Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Παράθεση Ειδικών Φαγητών Μάθημα 1ον

2

3

4 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: Ορίζει και ταξινομεί τα ειδικά φαγητά. Ονομάζει όλα τα υλικά και τα σκεύη που είναι απαραίτητα για το σερβίρισμα ειδικών φαγητών. Αναφέρει τα συνοδευτικά υλικά των ειδικών γευμάτων Ονομάζει και υπεξάγει την ορολογία.

5 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ
ΟΡΙΣΜΟΣ: Είναι παραδοσιακά παρασκευάσματα που σερβίρονται σε ειδικά επιτραπέζια σκεύη και συνοδεύονται από διάφορες σάλτσες και συνοδευτικά. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ Κρύα και Ζεστά Πιάτα (Ψάρια-Σούπα-Κρέας-Λαχανικά)

6 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ
Χαβιάρι Στρείδια Πατέ από συκώτι Καπνιστός σολομός Καπνιστή πέστροφα Κρύος αστακός Ψαρόσουπα Σούπα με κρέας Σαλιγκάρια Μύδια Αραβόσιτος

7 ΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ-1
Λαβίδες σαλιγκαριών Ειδικό σκεύος σαλιγκαριών-escargotiere (6-12 Θήκες) Λαβίδα αστακού Πιρούνι αστακού Καρυοθραύστες Ειδικά πιρούνια για αραβόσιτο Πιάτο ψαριού-επιδορπίου-ψωμιού-κυρίως

8 ΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ-2
ΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ-2 Μαχαίρι ψωμιού-ορεκτικού-κυρίως-ψαριού Πιρούνι ορεκτικού – κυρίως-ψαριού Φίγκερ μπολ (finger bowl) Μαχαίρι για στρείδια Πιρούνι για στρείδια Πιάτο σούπας Κουτάλι σούπας Μύλος Πιπεριού

9 ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ-1
ΣΥΝΟΔEΥΤΙΚΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ Σάλτσες-Μαγιονέζα Καρυκεύματα [διάφορα είδη πιπεριών ] Τυρί Κρουτόνια Φρυγανιές-Blinis Φρυγανιές-Melba Toast Φρυγανιές

10 ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ-2
Βούτυρο Κρεμμύδι Φέτα λεμονιού Μαύρο Ψωμί Λεμόνι Ταπάσκο Σάλτσες-Μαγιονέζα Πιπέρι καγιέν Πιπέρι μαύρο Τυρί Κρουτόνια Φρυγανιές-Blinis Φρυγανιές-Melba Toast Φρυγανιές Ροδέλες Ψωμιού – ελαιόλαδο, σκόρδο

11 BLINIS Είδος κρέπας που συνοδεύει το χαβιάρι

12 Cayenne Pepper Κόκκινο πιπέρι από τη Γουιάνα με πολύ καυτή γεύση.

13 Cob holders Ειδικά σκεύη με χειρολαβή στη μια άκρη πάνω στα οποία στερεώνεται το στέλεχος του αραβόσιτου για να μπορεί να τα κρατεί ο πελάτης.

14 Καπηράκια σε διάφορα σχήματα τα οποία συνοδεύουν τις σούπες.
Croûtons Καπηράκια σε διάφορα σχήματα τα οποία συνοδεύουν τις σούπες.

15 Ειδικό σκεύος για τη παράθεση σαλιγκαριών.
Esgargortiere Ειδικό σκεύος για τη παράθεση σαλιγκαριών.

16 Πολύ λεπτές φρυγανιές οι οποίες συνοδεύουν πατέ από συκώτι.
Melba Toast Πολύ λεπτές φρυγανιές οι οποίες συνοδεύουν πατέ από συκώτι.

17 Lobster pick Ειδική λαβίδα με τη οποία αφαιρείται ή σάρκα από τις δαγκάνες του αστακού.

18 Φυλλάδιο Εργασίας Δώστε το ορισμό της παράθεσης ειδικών φαγητών.
 Ονομάστε τα σκεύη που χρειάζονται για τη παράθεση ειδικών φαγητών.  Αναφέρετε τα συνοδευτικά που χρειάζονται για τη παράθεση ειδικών φαγητών.

19 Φύλλο Αξιολόγησης

20 Φύλλο Αξιολόγησης

21 Κατ΄οίκον Εργασία Ερωτήσεις του βιβλίου της Τραπεζοκομίας Γ έτους στη σελίδα 137 από τη 2-12.


Κατέβασμα ppt "Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google