Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι ενεργητικό ή παθητικό, το κάπνισμα καταστρέφει δια παντός την ομορφιά. Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι ενεργητικό ή παθητικό, το κάπνισμα καταστρέφει δια παντός την ομορφιά.

3

4 Με 4.500 επιβλαβείς χημικές ουσίες σε κάθε τσιγάρο, κάθε φορά που εισπνέει και εκπνέει κανείς τον καπνό, γερνάει :  Το σώμα  Το πρόσωπο  Τα δόντια  Το δέρμα Αμέσως μετά δημιουργούνται πρόσθετες ρυτίδες, ιδίως γύρω από τα μάτια και τα χείλη, οι οποίες είναι μόνιμες.

5  Το δέρμα γερνάει πιο γρήγορα. Εμφανίζει νωρίτερα περισσότερες ρυτίδες.  Τα δόντια μαυρίζουν γρηγορότερα και χάνουν την στιλπνότητα τους.  Τα νύχια είναι πιο ευαίσθητα και συχνά χρωματίζονται με την « κιτρινίλα » του τσιγάρου.  Ο καπνιστής μυρίζει « καπνίλα » και αυτό γίνεται έντονα αισθητό όταν βρίσκεται κοντά σε άλλους ανθρώπους.

6  Το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος προς το δέρμα, περιορίζοντας το οξυγόνο με αποτέλεσμα να του στερεί τις ουσιαστικές θρεπτικές ουσίες.  Μείωση των επιπέδων βιταμίνης C.  Το δέρμα είναι θαμπό, μουντό και αφυδατωμένο.  Το χρώμα είναι κάτι ανάμεσα σε υποκίτρινο, κίτρινο και σταχτί.  Η ελαστικότητα του δέρματος μειώνεται περισσότερο.

7 Όταν κάποιος διακόψει το κάπνισμα αυξάνεται το βάρος του κατά 2-3 κιλά, αφού το κάπνισμα αυξάνει το μεταβολισμό. Άλλωστε η νικοτίνη δρα ως κατασταλτικό της όρεξης. Ακόμη, οι καπνιστές είναι σε αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη, καρδιοαγγειακά νοσήματα, υψηλή πίεση, προβλήματα χοληδόχου κύστης και καρκίνο της μήτρας. Όταν κάποιος διακόψει το κάπνισμα αυξάνεται το βάρος του κατά 2-3 κιλά, αφού το κάπνισμα αυξάνει το μεταβολισμό. Άλλωστε η νικοτίνη δρα ως κατασταλτικό της όρεξης. Ακόμη, οι καπνιστές είναι σε αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη, καρδιοαγγειακά νοσήματα, υψηλή πίεση, προβλήματα χοληδόχου κύστης και καρκίνο της μήτρας.

8

9  Μέσα στα πρώτα 20 λεπτά η πίεση και οι σφυγμοί πέφτουν σε φυσιολογικά επίπεδα.  Μέσα σε 8 ώρες το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα μειώνεται, σταθεροποιείται και το οξυγόνο αυξάνεται στα κανονικά επίπεδα.  Μέσα σε 24 ώρες μειώνεται άμεσα η πιθανότητα καρδιακής προσβολής.  Μέσα σε 48 ώρες η όσφρηση και η αίσθηση της γεύσης βελτιώνονται.

10  Μέσα σε 72 ώρες η χωρητικότητα των πνευμόνων αυξάνεται.  Μέσα σε 2 εβδομάδες -3 μήνες η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται.  Μέσα σε 1-9 μήνες σταματά ο βήχας και αναπνέετε πιο εύκολα.  Σε 5 χρόνια οι πιθανότητες ασθένειας με καρκίνο του πνεύμονα είναι οι μισές.

11

12  Η δράση της νικοτίνης στον εγκέφαλο μπορεί να είναι ισχυρή και γι ’ αυτό να αισθανθούν ζαλάδα, ναυτία ή ακόμα και ελαφρύ τρέμουλο.  Με τον καιρό, ο οργανισμός απαιτεί ολοένα και περισσότερες ποσότητες νικοτίνης.  Συνηθίζοντας πλέον την νικοτίνη, ο οργανισμός χρειάζεται την κατάλληλη δόση, αλλιώς θα εμφανίσει συμπτώματα στέρησης.

13

14

15

16


Κατέβασμα ppt "Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google