Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ Κεφάλαιο 2

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια θα είναι σε θέση να: Επεξηγεί τη βασική συνταγή και παρασκευάζει αντιπροσωπευτικά κλασικά κοκτέιλ σύμφωνα με τις πρότυπες συνταγές. Ξηρό Μαρτίνι (Dry Martini). Μαργαρίτα (Margerita). Μπρονξ (Bronx). Μπλακ Ράσιαν (Black Russian). Ξηρό Μανχάταν (Dry Manhatan).

3 Ξηρό Μανχάταν (Dry Manhatan).
Παρασκευές ποτών Ξηρό Μανχάταν (Dry Manhatan). Ξηρό Μαρτίνι (Dry Martini). Μαργαρίτα (Margerita). Μπρονξ (Bronx). Μπλακ Ράσιαν (Black Russian).

4 Ξηρό Μανχάταν (Dry Manhatan)
ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Ξηρό Μανχάταν (Dry Manhatan) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 20 ML - Ουίσκυ καναδικό - Ξηρό βερμούτ Παγάκια Μιξινγκ- γκλας Kοκτέιλ    Τίποτε ή κερασάκι κοκτέιλ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο Μιξινγκ- γκλας μαζί με το πάγο. Ανακατεύουμε ελαφρά και σουρώνουμε σε ποτήρι. Κατηγορία: Short drink / ποτό για πριν από το δείπνο (απεριτίφ)

5 Ξηρό Μαρτίνι (Dry Martini)
ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Ξηρό Μαρτίνι (Dry Martini) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ\ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 20 ML - Τζιν - Ξηρό βερμούτ "Μαρτίνι" - Παγάκια Μιξινγκ - γκλας Κοκτέιλ    Φέτα λεμονιού ή παραγεμισμένη ελιά  ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι μαζί με το πάγο και ανακατεύουμε ελαφρά.  Κατηγορία: Short drink / ποτό για πριν από το δείπνο (απεριτίφ)

6 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Μαργαρίτα (Margerita) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 30 ML 10 ML - Τεκίλα - Τρίπλσεκ  - Χυμό λεμονιού Σέικερ Κύπελλο σαμπάνιας με αλατισμένο χείλος   - Φέτα πράσινου λεμονιού  ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Διακοσμούμε το χείλος του ποτηριού με αλάτι. Βάζουμε τα υλικά και το πάγο στο σέικερ, κτυπάμε και σουρώνουμε στο ποτήρι. Κατηγορία: Short drink / ποτό για πριν από το δείπνο (απεριτίφ)

7 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Μπρονξ (Bronx) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 30 ML 10 ML 20 ML - Τζιν - Ξηρό βερμούτ - Γλυκό βερμούτ - Χυμό πορτοκάλι - Παγάκια Σέικερ Κόκτειλ   1/2 φέτα πορτοκαλιού ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε στο σέικερ τον πάγο, κτυπάμε τα υλικά και σουρώνουμε σε ποτήρι.  Κατηγορία: Short drink / ποτό για πριν από το δείπνο (απεριτίφ)

8 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Μπλακ Ράσιαν (Black Russian) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ\ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 20 ML - Βότκα - Καλούα ή λικέρ του καφέ - Παγάκια Ποτήρι  Ολντ φάσιον ή ψηλό  Κερασάκι Μαρασκίνο ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι με τον πάγο και ανακατεύουμε ελαφρά. Κατηγορία: Short drink / ποτό για πριν από το δείπνο (απεριτίφ)

9 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής, το ποτήρι και τη διακόσμηση των εξής κοκτέιλ: Ξηρό Μανχάταν (Dry Manhatan). Ξηρό Μαρτίνι (Dry Martini). Μαργαρίτα (Margerita). Μπρονξ (Bronx). Μπλακ Ράσιαν (Black Russian).


Κατέβασμα ppt "Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google