Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Μάθημα 18 Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης

2 Παράθεση απλών ποτών ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει τα οινοπνευματώδη ποτά. Ταξινομεί τα οινοπνευματώδη ποτά σε διάφορες κατηγορίες. Αναφέρει τα βασικά υλικά για την παρασκευή των διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών.

3 ΑΠΛΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ ΠΟΤΑ
ΟΡΙΣΜΟΣ: Οινοπνευματώδες ή αλκοολούχο ποτό είναι το ποτό που περιέχει 0,5% έως 75% οινόπνευμα.

4 Παραδειγματα Οινοπνευματωδών ποτών
Παραδειγματα Οινοπνευματωδών ποτών Μπύρα

5 Ουίσκι (whisky, whiskey)

6 Τζιν (gin)

7 Βοτκα (vodka)

8 Ρούμι (rum)

9 Τρόπος Σερβιρίσματος Σερβίρονται πρώτα οι κυρίες
Φέρνουμε τις παραγγελίες προς τον πελάτη μέσα σε δίσκο. Συνοδεύονται με ξηρούς καρπούς, πατατάκια κ.λπ. Κάτω από το ποτήρι τοποθετούμε ένα μικρό πετσετάκι (coaster)

10 ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΚΤΕΪΛ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΕΝΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΕΣ ΠΟΤΟ
ΠΑΓΟΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΕΣ ΠΟΤΟ ΜΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΕΣ ΠΟΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΟΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΚΙ Η ΑΝΑΔΕΥΤΗΡΑΣ

11 ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΣΕΙΚΕΡ
ΠΑΓΟΣ ΣΤΟ ΣΕΙΚΕΡ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΕΙΚΕΡ ΚΑΙ ΚΤΥΠΙΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΟΤΟ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΣΕΙΚΕΡ ΚΑΙ ΣΟΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΟ

12 ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΤΗ (BLENDER)
O ΠΑΓΟΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ BLENDER ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΜΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLENDER ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΤΟ ΣΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΤΗΡΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ Η ΑΝΑΔΕΥΤΗΡΑΣ ΠΟΤΗΡΙΟΥ

13 Τρόπος Σερβιρίσματος Στο σερβίρισμα της μπύρας γεμίζουμε το ποτήρι της μπύρας μέχρι τα ¾ του ποτηριού από τα δεξιά. Αφήνουμε το μπουκάλι με το υπόλοιπο περιεχόμενο ελαφρώς δεξιά και λίγο μπροστά πάνω από το ποτήρι. Το σερβίρισμα του μιξερ στα αλκολούχα ποτά, γεμίζουμε στο ποτήρι με το αλκοόλ με λίγο ποτό μίξερ και αφήνουμε την μπουκάλα στα δεξιά του ποτηριού.

14 Παραδειγματα μη Οινοπνευματωδών ποτών
Χυμοί φρούτων (juices): Συμπυκνωμένος ή φρέσκος χυμός από διάφορα φρούτα π.χ. πορτοκάλι γκρέιπφρουτ κλπ. Μεταλλικά νερά (still mineral water): Πρόκειται για νερά που έχουν ένα ορυκτό. Αεριούχα μεταλλικά νερά (sparkling mineral water): Νερά μεταλλικά που περιέχουν φυσικό διοξείδιο του άνθρακα Σκουός (squash): Παρασκευάσματα χυμών ή φρούτων με ζάχαρη. Σερβίρονται αφού προηγουμένως διαλυθούν με νερό .

15 Κονιακ (brandy / cognac)

16 Αεριούχα αναψυκτικά (carbonate soft drinks):
Είναι δροσιστικά ποτά με βάση νερό , διοξείδιο του άνθρακα και αρωματικές ουσίες ή χυμό φρούτων. Σόδα (soda): Είναι νερό με διοξείδιο του άνθρακα. Τόνικ (tonic): Πικρό στη γεύση Τζίντερ εϊλ (ginger ale) : Αχυρόχρωμο ποτό με γεύση από ζιζίμπρι.

17 Μπίτερ Λέμον (bitter lemon):
Θολό άσπρο χρώμα με πικρή γεύση λεμονιού. Κολα (Cola): Είναι αεριούχα ποτά με προσθήκη καραμέλας διοξειδίου του άνθρακα και Καφείνης. Lemonade (7up , Sprite): Αεριούχα ποτά με προσθήκη λεμονιού και ζάχαρης.

18 Ανακεφαλαίωση Στόχων:
Ορίζει τα οινοπνευματώδη ποτά. Ταξινομεί τα οινοπνευματώδη ποτά σε διάφορες κατηγορίες. Αναφέρει τα βασικά υλικά για την παρασκευή των διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών.

19 Εργασία στην τάξη: Σωστό / Λάθος

20 Εργασία στο σπίτι: Eρωτήσεις


Κατέβασμα ppt "Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google