Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο 3.2 - Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο 3.2 - Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος, ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: Επιλέγει τα οινοπνευματώδη ποτά για την εκτέλεση των συνταγών. Αναγνωρίζει το βαθμό οινοπνεύματος της κάθε φιάλης. Ταξινομεί τα οινοπνευματώδη ποτά σε κατηγορίες σύμφωνα με τη παραγωγή και χρήση τους. Διακρίνει τα οινοπνευματώδη ποτά που προέρχονται από απόσταξη. Παρασκευάζει και σερβίρει απλά ανάμεικτα οινοπνευματώδη και μη ποτά τα οποία παρασκευάζονται απευθείας στο ποτήρι σερβιρίσματος.

3 Ζιβανία Η ζιβανία παράγεται από την απόσταξη των υπολειμμάτων πατημένων σταφυλιών (ζίβανα) σε ειδικά αποστακτήρια ή σε καζάνια με ένα απλό, παραδοσιακό τρόπο που περνά περήφανα από γενιά σε γενιά στα κρασοχώρια της Κύπρου. Η παραδοσιακή τεχνική βοηθάει στο διαχωρισμό της αιθανόλης από τα πολύ ιδιαίτερα αρωματικά συστατικά της ζιβανίας. Το πιθάρι με τα σπασμένα σταφύλια για ζύμωση.

4 Τυπικά χαρακτηριστικά φιάλης:
Περιεχόμενο: 500ml ή 250 ml Περιεκτικότητα: 54% vol Παραγωγή: Οινοποιείο Σπηλιών Εμπορική ονομασία: ΖΙΒΑΝΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ Άδεια: "ΑΦΧ Παραδοσιακά προϊόντα Σολιάς"

5 Στο εμπόριο υπάρχουν οι πιο κάτω τύποι ζιβανίας:
Ζιβανία σύντομης ωρίμανσης. Παλαιωμένη. Ζιβανία μονοάμπελη και αρωματική. Αρωματισμένη ζιβανία.

6 Χαρακτηριστικά της ζιβανίας
Έχει χαρακτηριστική γεύση και άρωμα. Είναι άχρωμη. Πίνεται καλά παγωμένη. Δεν προσθέτουμε πάγο στο ποτήρι. Σερβίρισμα ζιβανίας Η νεαρή και αρωματισμένη με φρούτα ζιβανία, σερβίρεται σε θερμοκρασία σερβιρίσματος °C. Η παλαιωμένη και αρωματισμένη με χόρτα ζιβανία σερβίρεται μεταξύ °C. Το ποτήρι σερβιρίσματος της ζιβανίας έχει σχήμα τουλίπας για να εγκλωβίζει τις μυρωδιές. Η περιεκτικότητά του είναι 50 – 60 ml.

7 Βότκα - Vodka Είναι οινοπνευματώδες ποτό που προέρχεται από τη ζύμωση και απόσταξη της πατάτας ή άλλων δημητριακών, όπως σιτάρι και αραβόσιτος. Χαρακτηριστικά της Vodka: Άχρωμη Άοσμη Άγευστη Δεν παλαιώνει. Πού και πώς σερβίρεται η vodka: Σερβίρεται ως aperitif. Σερβίρεται σαν βάση για κοκτέιλ. Σερβίρεται με βάση χυμού (πορτοκαλιού-ντομάτας).

8 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ VODKA & TONIC ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ / ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ / ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40ML 120ML VODKA Tonic Παγάκια Απ’ ευθείας στο ποτήρι Highball Καλαμάκια Φέττα πράσινου λεμονιού ή φλούδα λεμονιού σπιράλ. Αναδευτήρα και καλαμάκια. ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τον πάγο στο ποτήρι μαζί με όλα τα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά με το bar spoon (κουταλάκι μπαρ). Γαρνίρουμε με φέτα πράσινου λεμονιού.

9 120ML 40ML ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ CAPE CODDER ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ / ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ
ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ / ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 120ML 40ML - Χυμό βατόμουρου - Βότκα - Παγάκια Απ’ ευθείας στο ποτήρι Highball Καλαμάκια Φέτα πράσινου λεμονιού. ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε το πάγο στο ποτήρι μαζί με όλα τα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά με το bar spoon (κουταλάκι μπαρ). Γαρνίρομε με φέττα πράσινου λεμονιού.

10 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ TAMARA ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ / ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ / ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - 30ML - Vodka - Lime juice - Σόδα - Παγάκια Απ’ ευθείας στο ποτήρι Highball Καλαμάκια Φέτα λεμονιού ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι με το πάγο, και απογεμίζουμε με σόδα. Ανακατεύουμε ελαφρά με το bar spoon (κουταλάκι του μπαρ. Γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού και καλαμάκια.

11 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ BLOODY MARY ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ / ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ / ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40ML 120 ML 5ML 1-2 σταγόνες - Vodka - Χυμό ντομάτας - Χυμό λεμονιού - Γούστερ σως - Ταμπάσκο - Aλάτι - Πιπέρι - Αλάτι σέλινου Απ’ ευθείας στο ποτήρι Highball - Καλαμάκια - Φέτα λεμονιού. - Τρυφερό στέλεχος σέλινου. ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι με τον πάγο. Ανακατεύουμε ελαφρά με το bar spoon (κουταλάκι του μπαρ). Γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού, στέλεχος σέλινου και καλαμάκια.

12 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Ποια ποτά θα χρησιμοποιήσετε για την εκτέλεση των συνταγών. Εξηγήστε τις βασικές κλίμακες μέτρησης των οινοπνευματωδών. Αναφέρετε τις κατηγορίες οινοπνευματωδών ποτών σύμφωνα με τη παραγωγή και χρήση τους. Αναφέρετε τα οινοπνευματώδη ποτά που προέρχονται από απόσταξη. Αναφέρετε τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής και σερβιρίσματος των εξής ποτών: Vodka & Tonic Tamara Cape Codder Bloody Mary


Κατέβασμα ppt "Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο 3.2 - Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google