Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 3ον

2 ΦΛΑΜΠΕ

3 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο/η μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: Να αναφέρει τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που σχετίζονται με τις παρασκευές.

4 Κανόνες Υγιεινής κατά την παρασκευή του Φλαμπέ
Κανόνες Υγιεινής κατά την παρασκευή του Φλαμπέ   Το άγγιγμά των μαλλιών, μύτης και στόματος (γενικά οποιουδήποτε μέρους του σώματος μας) πρέπει να αποφεύγετε. Το άγγιγμα των φαγητών με τα χέρια πρέπει να αποφεύγετε. Πάντα χρησιμοποιούμε λαβίδα. Πρέπει να χρησιμοποιώ διαφορετική λαβίδα για τα ψημένα και διαφορετική για το ανακάτεμα του φαγητού. Οι κανονισμοί προσωπικής υγιεινής πρέπει να τηρούνται σχολαστικά (λούσιμο, αντιιδρωτικό, διακριτικό άρωμα, ξυρισμένοι με περιποιημένα μαλλιά, πλύσιμο χεριών, καθαρά νύχια, υγιεινή στόματος και δοντιών). Πεντακάθαρη στολή με καλογυαλισμένα μαύρα παπούτσια.

5 Κανόνες ασφαλείας στα Φλαμπέ
Τοποθετούμε το τρόλεϊ του Φλαμπέ μακριά από τις κουρτίνες Δεν φλαμπάρουμε σε χαμηλοτάβανα εστιατόρια Δεν μετακινούμε ποτέ ένα φορτωμένο τρόλεϊ μέσα στο εστιατόριο. Το οινοπνευματώδες ποτό που θα χρησιμοποιηθεί για το άναμμα της φλόγας στο φλαμπέ χύνεται μέσα στο τηγάνι από ποτήρι και όχι από τη μπουκάλα.

6

7


Κατέβασμα ppt "Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google