Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Advertisements

Παρασκευή και παράθεση ποτών
Σούπες - Soups.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΜΠΟΥΦΕ.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
2010 Σ Α Λ Τ Σ Ε Σ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
ΤΑ ΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ Ανδρέας - Χρήστος - Παναγιώτης-Βαγγέλης
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
Κοστολόγηση.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών. Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 3 Κεφάλαιο 1 - Διακοσμητικά και συνοδευτικά υλικά του μπάρ. Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Αναγνωρίζει τα διακοσμητικά και συνοδευτικά υλικά του μπαρ. Χρησιμοποιεί φρέσκα υλικά (φρούτα, λαχανικά), να αφαιρεί τη φλούδα, τεμαχίζει και κάνει διάφορους σχηματισμούς με αυτά και να στερεώνει τα διακοσμητικά υλικά στα ποτήρια. Τηρεί τους κανόνες που αφορούν στην διακόσμηση και τα διακοσμητικά υλικά. Ταξινομεί τα ανάμεικτα ποτά σε διάφορες κατηγορίες. Επεξηγεί τον τρόπο ταξινόμησης των κοκτέιλ.  

Κανόνες που αφορούν στη διακόσμηση και τα διακοσμητικά υλικά. Τα διακοσμητικά και συνοδευτικά υλικά του μπαρ είναι απαραίτητα για την καλή διακόσμηση του ποτηριού μετά την παρασκευή του, και έχουν μεγάλη σημασία για την ορθή παρουσίαση του ποτού στον πελάτη, η οποία δίνει ένα ιδιαίτερο τόνο και επαγγελματικότητα στο χώρο του μπαρ. Κανόνες που αφορούν στη διακόσμηση και τα διακοσμητικά υλικά. Τα ποτήρια δεν πρέπει να βαρυφορτώνονται. Τα είδη που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να έχουν σχέση με τη γεύση του ποτού.

Διακοσμητικά και Συνοδευτικά Υλικά του Μπαρ Τα κυριότερα είδη διακόσμησης είναι: Είδη Μορφές Ποτό Λεμόνια Φλούδα Πλατιά Σπιράλ Ροδέλες ή μισές ροδέλες Χυμός λεμονιού Ανάμεικτα ποτά Τζιν & Τόνικ Σάουρα-Κόλινς

Είδη Μορφές Ποτό Πορτοκάλια Φλούδα Πλατιά Σπιράλ Ροδέλες ή μισές ροδέλες Χυμός πορτοκαλιού Ανάμεικτα ποτά

Είδη Μορφές Ποτό Κεράσια Σιρόπι Οινόπνευμα Ζαχαρωτά Ανάμεικτα ποτά - Κοκτέιλ

Είδη Μορφές Ποτό Δυόσμος Φρέσκο - Φύλλα Τζούλεπς 7

Είδη Μορφές Ποτό Ελιές Κρεμμυδάκια μικρά Πράσινες Μαύρες Τζιν / τόνικ

Είδη Μορφές Ποτό Φρέσκα φρούτα Φρέσκα Χυμός Ανάμεικτα ποτά - Κοκτέιλ

Διακοσμητικά μικροαντικείμενα και συνοδευτικά υλικά του μπαρ: Είναι διαθέσιμα σε διάφορες μορφές και σχήματα ανάλογα με τη χρήση τους όπως: Αναδευτήρες ποτών Πλαστικά σπαθάκια Μικρές σημαίες Χάρτινες ομπρελίτσες

Ταξινομούνται σύμφωνα με: Ταξινόμηση Κοκτέιλ Ταξινομούνται σύμφωνα με: Την ποσότητα σερβιρίσματος. (Short & Long drinks) Την περιεκτικότητά τους σε οινόπνευμα. (Οινοπνευματώδη και μη) Την ιδιότητά τους και κατανάλωσή τους στο χρόνο. (Ορεκτικά, χωνευτικά) Την θερμοκρασία τους. (Ζεστά, κρύα) Το κύριο ποτό που περιέχουν. (Βότκα, ουίσκι, σαμπάνια, τζιν κ.α) Τον τρόπο παρασκευής, παράθεσης ή παρουσίασης τους. Κούλερς , Φίζες, Έκνογκ, Ντέιζι, Ζούλεπς, Χάιμπολ, Φραπέ, Σάνκαρις, Φλιπς, Παντς, Σάουαρ,

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε τα διακοσμητικά και συνοδευτικά υλικά του μπαρ. Αναφέρετε φρέσκα υλικά (φρούτα, λαχανικά) που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση των ποτών. Πώς αφαιρούμε τη φλούδα, πώς τεμαχίζουμε και κάνουμε διάφορους σχηματισμούς με τα φρούτα και τα λαχανικά; Πώς στερεώνουμε τα διακοσμητικά υλικά στα ποτήρια; Αναφέρετε τους κανόνες που αφορούν στη διακόσμηση και τα διακοσμητικά υλικά. Ταξινομήστε τα ανάμεικτα ποτά σε διάφορες κατηγορίες. Επεξηγήστε τον τρόπο ταξινόμησης των κοκτέιλ.