Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα
Αβραμίδου Μαρία Τσούρα Μαρίνα Στάθη Αντωνάκη Μακαρίδου Τατιάνα Ξενιτίδου Δέσποινα

2 Ο παράδεισος είναι φτιαγμένος από σοκολάτα.
Τέσσερα είναι τα επίθετα που χαρακτηρίζουν τη σοκολάτα : Πολύτιμη. Η σοκολάτα περιέχει τόσες πρωτεΐνες ,όσες και το κρέας αλλά με λιγότερα λιπαρά και υδατάνθρακες που αφομοιώνονται πολύ εύκολα από τον οργανισμό. Γι αυτό είναι πηγή άμεσης ενέργειας . Τονωτική . Η σοκολάτα περιέχει σκεβρωμένη ,μαγνήσιο και φωσφόρο και διώχνει την υπνηλία και την κούραση τονώνει τις πνευματικές δυνάμεις και φτιάχνει τη διάθεση .

3 Αγχολυτική . Η σοκολάτα περιέχει φαινυλαιθυλαμινη , το συστατικό αυτό καταστέλλει το στρες και προκαλεί αίσθημα ευφορίας , αναζοωγωνει το μυαλό και διώχνει το άγχος. Απαραίτητη .Η σοκολάτα είναι βασικό συμπλήρωμα της διατροφής των αθλητών ,των στρατιωτών ,των αστροναυτών και όσων επιτελούν πνευματικό έργο. Είναι μια από τις χάρες της ζωής που μας χαρίζει ζωντάνια και απόλαυση.

4 Τα δραστικά συστατικά της σοκολάτας
Φλαβονοειδή : Αντιοξειδωτικές ουσίες με δράση κατά της γήρανσης. Βούτυρο κακάο. Έχει εξαιρετικές ιδιότητες για το δέρμα , ανακουφίζει και ενυδατώνει τις ξηρές επιδερμίδες. Μαγνήσιο .Διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων της επιδερμίδας. Καφεΐνη. Δρα ως διεγερτικό στον οργανισμό, ενώ τονώνει το δέρμα. Θεοβρωμίνη. Διεγείρει το καρδιακό και νευρικό σύστημα. Φαινυλαιθυλαμίνη. Προκαλεί καλή διάθεση.

5 Πρωτεΐνες .Είναι απαραίτητες για τον μεταβολισμό των κυττάρων .
Βιταμίνη Ε . Σημαντική για τη δομή των μεμβρανών των κυττάρων. Ασβέστιο, φώσφορο .Παίζουν καθοριστικό ρολό στο μεταβολισμό των οστών . Σίδηρος . Απαραίτητος για την σύνθεση της αιμοσφαιρίνης . Χαλκός .Κάνει καλό στα μαλλιά , στο δέρμα και στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Φυτικές ουσίες ,που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου.

6 Οι θετικές επιπτώσεις της σοκολάτας
Η σοκολάτα έχει θετική επίδραση στην μακροβιότητα εμποδίζει την γήρανση του οργανισμού και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκέφαλου . Το κακάο ή η μαύρη σοκολάτα, κάνει καλό στο κυκλοφοριακό σύστημα. Επίσης, κάνει καλό: ενάντια στον καρκίνο, στη διέγερση του εγκεφάλου, στη πρόληψη του βήχα και σε διαταραχές που επιφέρουν διάρροια. 

7 Η σοκολάτα μειώνει την υψηλή πίεση ,μειώνει την κακή χοληστερίνη .
Η σοκολάτα όσο περίεργο και αν φαίνεται ,βοηθά στο να χάσουμε κιλά . Έχει αντικαταθλιπτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες, ενισχύει τη μνήμη. Η σοκολατοθεραπεία βοηθά την επιδερμίδα να αποβάλει τις τοξίνες και εμπλουτίζει το δέρμα με βιταμίνες και αμινοξέα.

8 Κάνει καλό στους διαβητικούς
Μειώνει τις πιθανότητες εμφράγματος και εγκεφαλικού. Και το κυριότερο μας φτιάχνει τη διάθεση ,μας κάνει να νιώθουμε ωραία. Η σοκολάτα μπορεί να αποτελέσει ένα συμπλήρωμα στην φαρμακευτική αγωγή του γιατρού.

9 Μύθοι ή αλήθεια ; Η σοκολάτα ευθύνεται για την ακμή ;Έρευνες έδειξαν ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στην σοκολάτα και την ακμή. Η σοκολάτα βλάπτει τα δόντια ;Η σοκολάτα είναι πολύ πιο ακίνδυνη από πολλά άλλα γλυκά για τα δόντια. Η σοκολάτα παχαίνει ;Η σοκολάτα παχαίνει όπως όσο οποιοδήποτε τρόφιμο όσο υγιεινό και να είναι αν δεν προσέξουμε τη ποσότητα.

10 Παν μέτρον άριστον Η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην υγεία μας και δεν δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό μας , η σοκολάτα «βλάπτει» όταν περιέχει πρόσθετα συστατικά και καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες τότε μπορεί να οδηγήσει στην παχυσαρκία . Απολαύστε τη σοκολάτα ,αφήστε τη λιώσει στο στόμα και αφεθείτε στη μαγεία της , κάνει τη ζωή μας πιο γλυκιά και ωραία.

11 Ρητά για τη σοκολάτα Η αγάπη μας ταξιδεύει ,αλλά η σοκολάτα κάνει τη διαδρομή να αξίζει!!! Οι εννέα στους δέκα τρελαίνονται για σοκολάτα . Ο δέκατος λέει ψέματα!!! Γλυκό χωρίς σοκολάτα είναι σαν όμορφη γυναίκα με ένα μάτι!!! Δικαιολογία . Αν η σοκολάτα έκανε κακό , η εκκλησία θα την είχε απαγορέψει !!!

12 Και μερικά περίεργα που έχουν σχέση με τη σοκολάτα
Σοκολατένιο χωριό από 450 κιλά σοκολάτας!!

13 Σοκολατένιο Εξπρές!!!!

14 Σοκολατένιο μπαρ

15 Κουζίνα από σοκολάτα!!!


Κατέβασμα ppt "Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google