Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Κεφάλαιο Αεριούχα αναψυκτικά, μεταλλικά νερά, χυμοί από φρέσκα φρούτα.

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος, ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: Ετοιμάζει και να σερβίρει αεριούχα αναψυκτικά και μεταλλικά νερά. Παρασκευάζει και σερβίρει χυμούς από φρέσκα φρούτα. Παρασκευάζει και σερβίρει εγκυτιωμένους χυμούς. Παρασκευάζει και σερβίρει ποτά που γίνονται από σιρόπια.

3 Αεριούχα αναψυκτικά Αναψυκτικά: Σόδα (Soda Water).
Είναι δροσιστικά ή τονωτικά ποτά τα οποία έχουν ως βάση χυμό φρούτων ή άλλες αρωματικές ουσίες, νερό και ανθρακικό οξύ. Αναψυκτικά: Σόδα (Soda Water). Ανθρακούχο αέριο. Χωνευτικό ποτό. Σερβίρεται μόνο του ή πρόσθετο άλλων ποτών.

4 Μπίτερ λέμον (Bitter Lemon). Θολό άσπρο χρώμα.
Τόνικ (Tonic Water). Άχρωμο Γεύση κινίνης. Προσθήκη λίγης ζάχαρης. Τζίντζερ (Dry Ginger). Αχυρόχρωμο Γεύση ζινζίπι. Μπίτερ λέμον (Bitter Lemon). Θολό άσπρο χρώμα. Γεύση πικρολέμονου.

5 Άλλα αεριούχα αναψυκτικά:
Πώς σερβίρονται: Ψηλά ποτήρια τύπου σωλήνα (Highball ή Tumbler). Χρησιμοποιούνται στην παρασκευή ανάμεικτων ποτών. Άλλα αεριούχα αναψυκτικά: Λεμονάδες Πορτοκαλάδες Τύπου κόλα.

6 Εμφιαλωμένα Νερά Κατηγορίες: Νερά πηγής Μεταλλικά νερά.
Νερά πηγής. Μεταλλικά νερά. Νερά πηγής Είναι τα νερά τα οποία βρίσκονται σε φυσικές πηγές και η περιεκτικότητάς τους σε διαλυμένα μέταλλα είναι μικρή (Άγιος Νικόλαος, Μοντάνο, Αγρός). Διέπονται από χαλαρότερους κανονισμούς όσον αφορά το περιεχόμενό τους, όμως, ελέγχονται πολύ αυστηρά όσον αφορά την υγιεινή.

7 Μεταλλικά Νερά: Είναι τα νερά της φυσικής τα οποία είναι εμπλουτισμένα περιέχουν ένα ορυκτό, το οποίο ελέγχεται αυστηρά από τους αρμόδιους φορείς. (Evian, Highland Spring). Σερβίρονται: Κατά τη διάρκεια του γεύματος. Μεταξύ των γευμάτων. Μόνα τους. Με ανάμειξη άλλων ποτών.

8 Τρόποι Σερβιρίσματος:
Στο τραπέζι σερβίρεται σε γκομπλέ του νερού (Goblet). Εκτός φαγητού σερβίρεται σε ποτήρι τάμπλερ ή χάιμπολ. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η φιάλη τοποθετείται πάντοτε σε θερμικά δοχεία ή σε κουβά με παγάκια.

9 Χυμοί από φρέσκα φρούτα.
Είναι ποτά που έχουν ως βάση τη σάρκα και το χυμό φρούτων. Παρασκευάζονται με τρεις τρόπους: Απλό εκχυμωτή. Φυγόκεντρο εκχυμωτή. Ομογενοποιητής.

10 Παρασκευή με απλό εκχυμωτή. Χυμός λεμονιού
Στύβουμε το λεμόνι παίρνοντας 40 – 50 ml χυμό φρούτων. Τον βάζουμε σε ποτήρι τάμπλερ ή χάιμπολ και απογεμίζουμε με νερό. Χυμός πορτοκαλιού Στύβουμε δύο πορτοκάλια και βάζουμε σε ποτήρι τάμπλερ ή χάιμπολ .

11 Τρόποι σερβιρίσματος:
Χυμός γκρέιπ - φρουτ Στύβουμε ένα μέτριο έως μεγάλο γκρέιφπ – φρουτ. Βάζουμε το χυμό του σε ποτήρι τάμπλερ ή χάιμπολ . Τρόποι σερβιρίσματος: Σε ποτήρι τάμπλερ ή χάιμπολ. Με παγόκυβους. Το ποτήρι τοποθετείται σε πιατάκι με κουταλάκι. Μπορεί να συνοδεύεται με ζάχαρη ή σιρόπι. Διακόσμηση με βάση το φρούτο του χυμού.

12 Παρασκευή χυμού από φρέσκα φρούτα με φυγόκεντρο εκχυμωτή.
Για τις άλλες κατηγορίες φρούτων και λαχανικών χρησιμοποιείται αυτός ο τύπος εκχυμωτή. Ο χυμός απελευθερώνεται σε ένα περιστρεφόμενο διάτρητο κουβά, ο οποίος γυρίζει με μεγάλη ταχύτητα και διαχωρίζει το χυμό από τη σάρκα του φρούτου.

13 Παρασκευή χυμού με ομογενοποιητή (μπλέντερ)
Παρασκευή χυμού με ομογενοποιητή (μπλέντερ) Το μπλέντερ είναι ένα δοχείο όπου οι μεταλλικές λεπίδες αναμιγνύουν ή πολτοποιούν υγρά, φρούτα ή λαχανικά. Τρόποι σερβιρίσματος: Σε ποτήρι μέτριο σωληνοειδής η χαμηλό με παγόκυβους. Διακόσμηση με βάση το φρούτο του χυμού.

14 Μερικά Squashes είναι:
Εγκυτιωμένοι χυμοί Είναι συσκευασμένοι χυμοί σε χάρτινα κουτιά ml, 250 ml, 150 ml ή σε μεταλλικά δοχεία των 150 ml. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αρκετά κοκτέιλ, γρανίτες, παντς και σε σορμπέ. Σκουός – Squashes Παρασκευάσματα χυμών φρούτων με ζάχαρη σε συμπυκνωμένη μορφή. Τα Σκουός - Squashes μπορούν να σερβιριστούν με νερό ή μαζί με άλλο οινοπνευματώδη ποτό ή σαν βάση σε κοκτέιλ. Μερικά Squashes είναι: Πορτοκάλι, λεμόνι, φράπας, λάιμ.

15 Σιρόπια – Syrups Μερικά Σιρόπια είναι:
Είναι συμπυκνωμένοι χυμοί φρούτων Η κύρια χρησιμοποίηση αυτών των συμπυκνωμένων χυμών φρούτων είναι σαν βάση για την παρασκευή κοκτέιλ, παγωτών και φρούτων σε κύπελλο. Μερικά Σιρόπια είναι: Grenadine (Γκρεναντίν) – pomegranate – ρόδι. Cassis – blackcurrant- μούρα. Citronelle – lemon – λεμόνι. Gomme – white sugar – άσπρη ζάχαρη. Framboise - φραγκοστάφυλα. Cerise – cherry – κεράσι. Orgeat – almond – αμύγδαλο. Apricot – χρυσόμηλο.

16 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Ποιοι είναι οι τρόποι σερβιρίσματος των αεριούχων αναψυκτικών και των μεταλλικών νερών; Περιγράψετε την παρασκευή και το σερβίρισμα χυμών από φρέσκα φρούτα. Αναφέρετε τον τρόπο σερβιρίσματος των εγκυτιωμένων χυμών, των σκουός και των σιροπιών.


Κατέβασμα ppt "Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google