Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενότητα: 20.1 - Παρασκευές Επιδορπίων
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων Κεφάλαιο 1 - Μπανάνες φλαμπέ (Bananas with Rum)

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Ονομάζει τα βασικά υλικά παρασκευής των επιδορπίων. Παρασκευάζει τα καθορισμένα επιδόρπια σύμφωνα με την πρότυπη συνταγή. Διακρίνει τον ακριβή χρόνο προσθήκης του κάθε υλικού. Ετοιμάζει το εστιατόριο για παράθεση και παραθέτει τα επιδόρπια που παρασκευάζει. Μπανάνες φλαμπέ (Bananas with Rum).

3 Προετοιμασία εστιατορίου:
Καθάρισμα, στρώσιμο εστιατορίου. Ετοιμασία τρόλεϊ. Παρασκευές: Μπανάνες φλαμπέ (Bananas with Rum).

4 Μπανάνα Φλαμπέ’– Bananas with Rum Υλικά για ένα άτομο
Υλικά για ένα άτομο 1 ανά άτομο Μεγάλη σφιχτή μπανάνα 25 γρ Ζάχαρη 25 γρ Βούτυρο 50 ml Χυμό πορτοκάλι 30 ml Σκούρο Ρούμι 30 ml Λικέρ Μπανάνας 2 μπάλες Παγωτό βανίλιας 1κτλσπ Καβουρδισμένα και Ψιλοκομμένα Αμύγδαλα Εξοπλισμός 1 Τρόλεϊ 1 Τηγάνι φλαμπέ 2 λαβίδες (κουτάλια, πιρούνια) 1 ζεστό πιάτο γιλυκού 3 ζεστά πιάτα μεγάλα 1 μαχαιράκι 10 cm 1 καθαρή πετσέτα Προετοιμασία στην κουζίνα Οι μπανάνες μεταφέρονται στην κουζίνα σκουπισμένες καλά. Ξεφλουδίζονται καβουρδίζονται και ψιλοκόβονται τα αμύγδαλα. Μέθοδος παρασκευής Τοποθετείτε την μπανάνα στο πιάτο ορεκτικού και με τη λαβίδα τη μεταφέρετε σε καθαρή πετσέτε . Χρησιμοποιείτε το μαχαιράκι και την κόβετε προσεκτικά κατά μήκος από την μια πλευρά. Αναποδογυρίστε την μπανάνα και επαναλάβετε το ίδιο από την άλλη πλευρά. Τοποθετείτε την μπανάνα σε καθαρό πιάτο και κόβετε στα δύο. Τοποθετείτε το τηγάνι στη φωτιά μαζί με το βούτυρο. Όταν λιώσει, βάζετε μέσα τις μπανάνες και τις σοτάρετε γρήγορα. Πασπαλίζετε με τη μισή ζάχαρη και τις γυρίζετε μέσα στο τηγάνι. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και την αφήνετε να καραμελοποιηθεί Προσθέτετε τον χυμό του πορτοκαλιού και το λικέρ. Σιγοβράζετε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα και ανάβετε με ρούμι. Βάζετε παγωτό βανίλιας σε ζεστά πιάτα και τοποθετείτε τις μπανάνες στις άκριες. Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.

5 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ 1. Αναφέρετε την απαραίτητη προετοιμασία για την παρασκευή «Μπανάνες φλαμπέ» (Bananas with Rum). 2. Αναφέρετε τη σωστή διαδικασία για την εκτέλεση της συνταγής, Μπανάνες φλαμπέ (Bananas with Rum), τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. 3. Περιγράψετε τον τρόπο παρουσίασης της παρασκευής.


Κατέβασμα ppt "Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google