα οποία δεν αντιμετωπίζονται ίδια.Οι πιο συχνή μορφή καρκίνου είναι σαν όγκος(εκτός από ορισμένα π.χ η λευχαιμία).Οι όγκοι όμως δεν είναι πάντα επικίνδυνοι υπάρχουν οι καλοήθεις και οι κακοήθεις όγκοι.Εαν δεν θεραπευτεί ο καρκίνος μπορεί να προκαλέσει το θάνατο.Τα τελευταία χρόνια πολλοί θεραπεύονται ιδικά αν η θεραπεία αρχίσει από νωρίς.

2 Από τι προκαλείτε ο καρκίνος.
Ο καρκίνος προκαλείται από διαταραχές των γονιδίων, που φυσιολογικά ελέγχουν την διαίρεση και τον θάνατο των κυττάρων. Πολλές φορές το κύτταρο έχει τη γενετική προδιάθεση και αρκεί η έκθεση σε επιβαρυντικούς παράγοντες, όπως είναι διάφορες χημικές ουσίες ή ακτινοβολίες, για τη μετατροπή τους σε καρκινικό.  Μια σπάνια περίπτωση καρκίνου είναι όταν τα κύτταρα πιεστούν ισχυρά από έναν άλλον παράγοντα να χάσουν τον έλεγχο της αύξηση τους και να σχηματιστούν όγκοι. Επίσης και ο τρόπος ζωής μπορεί να προκαλέσει καρκίνο π.χ κάπνισμα , η υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος, η κακή διατροφή κ.α. Ο καρκίνος μπορεί να προσβάλει τον καθένα .Σήμερα ,εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με τη νόσο ή έχουν θεραπευτεί οριστικά από αυτήν. Όσο νωρίτερα ανιχνεύεται ο καρκίνος και ξεκινάει η θεραπεία του, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν για την επιτυχή αντιμετώπιση του .Συμπέρασμα ,ο καρκίνος δεν είναι μια μεταδοτική νόσο,και δεν μεταδίδεται από οποιονδήποτε τραυματισμό .Ο καρκίνος υπάρχει μέσα σε όλους μας,σε κάποιους μπορεί να μην εμφανιστεί και σε άλλους μπορεί να εμφανιστεί και να θεραπευτεί ,αλλά σε κάποιους μπορεί να μην θεραπεύεται και να προκαλέσει θάνατο.

3 Σημάδια και συμπτώσεις καρκίνου.
Όταν ένας κακοήθεις όγκος υπάρχει στον οργανισμό μας μπορεί να προκαλέσει:πίεση σε ιστούς,σύμπτωμα πόνος. Να διηθεί σε αιμοφόρα αγγεία ,σύμπτωμα αιμορραγία .Ογκίδιο ή σκληρότητα οπουδήποτε στο δέρμα, όπως η σκλήρυνση ή διόγκωση στον μαστό ή σε άλλο σημείο του σώματος κ.ά.

4 Είδη καρκίνου Υπάρχουν πολλά είδη καρκίνου ,όπου μπορούν να υπάρξουν μέσα σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος μας. Οι πιο γνωστόι καρκίνοι είναι:του μαστού ,η λευχαιμία ,του ήπατος ,του τραχήλου της μήτρας ,του πνεύμονα ,των νευρών ,αλλά ένα είδος καρκίνου είναι και το μελάνωμα ,όπου είναι ένας καρκίνος του δέρματος αλλά γενικά δεν θεωρούνται πολλοί επικίνδυνα γιατί θεραπεύονται εύκολα χειρουργικά ή ακόμα με φάρμακα.

5 Η θεραπεία του καρκίνου.
Η θεραπεία του καρκίνου μπορεί να γίνει μέσο χημειοθεραπείας ,ακτινοθεραπείας ,με ορμονοθεραπεία ,με ανοσοθεραπεία ,ή ακόμα και με μεταμοσχεύσεις μυελού και με χειρουργική θεραπεία .Γενικά οι τρεις βασικές θεραπείες είναι οι χημειοθεραπείες ,οι ακτινοθεραπείες και η χειρουργική.

6 Πρόληψη Οι παράγοντες που συμμετέχουν στην εμφάνιση του καρκίνου είναι το κάπνισμα, η υποκινητικότητα , η παχυσαρκία, η υπερβολική κατανάλωση θερμίδων και η λήψη υψηλών ποσοτήτων λιπαρών τροφών, καθώς και επεξεργασμένων σακχάρων .Για αυτό θα πρέπει να : Έχουμε υγιεινές διατροφικές επιλογές , όπου αποτελούν προστατευτική ασπίδα κατά του καρκίνου .Να περιορίσουμε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και στην περίπτωση που είμαστε καπνιστές να το ελαττώσουμε κατά πολύ!

7 Βιβλιογραφία - -


Κατέβασμα ppt "Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google