Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενότητα: 20.2- Παρασκευές Επιδορπίων
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων Κεφάλαιο 2 - Κοκτέιλ Φλόριδα (Coupe Florida)

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Ονομάζει τα βασικά υλικά παρασκευής των επιδορπίων. Παρασκευάζει τα καθορισμένα επιδόρπια σύμφωνα με την πρότυπη συνταγή. Διακρίνει τον ακριβή χρόνο προσθήκης του κάθε υλικού. Ετοιμάζει το εστιατόριο για παράθεση και παραθέτει τα επιδόρπια που παρασκευάζει. Παρασκευές: Κοκτέιλ Φλόριδα (Coupe Florida).

3 Προετοιμασία εστιατορίου:
Καθάρισμα, στρώσιμο εστιατορίου. Ετοιμασία τρόλεϊ. Παρασκευές: Κοκτέιλ Φλόριδα (Coupe Florida)

4 Κοκτέιλ Φλόριδα (Coupe Florida) Μέθοδος παρασκευής
Υλικά για ένα άτομα Σφικτά πορτοκάλια. 2 Σφικτά γκρέιπφρουτ. Κερασάκια. Ζάχαρη. Εξοπλισμός 1 Μικρό (10 cm) κοφτερό μαχαιράκι. 2 λαβίδες (κουτάλια, πιρούνια). 1 πιάτο για λαβίδες. 2 μεγάλα κρύα πιάτα. 2 ποτήρια κουπ. 1 καθαρή πετσέτα. Προετοιμασία στην κουζίνα Διαλέγετε 2 πορτοκάλια και 2 γκρέιπφρουτ σφιχτά, χωρίς σημάδια και χτυπήματα στη φλούδα τους. Τα πλένετε, τα σκουπίζετε καλά. Τα τοποθετείτε στο πιάτο και τα μεταφέρετε με το τρόλεϊ στην τραπεζαρία.  Μέθοδος παρασκευής Με κουταλοπίρουνο παίρνετε ένα πορτοκάλι και το μεταφέρετε σε κρύο πιάτο. Το κρατάτε σταθερό με το πιρούνι και κόβετε σε σχήμα ροδέλας τη μια άκρη στο μέρος που ήταν το κοτσάνι. Τοποθετείτε το πορτοκάλι με τη κομμένη επιφάνεια στο πιάτο, καρφώνετε το πιρούνι στην κομμένη ροδέλα και στην άλλη άκρη του πορτοκαλιού. Το γυρίζετε στο πλευρό και χαράσσετε τη φλούδα γύρω - γύρω κοντά στη βάση που είναι καρφωμένο το πιρούνι. Κρατάτε το πορτοκάλι με το πιρούνι πάνω από το πιάτο και με το μαχαιράκι αφαιρείτε τη φλούδα σε μια μονοκόμματη λωρίδα. Αφήνετε τη φλούδα στο πιάτο και τοποθετείτε το πορτοκάλι σε καθαρό πιάτο. Με το μαχαιράκι χαράζετε και ξεχωρίζετε τις μοίρες πορτοκαλιού. Ακολουθείται την ίδια διαδικασία και με άλλο πορτοκάλι. Τακτοποιείτε τις μοίρες στα κύπελλα και διακοσμείτε με κερασάκια. Σερβίρετε μαζί με ζαχαριέρα.

5 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε την απαραίτητη προετοιμασία για την παρασκευή - Κοκτέιλ Φλόριδα (Coupe Florida). Αναφέρετε τη σωστή διαδικασία για την εκτέλεση της συνταγής, Κοκτέιλ Φλόριδα (Coupe Florida), τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. Περιγράψετε τον τρόπο παρουσίασης της παρασκευής.


Κατέβασμα ppt "Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google