Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΕΝΟΤΗΤΑ:3 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: Ταξινομεί τον εξοπλισμό σύμφωνα με τα υλικά κατασκευής και σύμφωνα με τη χρήση του. Κατονομάζει τα διάφορα σκεύη και εργαλεία. Αναφέρει τα κριτήρια επιλογής του εξοπλισμού.

2 1.Ταξινόμηση εξοπλισμού
Επίπλωση Σκεύη και εργαλεία Λινά Συσκευές

3 2.Επιτραπέζια σκεύη, και σκεύη σερβιρίσματος
Πιρούνι κυρίως φαγητού Πιρούνι ορεκτικού/ επιδορπίου Μαχαίρι κυρίως φαγητού Μαχαίρι ορεκτικού/ επιδορπίου

4 Πιρούνι ψαριού Μαχαίρι ψαριού Μαχαίρι τυριού Μαχαίρι Βουτύρου

5 Κουτάλι σούπας Κουτάλι επιδορπίου Κουτάλι κονσομέ Κουταλάκι του καφέ και του τσαγιού Κουταλάκι εσπρέσο

6 Πιρούνι ορεκτικού Πιρούνι σαλάτας Κουτάλι Σαλάτας

7 Σπάτουλα γλυκισμάτων Μαχαίρι γλυκισμάτων

8 Κουτάλα σούπας Κουτάλα σάλτσας

9 Κουτάλι παγωτού Πιρούνι και κουτάλι Σερβιρίσματος

10 Σουπιέρα με κουτάλα Σοσιέρα με κουτάλα

11 Σαμπανιέρα Θέρμος φιάλης κρασιού (Wine cooler)

12 Κύπελλο παγωτού Βάζο νερού

13 Πιατέλα σερβιρίσματος
Δακτυλονίπτριο

14 Ανθοδοχείο Βούρτσα για καθαρισμό Τραπεζιού από τα ψίχουλα

15 Υπερυψωμένη φρουτοθήκη
Αναμείκτης κοκτέιλ Σουρωτήρι

16 Βάση λαδόξιδου Αριθμός τραπεζιού

17 Τυριέρα Αλατιέρα και πιπεριέρα

18 Βάση μενού ημέρας Μύλος πιπεριού

19 Καλάθι ψωμιού Κηροπήγιο

20 Δίσκος σερβιρίσματος τυριού
Τηγάνι φλαμπέ

21 Στρογγυλός δίσκος σερβιρίσματος
Ορθογώνιος δίσκος σερβιρίσματος

22 Πιάτο κυρίως φαγητού Πιάτο ορεκτικού Πιάτο επιδορπίου Πιάτο σούπας
Πιάτο ορεκτικού Πιάτο επιδορπίου Πιάτο σούπας Πιάτο ψωμιού

23 Βάζο νερού ή χυμού

24 καφετιέρα Βαζάκι γάλακτος ζαχαριέρα Τσαγιέρα ζαχαριέρα

25 Φλιτζάνι φιλτραρισμένου καφέ
Φλιτζάνι τσαγιού Πιατάκι φιλτραρισμένου καφέ Πιατάκι τσαγιού

26 Φλιτζάνι εσπρέσο Αυγοθήκη Φλιτζάνι κονσομέ Πιατάκι εσπρέσο Πιάτο σαλάτας βαθουλό Σταχτοδοχείο

27 Ποτήρι νερού Ποτήρι κόκκινου κρασιού Ποτήρι άσπρου κρασιού

28 Σαμπάνιας Μπράντι Κοκτέιλ

29 Λονγκ ντρινκς Μαρτίνι Κοκτέιλ

30 Τάμπλερ Σέρι Ολντ - φάσιον

31 3.Κριτήρια επιλογής του εξοπλισμού
Αν κατά πόσο είναι κατάλληλος για το σκοπό που τον χρειαζόμαστε. Αν το κόστος και η χρηματική του αξία βρίσκονται σε λογικά πλαίσια. Αν έχει ανθεκτικότητα και διάρκεια ζωής. Αν αποθηκεύεται εύκολα. Αν ο σχεδιασμός του ευκολύνει τον καθαρισμό και την συντήρησή του. Αν ταιριάζει με τον τύπο και την εικόνα της επιχείρησης. Αν έχει καθιερωμένο σχέδιο και γραμμή για να γίνεται κατορθωτή η γρήγορη αντικατάστασή του.

32 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε τα κριτήρια επιλογής του εξοπλισμού.
Να ταξινομήσετε τον εξοπλισμό σύμφωνα με τα υλικά κατασκευής και σύμφωνα με τη χρήση του. Να κατονομάσετε τα διάφορα σκεύη και εργαλεία. Αναφέρετε τα κριτήρια επιλογής του εξοπλισμού.


Κατέβασμα ppt "ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google